Terug

Yess! Direct 5% korting bij aanmelding nieuwsbrief

Wat is actieve zuurstof en waarom verbeterd het de mondgezondheid?

Wat is actieve zuurstof en waarom verbeterd het de mondgezondheid?

Onze best verkopende producten van Bluem bevatten actieve zuurstof. Maar wat is dit precies? En waarom kunnen producten met actieve zuurstof wonden helpen genezen en het gebit sterker maken? Om daar achter te komen, is het belangrijk om toe te lichten waar actieve zuurstof vandaan komt en hoe het werkt.

 

Actieve zuurstof uit honing

De actieve zuurstof die wordt gebruikt in Bluem producten wordt verkregen uit honing. Je zult wellicht denken ‘’Honing? Dat is toch slecht door de suikers, hoe kan dat bijdragen aan een gezond gebit?’’. Maar zodra honing in de mond komt en in contact komt met je speeksel, dan ontstaat er een proces wat ‘glucose oxidase’ heet. Dit betekent dat de glucose die natuurlijk in honing voorkomt zich om gaat zetten in een stofje genaamd ‘gluconolactone’ waarbij alle glucose wordt omgezet en er geen suikers achterblijven die het gebit kunnen aantasten. De gluconolactone is een speciale variant van zuurstof dat we actieve zuurstof noemen.

 

Hoe actieve zuurstof de mondgezondheid verbetert

Actieve zuurstof kan de celwanden van slechte bacteriën afbouwen, zodat de bacteriën dood gaan. Dankzij dit proces zorgt actieve zuurstof ervoor dat tandplak het gebit niet kan aantasten. Daarnaast zorgt actieve zuurstof ervoor dat wondjes in de mond sneller en beter genezen. Dit komt doordat actieve zuurstof de stofwisseling van je cellen verbetert, waardoor zij efficiënter kunnen herstellen. Daarnaast stimuleert actieve zuurstof de epitheelcellen die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van een nieuwe huid onder het wondje. Ook speelt actieve zuurstof een belangrijke rol bij het aanmaken van collageen, dit is een belangrijk stofje dat onderdeel uitmaakt van de huid en slijmvliezen. Verder draagt actieve zuurstof bij aan je immuunsysteem en verbetert het de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes. Om dit alles in perspectief te zetten, stel je voor dat je tandvlees ontstoken is. De actieve zuurstof zorgt ervoor dat het ontstoken tandvlees stopt met bloeden, dat het sneller geneest en dat de zwelling van het tandvlees afneemt. Vervolgens zorgt de actieve zuurstof ervoor dat je tandvlees sneller en beter kan herstellen en wordt de doorbloeding van het tandvlees verbeterd waardoor je in de toekomst minder snel problemen kan krijgen.

Kortom: actieve zuurstof zorgt voor een gezonde mond. En bij Kiesrijk.nl geloven wij dat een gezonde mond het begin is van een gezond lichaam. Verschillende onderzoeken tonen aan hoe belangrijk de staat van het gebit is voor de rest van ons lichaam. Door goed voor onze mond te zorgen, dragen we bij aan een gezonde levensstijl.

 

Bluem producten met actieve zuurstof

De producten van Bluem bevatten actieve zuurstof en bieden hierdoor de perfecte oplossing voor het onderhouden van de mondflora. Zuurstof is wetenschappelijk bewezen te helpen tegen schadelijke bacteriën en wordt in de medische wereld al eeuwen lang gebruikt. En die actieve zuurstof uit honing? De Egyptenaren gebruikten honing als wondzalf en zelfs Cleopatra gebruikte honing voor een betere gezondheid. Bluem heeft deze eeuwenoude techniek omgezet in mondproducten die met actieve zuurstof uit honing de mondgezondheid kunnen verbeteren en wonden in de mond sneller laten genezen.

De unieke formule van Bluem met actieve zuurstof blijkt succesvol te zijn. Tandartsen en mondhygiënisten zijn het eens met consumenten; de producten van Bluem dragen bij aan een gezonde mond en wordt door velen aangeraden. Al jaren achtereenvolgend halen Bluem producten prijzen binnen. Zo hebben zij al drie jaar op rij de prijs gewonnen van ‘Beste Product van het Jaar’ met afgelopen jaar de Bluem Oral Foam die in de prijzen viel.

 

Bluem Oral Foam, Mondspray en Dentale Kauwgom: handig voor onderweg!

De bekroonde Bluem Oral Foam is ontwikkeld voor mensen met een snelle levensstijl, want dit product is ideaal voor onderweg. Het product helpt om je tandvlees en mondslijmvlies dagelijks te onderhouden en gezond te houden. Tevens is de Bluem Oral Foam geschikt om verwijderbare beugels (zoals Invisalign), gebitsberschermers (zoals hockeybitjes) en protheses (zoals kunstgebitten) grondig te reinigen. Naast de actieve zuurstof bevat de Oral Foam verder lactoferrine, xylitol en etherische wintergreen olie. Doordat het geen alcohol of fluoride bevat is het ook geschikt voor mensen met een droge mond of mensen met implantaten.

De Bluem Mondspray is een goede aanvuller op de dagelijkse mondverzorging doordat het een kleine en compacte spray is die je makkelijk in je tas mee kan nemen. De mondspray kan direct in de mond aangebracht worden en geeft een frisse gevoel in de mond. Zo kan een slechte adem op ieder moment van de dag voorkomen worden. De Mondspray bevat geen fluoride, parabenen of sulfaten en is daardoor geschikt voor mensen met implantaten.

De Dentale Kauwgom van Bluem is ontwikkeld met actieve zuurstof afkomstig uit Manuka honing; de mix tussen Manuka honing, Manuka olie, zuiveringszout, xylitol en lactofferine. Deze mix neutraliseert de zuren die aanwezig zijn in tandplak en versterken zo de mondgezondheid. Gebruik van Bluem Dentale Kauwgom zorgt voor een verbeterde mondflora, een langdurige frisse adem en een fijne mint-honing smaak in de mond. Het is tevens effectief tegen een droge mond doordat het kauwen de aanmaak van speeksel bevordert.

 

Bluem tandpasta’s en mondwater met actieve zuurstof

Bluem heeft twee verschillende tandpasta’s voor de dagelijkse verzorging van je gebit. Bluem Tandpasta Zonder Fluoride en de Bluem Tandpasta Met Fluoride (Perio Care). Beide tandpasta’s bevatten actieve zuurstof uit honing, xylitol en lactoferrine en zorgen hiermee voor gezonde tanden en gezond tandvlees. De tandpasta’s van Bluem worden door professionals aangeraden bij ontstoken tandvlees, bloedend tandvlees, een droge mond en een slechte adem. De tandpasta’s zijn pH-neutraal en zijn mild voor de mond waardoor ze voor iedereen geschikt zijn. Het enige verschil zit hem in de toevoeging van fluoride. De Bluem Tandpasta Met Fluoride (Perio Care) bevat calciumfluoride, wat de meest natuurlijke vorm van fluoride is. Fluoride maakt het glazuur van de tanden harder en beschermt het gebit tegen gaatjes. Als je implantaten draagt, dan kan fluoride erg schadelijk zijn voor je gebit doordat de fluoride het titanium aantast. Draag je implantaten dan moet je dus je tanden poetsen met een tandpasta zonder fluoride zoals de Bluem Tandpasta Zonder Fluoride.

De volgende stap in mondverzorging is mondwater. Enkel tweemaal daags de tanden poetsen is niet genoeg omdat de tandenborstel niet overal in de mond de bacteriën kan verwijderen. Vooral tussen tanden en kiezen blijft vaak tandplak achter. Door ook mondwater te gebruiken verwijder je meer bacteriën dan als je enkel je tanden poetst. Bluem heeft twee verschillende mondwaters in het assortiment. Bluem Mondwater bevat een hoge concentratie actieve zuurstof, xylitol en lactoferrine. Het helpt je mond in de strijd tegen bacteriën en zorgt voor gezonde tanden en gezond tandvlees. Bluem mondwater bevat geen alcohol of fluoride en is daarom geschikt voor mensen met een droge mond en mensen die implantaten dragen. Als Bluem Mondwater te pittig is, dan is er de mildere variant: Bluem Oxygen Fluid, een mild en prettig mondwater met een hoge concentratie actieve zuurstof wat het tandvlees helpt te herstellen.  

 

O7 Active producten met actieve zuurstof

Naast Bluem is er nog een merk dat gebruik maakt van actieve zuurstof in hun producten, namelijk O7 Active. O7 Active heeft twee soorten tandpasta (O7 Active Oxygen tandpasta en O7 Active Oxygen Whitening tandpasta) en één soort O7 Active mondspoelmiddel in het assortiment zitten. Beide soorten tandpasta zorgen voor een goede reiniging in je gebit, waarbij de O7 Whitening als extra kenmerk heeft dat het oppervlakkige verkleuringen optimaal verwijdert, zodat je mooie, witte tanden behoudt.

O7 Active producten hebben dankzij de actieve zuurstof een zevenvoudige werking voor een gezond en fris gebit:

  • Tandvlees gezond houden.
  • Tandplak voorkomen.
  • Tegengaan van slechte bacteriën.
  • Bestrijden van slechte adem.
  • Het mooi wit houden van de tanden.
  • Prettig in gebruik bij gevoelige tanden.
  • Beschermend tegen gaatjes.

 

Extra ondersteuning voor gevoelig tandvlees en wondjes

Actieve zuurstof helpt het wondgenezingsproces. Speciaal voor wonden in de mond is de Bluem Oral gel ontwikkeld. Wanneer je last hebt van gevoelige tanden, ontstoken tandvlees of andere aandoening dan kan deze gel helpen bij het genezingsproces en verdere aandoeningen voorkomen. De gel bevat een hoge concentratie actieve zuurstof en verhoogt zo het zuurstofniveau in de mond, dit versnelt de genezing van wonden in de mond. De gel wordt vaak aangeraden door tandartsen en mondhygiënisten na het trekken van tanden en kiezen, na implanteren, bij een slecht zittend kunstgebit of na chemotherapie. De gel is heel precies aan te brengen, dit kan direct vanuit de tube of met de Oral Gel Applicators van Bluem. Deze zijn erg handig om de Bluem Oral Gel aan te brengen op moeilijk bereikbare plekken in de mond, zoals bij de kiezen of wanneer je de gel bij implantaten wilt aanbrengen. Door de Oral Gel Applicatiors te gebruiken is het aanbrengen van de Bluem Oral Gel niet alleen eenvoudig maar ook nog eens hygiënisch.  

Bij gevoelige tanden is het slim om een extra zachte tandenborstel te gebruiken, zodat je tandvlees niet beschadigd kan raken tijdens het poetsen. De Bluem Tandenborstel Ultra Zacht is gemaakt van hoge kwaliteit, ultra zachte borstelharen. Dit maakt de tandenborstel geschikt na chirurgische behandelingen, bij gevoelige tanden en om implantaten te verzorgen. Met de Bluem Tandenborstel Ultra Zacht in combinatie met de Bluem Tandpasta kan je optimaal tandplak verwijderen.

Tenslotte is er nog de Bluem Teeth & Bone Formula: een hoogwaardig voedingssupplement ter ondersteuning van sterke tanden en botten. De supplementen bevatten een heleboel verschillende vitamines en mineralen voor gezonde tanden en sterke botten. Hierdoor verlaagt de kans dat je gaatjes krijgt in je tanden. Sterke, gezonde tanden zijn ook belangrijk bij het plaatsen van implantaten of chirurgische ingrepen. Daardoor worden de Bluem Teeth & Bone Formula supplementen vaak aangeraden om te slikken voor, tijdens en na dit soort behandelingen. De supplementen zijn hypoallergeen en vegetarisch waardoor iedereen ze kan gebruiken.

 

 

Bluem producten voor een verbeterde mondgezondheid

De formules van Bluem op basis van actieve zuurstof verkregen vanuit honing blijkt erg populair én effectief te zijn. Dankzij de actieve zuurstof zorgen de producten van Bluem voor een gezonde tanden en gezond tandvlees en draag je bij aan een betere mondflora. Er zijn veel verschillende producten die gebruik maken van deze technologie. Welk product wil jij gaan uitproberen? Welk product je ook kiest, de producten van Bluem zorgen voor een betere mondgezondheid. Een gezonde mond is het begin van een gezond lichaam. Daarom is actieve zuurstof onmisbaar in een leefstijl met optimale mondhygiëne.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Kiesrijk.nl 9.1 / 10 - 4900 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »