0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Kiesrijks Keuzehulp voor tandpasta's

  Dit is per persoon natuurlijk anders en afhankelijk van je wensen en voorkeuren. Het is belangrijk om voor een tandpasta te kiezen die je tweemaal dagelijks kunt gebruiken zonder dat je last krijgt van de smaak of textuur. Alle tandpasta is ontwikkeld om je gebit te reinigen en bacteriën van je tanden te verwijderen. Maar tegenwoordig is er ook tandpasta die meer doet dan alleen je tanden reinigen.

  Het is daarom belangrijk om jezelf wat vragen te stellen met betrekking tot het soort tandpasta dat je zoekt, zoals:

  Welke tandpasta voor grondig reinigen en verwijdering van bacteriën?

  In principe is iedere tandpasta ontwikkeld om de tanden te reinigen en bacteriën in het gebit te verwijderen. Elke tandpasta heeft een net iets andere formule, waardoor ze met een andere combinatie van ingrediënten het gebit schoonmaken.

  Bluem tandpasta

  De tandpasta van Bluem is niet voor niets onze bestverkochte tandpasta. Bluem heeft twee soorten tandpasta in het assortiment en beide hebben milde formules en bevatten geen schurende middelen. De unieke formule van Bluem bestaat uit actieve zuurstof uit ingrediënten die de mondgezondheid bevorderen, zoals xylitol, honing en lactoferrine. De Bluem Tandpasta zonder fluoride is het meest favoriet en is tevens geschikt voor implantaten. De Bluem Tandpasta met fluoride is voor iedereen geschikt buiten mensen die implantaten dragen. De tandpasta van Bluem vallen al jaren in de prijzen doordat zij zo effectief zijn in het reinigen van de tanden en het beschermen tegen de volgende mondproblemen:

  Tandpasta voor wittere tanden

  Je tanden en kiezen kunnen gaan verkleuren wanneer je dranken als thee, koffie en rode wijn drinkt. Het zuurgehalte in deze dranken tasten je tanden aan en veroorzaken een gekleurde, vaak gelige, aanslag. Wil je graag wittere tanden zonder dat je hiervoor naar de tandarts moet gaan om je tanden te laten bleken? Met een whitening tandpasta kan je wittere tanden krijgen. Whitening tandpasta bevat unieke ingrediënten waardoor de aanslag van je tanden verwijdert wordt en je zo wittere tanden krijgt.

  Tandpasta bij ontstoken tandvlees

  Heb je wel eens last van een opgezwollen en donkerrode huid rondom je tanden? Dan heb je wellicht last van ontstoken tandvlees. Tandvleesontsteking kan veel pijn veroorzaken tijdens eten en drinken omdat je tandvlees geïrriteerd is en alles wat in aanraking komt met het tandvlees veroorzaakt pijnprikkels. De grootste oorzaak van ontstoken tandvlees is een slechte mondhygiëne. Door met een speciale tandpasta te poetsen kan je het tandvlees versterken zodat de pijn verlicht wordt en je in de toekomst minder snel een tandvleesontsteking krijgt.

  Tandpasta bij gevoelige tanden

  Gevoelige tanden zijn vaak pijnlijk en komen voornamelijk door terugtrekkend tandvlees of tandpijn. Vooral tijdens eten en drinken kan je pijnlijke scheuten voelen die tot diep in je gebit doordringen, dit wordt ook wel zenuwpijn genoemd. Zenuwpijn is een uiting van gevoelige tanden en kunnen ook veroorzaakt worden door ontstoken tandvlees of gevoelige tanden na bleeksessie. Om het gebit goed te reinigen en te beschermen voor verdere ontstekingen is het slim om met een speciale tandpasta voor gevoelige tanden te poetsen. Deze zijn vaak milder dan andere tandpasta’s waardoor je minder last ervaart tijdens het poetsen. Dit is niet alleen comfortabeler, maar ook beter voor je gevoelige tanden want als zij niet continu geprikkeld worden kunnen zij sneller herstellen.

  Tandpasta bij een droge mond

  Een droge mond is vaak het gevolg van een speekselproductie die niet optimaal is. Dit kan diverse oorzaken hebben: stress, ouder worden, een medische aandoening, het gebruikt van bepaalde medicatie of hormonale schommelingen. Een droge mond geeft niet enkel een vervelend gevoel, maar het kan ook gevolgen hebben voor je mondgezondheid doordat je speeksel normaalgezien een natuurlijke barrière vormt tegen bacteriën. Bij een droge mond krijgen de bacteriën meer kans om uit te breiden in de mond met mogelijke gevolgen als gaatjes, een slechte adem, aften, vorming van tandplak, tandvleesontsteking of andere problemen met het tandvlees. Door een tandpasta te gebruiken die is ontwikkeld voor gebruik bij een droge mond kan je zorgen voor een betere mondgezondheid en een droge mond tegengaan.

  Tandpasta tegen een slechte adem

  Een slechte adem hebben is enorm vervelend, voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. De meeste mensen die last hebben van een slechte adem, wat ook wel halitose wordt genoemd, merken en ruiken dit zelf niet. Het hebben van een slechte adem kan door verschillende oorzaken komen. Denk aan het nuttigen van sterk gekruid eten, het drinken van alcohol of door roken. Dit zijn vormen van een tijdelijke slechte adem. Wanneer iemand last heeft van halitose, is er altijd een slechte adem aanwezig. Dit komt vaak doordat er bacteriën of voedselresten aanwezig zijn op het achterste gedeelte van de tong, wat tongbeslag genoemd wordt. Dit is een soort wittige aanslag die op de tong aanwezig is en een zwavel achtige geur afgeeft. Halitose is zeker niet zeldzaam, doordat het bij één op de zeven mensen voorkomt. Door met een speciale tandpasta tegen een slechte adem te poetsen wordt het tongbeslag aangepakt en zal de slechte geur verminderen.

  Tandpasta voor beugels

  Wanneer je een beugel draagt, loop je een verhoogd risico op gaatjes doordat het orthodontische apparaat op je tanden zit bevestigd waardoor je hier minder makkelijk de tanden kunt reinigen. Het is daarom extra belangrijk om goed te poetsen wanneer je een beugel draagt. Minimaal twee keer per dag twee minuten poetsen is erg belangrijk met een beugel. Een speciale tandpasta voor beugels kan je helpen tijdens het poetsen.

  Tandpasta voor implantaten (zonder fluoride)

  Wanneer je implantaten draagt, is het extra belangrijk om goed voor je gebit te zorgen. Er ontstaan namelijk vaak mondproblemen, zoals tandvleesontsteking, rondom een implantaat doordat er te veel plaatselijke schadelijke bacteriën blijven zitten. Het is belangrijk dat je implantaten poetst met een speciale tandpasta voor implantaten. In normale tandpasta’s zit namelijk vaak een hoge concentratie van fluoride en schurende middelen. Voor een gewoon gebit is dit alleen maar van toegevoegde waarde, maar als je implantaten hebt dan ligt dit wat gevoeliger. Fluoride en schurende middelen tasten de structuur van het materiaal in je mond aan, met als gevolg dat bacteriën zich beter kunnen gaan hechten aan je implantaten waardoor je nog sneller tandvleesontsteking gaat krijgen. Daarnaast zijn implantaten vaak gemaakt van titanium wat slecht kan reageren op de fluoride die in gewone tandpasta zit. Dit kan gevolgen hebben als ontstoken tandvlees, gevoelige tanden of zelfs een beschadiging aan de kaak. Daarom is het verstandig om voor een speciale tandpasta voor implantaten te kiezen.

  Tandpasta voor kinderen

  Het gebit van een kind maakt veel fases mee. Eerst groeien er melktanden, deze gaat het kind vervolgens wisselen naar het volwassen gebit. Melktanden zijn fragieler dan volwassen tanden en hebben daardoor extra aandacht nodig. Vanaf het moment dat de melktanden van je kindje doorkomen is het belangrijk om de tanden te gaan poetsen, geleidelijk aan wennen aan twee keer per dag twee minuten poetsen. Zoals het gezegde ook gaat: jong geleerd is oud gedaan. Als kinderen vanaf hun eerste tandjes opgroeien met een goede gebitsverzorging dan voorkomt dit op latere leeftijd gaatjes, ontstoken tandvlees en andere problemen rondom het gebit. Het is belangrijk voor kinderen om te poetsen met speciale kindertandpasta. Deze tandpasta voor kinderen bevat fluoride wat de melktanden versterkt en beschermt tegen tandplak en gaatjes.

  Voor de allerjongsten (0 tot 5 jaar) is er de Jordan Tandpasta Kids, deze bevat de juiste hoeveelheid fluoride voor het jonge melkgebit en heeft een milde fruitsmaak zodat kinderen een positieve eerste ervaring hebben met tandenpoetsen. De Vitis Kids Gel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is speciaal ontwikkeld voor het melkgebit. Door de toegevoegde xylitol en natriumfluoride is deze tandpasta preventief tegen gaatjes. Bovendien bevat de tandpasta nauwelijks schurende middelen zodat de melktanden niet kunnen beschadigen. Met een frisse kersensmaak is de tandpasta ook nog eens prettig in gebruik.