0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Mondspiegels

  Mondspiegels worden door tandheelkundige professionals gebruik. Waarvoor is dat? En hoe kun je een mondspiegel thuis gebruiken als aanvulling op je dagelijkse mondverzorging? Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  3 Producten

  Mondspiegels zijn onmisbaar voor de professional

  Een mondspiegel is een instrument dat wordt gebruikt door tandartsen, mondhygiënisten en andere tandheelkundige professionals om de binnenkant van de mond van een patiënt te onderzoeken. Het bestaat uit een handvat en een ronde spiegel die aan het uiteinde van het handvat is bevestigd.

  De spiegel van een mondspiegel is meestal gemaakt van glas of metaal en heeft een licht gebogen vorm. Dit maakt het gemakkelijker voor de tandheelkundige professional om moeilijk bereikbare gebieden in de mond te visualiseren, zoals de achterste kiezen en de achterkant van de tong.

  Het handvat van een mondspiegel is meestal lang en slank, zodat de tandheelkundige professional een goede grip heeft tijdens het onderzoeken van de mond. Sommige mondspiegels hebben ook een verlengstuk dat het gemakkelijker maakt om de spiegel in de juiste positie te houden.

  Het belangrijkste doel van een mondspiegel is om de tandheelkundige professional in staat te stellen een duidelijk zicht te krijgen op de tanden, de kiezen, het tandvlees, de tong en andere structuren in de mond van de patiënt. Het helpt bij het opsporen van tandbederf, tandvleesaandoeningen, ontstekingen, letsels en andere problemen.

   

  Thuisgebruik van een mondspiegel

  Niet alleen tandartsen, mondhygiënisten en andere tandheelkundige professionals kunnen gebruik maken van een mondspiegel. Je kunt hier thuis ook veel profijt van hebben. Het is bijvoorbeeld erg handig om bij jezelf goed al je tanden en je kiezen te controleren met een mondspiegel. Mondspiegels geven je de mogelijkheid om je gehele gebit even onder de loep te nemen en ook de plekken te bekijken die je in een gewone spiegel niet zomaar zou kunnen bekijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je achterste kiezen.

  Daarnaast kan het een handig middel zijn om je kind(eren) bekend te maken met een controle bij de tandarts. Sommige kinderen vinden het spannend om naar de tandarts te gaan. Als je met behulp van een mondspiegel laat zien hoe een halfjaarlijkse controle in z’n werk gaat, dan zorgt dat ervoor dat kinderen minder spanning ervaren voor het daadwerkelijke bezoek. Erg handig dus!