0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rianna | Kiesrijk.nl - Maandag 10 Mei 2021

    Wat zijn aften en hoe kan je ze behandelen?

    Hoe ontstaan aften?

    De wetenschap heeft helaas nog geen antwoord op de vraag “Wat zijn de oorzaken van aften in je mond?” Wel zijn er verschillende omstandigheden waarbij aften makkelijker kunnen ontstaan:

    • Stress
    • Slechte mondhygiëne
    • Lage weerstand
    • Te weinig slaap
    • Overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen
    • Hormonale veranderingen (door ongesteldheid of zwangerschap)
    • Letsel in de mond (bijten op de wang of door te hard te poetsen)
    • Genetische aanleg (als familieleden ook vaak last hebben van aften)
    • Bijwerking van specifieke medicijnen (fentanyl of medicatie bij kanker)


    Hoe kan je aften behandelen?

    Aften trekken bijna altijd vanzelf weer weg, meestal zijn aften binnen twee weken volledig genezen. Maar wij snappen dat je graag zo snel mogelijk pijnverlichting wilt. Er zijn ontzettend veel fabeltjes over wat je zou kunnen eten om aften sneller te laten genezen, zoals pure chocolade, laurierblad of kamille. Helaas is er geen bewijs dat dit daadwerkelijk effect heeft.


    Deze producten verzachten de pijn van aften in de mond

    Bluem Oral Gel

    Bluem heeft een orale gel ontwikkeld die de genezing versnelt van wonden en blaren, maar ook bij bloedend tandvlees. De Bluem Oral Gel werkt snel en effectief door de hoge concentratie actieve zuurstof die het bevat. Voor het eenvoudig en hygiënisch aanbrengen van de gel kan je de Bluem Oral Gel Applicator Set gebruiken.

    Lactona Aften Care Plus

    Deze gel van Lactona legt een beschermend laagje over de openliggende zenuwen rondom de aft, dit werkt verzachtend en vermindert de pijn. Lactona Aften Care Plus bevat hyaluronzuur en Laureth 9 zodat aften en wondjes in de mond snel en pijnloos genezen. De toegevoegde etherische oliën hebben een antibacteriële werking wat je lichaam stimuleert om te herstellen. Je kan de gel het beste aanbrengen met een wattenstaafje zodat je geen bacteriën van je vingers overdraagt op de aft.

    Gum Aftaclear Gel, Spray en Mondspoeling

    Het merk Gum heeft drie verschillende producten die de pijn van aften verlichten en het genezingsproces bevorderen, namelijk een Gum Aftaclear gel, een Gum Afteclear Spray en Gum Aftaclear Mondspoeling Zo kan je kiezen voor de manier van aanbrengen die jij het fijnste vind. De producten bevatten hyaluronzuur wat de pijn van aften in je mond verlicht en je tandvlees helpt herstellen. Tevens hebben de producten polycarbophil in zich, wat ervoor zorgt dat het product zich kan hechten aan de aft. Het vormt als het ware een beschermende laag over aften en wondjes zodat deze beschermd zijn en verdere irritaties voorkomen kunnen worden.

    De Gum Aftaclear Gel kan je aanbrengen met een wattenstaafje. Voor moeilijk te bereiken plekken, zoals achter in de mond, zijn de Gum Aftaclear spray en Gum Aftaclear mondspoeling erg fijn. De spray heeft een wendbaar, hygiënisch pompje zodat je gericht te werk kan gaan en de vloeistof op precies de juiste plek kan aanbrengen.

    Evisense Pro 

    Nieuw in het assortiment is het merk Evisense Pro. Zij hebben een fijne aften gel die vormt een soort sterke filmlaag over de aften, waardoor je meteen verlichting ervaart én waardoor de genezing van de aften sneller verloopt.

    Advies nodig?

    We hopen dat deze blog je meer duidelijkheid heeft gegeven over aften en de producten die kunnen helpen. Heb je nog vragen of wil je graag advies ontvangen? Mail ons dan op [email protected]

    Onderwerpen:aften (1)

    Tips & adviezen voor een effectieve gebitsverzorging

    Recente artikelen