Gratis verzenden vanaf EUR 40,00
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis*
Veilig winkelen en betalen

Tandvleesontsteking

Tandplaque is de veroorzaker van tandvleesontsteking, ook wel gingivitis genoemd. Tandplaque is een wit-gelig laagje wat ontstaat na eten en drinken en wat bestaat uit speeksel, voedselresten en bacteriën. Tandplaque ontstaat met name op de kauwvlakken, tussen de tanden en langs de tandvleesrand. Als tandplaque langs de tandvleesrand niet goed wordt verwijderd kunnen de bacteriën in de tandplaque het tandvlees ontsteken.

Gezond tandvlees is mooi roze van kleur en bloed niet bij poetsen of bij aanraking. Als het tandvlees ontstoken raakt wordt het rood, gezwollen en bloed het gemakkelijk. Dit hoeft niet gepaard te gaan met pijn. Als u last heeft van tandvleesontsteking kan dit voorkomen in de gehele mond maar het kan ook plaatselijk voorkomen. Daarnaast kan ontstoken tandvlees een vieze smaak in de mond geven of een slechte adem veroorzaken.

Om het tandvlees weer gezond te maken is het belangrijk dat alle tandplaque goed wordt verwijderd, alleen op die manier zal de ontsteking verwijderen. Een goede mondhygiëne kunt u bereiken door 2 keer per dag 2 minuten goed te poetsen en 1 keer per dag goed tussen de tanden te reinigen met behulp van tandenstokers, floss of ragers. Uw tandarts of mondhygiënist kan u hierover advies en uitleg geven.

Als er niets wordt gedaan aan de tandvleesontsteking kan de ontsteking zich verder uitbreiden naar het kaakbot. Hierdoor kunnen tanden of kiezen los komen te staan en kunt u ze uiteindelijk zelfs verliezen. Deze aandoening heet parodontitis.

Artikelen 1 tot 12 van 39 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 12 van 39 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4