Terug

Kiesrijk's Keuzehulp voor tandpasta's

Dit is per persoon natuurlijk anders en afhankelijk van je wensen en voorkeuren. Het is belangrijk om voor een tandpasta te kiezen die je tweemaal dagelijks kunt gebruiken zonder dat je last krijgt van de smaak of textuur. Alle tandpasta is ontwikkeld om je gebit te reinigen en bacteriën van je tanden te verwijderen. Maar tegenwoordig is er ook tandpasta die meer doet dan alleen je tanden reinigen.

Het is daarom belangrijk om jezelf wat vragen te stellen met betrekking tot het soort tandpasta dat je zoekt, zoals:

 • Wil je je gebit grondig reinigen en bacteriën verwijderen?
 • Wil je wittere tanden krijgen?
 • Heb je last van ontstoken tandvlees?
 • Heb je last van gevoelige tanden?
 • Heb je last van een droge mond?
 • Heb je last van een slechte adem?
 • Draag je een beugel?
 • Draag je een implantaat?
 • Ben je op zoek naar een tandpasta voor kinderen?

 

Welke tandpasta voor grondig reinigen en verwijdering van bacteriën?

In principe is iedere tandpasta ontwikkeld om de tanden te reinigen en bacteriën in het gebit te verwijderen. Elke tandpasta heeft een net iets andere formule, waardoor ze met een andere combinatie van ingrediënten het gebit schoonmaken.

 • De populaire Perio-Aid Intensive Care Gel Tandpasta bevat bijvoorbeeld chloorhexidine, wat de vorming van tandplak op een actieve manier tegengaat. Hierdoor zorg je voor een goede bescherming op de lange termijn. Ook tijdens de periode van nazorg, na een tandheelkundige of paradontale behandeling is deze Perio Aid tandpasta enorm geschikt. Het dood de bacteriën en beschermt tanden en kiezen zo goed als het maar kan.
 • De Vitis Anticariës Tandpasta bevat de innovatieve hydroxyapatite nanorepair technologie, dit zorgt voor herstel van aangetast tandglazuur van binnenuit, vormt versterking van het tandglazuur en beschermt tegen tanderosie.
 • De Curaprox Enzycal 950 Tandpasta is mild maar effectief. De formule bevat geen agressieve schuimmiddelen, geen pittige essentiële oliën en heeft een lage schuring. Daarnaast bevat deze tandpasta van Curaprox drie verschillende enzymen die het natuurlijke kalkproces ondersteunen waardoor de aanmaak van tandplak en tandsteen verminderd.

Bluem tandpasta

De tandpasta van Bluem is niet voor niets onze bestverkochte tandpasta. Bluem heeft twee soorten tandpasta in het assortiment en beide hebben milde formules en bevatten geen schurende middelen. De unieke formule van Bluem bestaat uit actieve zuurstof uit ingrediënten die de mondgezondheid bevorderen, zoals xylitol, honing en lactoferrine. De Bluem Tandpasta zonder fluoride is het meest favoriet en is tevens geschikt voor implantaten. De Bluem Tandpasta met fluoride is voor iedereen geschikt buiten mensen die implantaten dragen. De tandpasta van Bluem vallen al jaren in de prijzen doordat zij zo effectief zijn in het reinigen van de tanden en het beschermen tegen de volgende mondproblemen:

 • Ontstoken tandvlees.
 • Plekjes en wondjes in de mond.
 • Slechte adem.
 • Droge mond.
 • Verkleurde tanden.
 • Aften in de mond.
 • Terugtrekkend tandvlees.

 

Tandpasta voor wittere tanden

Je tanden en kiezen kunnen gaan verkleuren wanneer je dranken als thee, koffie en rode wijn drinkt. Het zuurgehalte in deze dranken tasten je tanden aan en veroorzaken een gekleurde, vaak gelige, aanslag. Wil je graag wittere tanden zonder dat je hiervoor naar de tandarts moet gaan om je tanden te laten bleken? Met een whitening tandpasta kan je wittere tanden krijgen. Whitening tandpasta bevat unieke ingrediënten waardoor de aanslag van je tanden verwijdert wordt en je zo wittere tanden krijgt.

 • De Opalescence Whitening Tandpasta is onze bestverkochte Whitening tandpasta. Het verwijdert niet alleen verkleuringen van het gebit, ook bleekt deze tandpasta de tanden tot wel 2 tinten lichter. De Opalescence Whitening tandpasta bevat fluoride. 
 • Daarnaast is de Vitis Whitening Tandpasta erg populair door de effectieve verwijdering van verkleuringen door de nanodeeltjes in deze tandpasta. Deze whitening tandpasta bevat geen fluoride. 
 • Tanden kunnen ook witter gemaakt worden met natuurlijke ingrediënten, de Curaprox Black is White Tandpasta bevat actieve koolstofdeeltjes die op een natuurlijke manier de tanden witter maken. Een andere zwarte tandpasta is de Splat Special Blackwood Whitening Tandpasta. Deze tandpasta bevat, net als de Curaprox, geen fluoride en maakt de tanden witten met behulp van actieve koolstofdeeltjes. Deze tandpasta van Splat belooft ook een frisse adem door het unieke extract van jeneverbessen.
 • Als je liever een Whitening tandpasta wil met fluoride dan zijn er naast de Opalescence ook nog twee andere soorten tandpasta. De GUM Original White Tandpasta bevat fluoride en verwijdert vlekken op tanden en kiezen op een milde manier en dankzij de unieke StainClear formule bescherm je ook nog eens jouw gebit tegen het ontstaan en ophopen van verkleuringen.
 • Als je op zoek bent naar een milde tandpasta die je tanden witter maakt dan is de Splat Professional White Plus Tandpasta met fluoride een goede keus. Deze milde tandpasta is zelfs geschikt voor mensen met gevoelige tanden. De ingrediënten maken je tandglazuur merkbaar witter en blijven mooi glad en wit door het Splat Sp. White Systeem.

 

Tandpasta bij ontstoken tandvlees

Heb je wel eens last van een opgezwollen en donkerrode huid rondom je tanden? Dan heb je wellicht last van ontstoken tandvlees. Tandvleesontsteking kan veel pijn veroorzaken tijdens eten en drinken omdat je tandvlees geïrriteerd is en alles wat in aanraking komt met het tandvlees veroorzaakt pijnprikkels. De grootste oorzaak van ontstoken tandvlees is een slechte mondhygiëne. Door met een speciale tandpasta te poetsen kan je het tandvlees versterken zodat de pijn verlicht wordt en je in de toekomst minder snel een tandvleesontsteking krijgt.

 • De Vitis Gezond Tandvlees tandpasta is effectief in het verwijderen van tandplak, daarnaast gaat het ontstoken tandvlees tegen én versterkt en verzorgt het je tandvlees zodat je in de toekomst minder last zult ervaren van tandvleesontsteking.
 • De GUM ActiVital Q10 Tandpasta is niet alleen goed in het schoonmaken van de tanden, maar ook in het verbeteren van de gezondheid van je tanden en tandvlees. De multifunctionele formule stimuleert het helingsproces van het tandvlees, en doordat er geen sulfaten of parabenen in deze tandpasta zitten is het geschikt vanaf 7 jaar oud.

 

Tandpasta bij gevoelige tanden

Gevoelige tanden zijn vaak pijnlijk en komen voornamelijk door terugtrekkend tandvlees of tandpijn. Vooral tijdens eten en drinken kan je pijnlijke scheuten voelen die tot diep in je gebit doordringen, dit wordt ook wel zenuwpijn genoemd. Zenuwpijn is een uiting van gevoelige tanden en kunnen ook veroorzaakt worden door ontstoken tandvlees of gevoelige tanden na bleeksessie. Om het gebit goed te reinigen en te beschermen voor verdere ontstekingen is het slim om met een speciale tandpasta voor gevoelige tanden te poetsen. Deze zijn vaak milder dan andere tandpasta’s waardoor je minder last ervaart tijdens het poetsen. Dit is niet alleen comfortabeler, maar ook beter voor je gevoelige tanden want als zij niet continu geprikkeld worden kunnen zij sneller herstellen.

 • Opalescence Sensitivity Relief Whitening Tandpasta viel al vaak in de prijzen doordat het effectief is in vlekken van de tanden verwijderen én in het verzachten van pijn bij gevoelige tanden. Door de toegevoegde oliën verdwijnen verkleuringen als sneeuw voor de zon en krijg je wittere tanden. Dankzij de hoge concentratie kaliumnitraat zul je niet langer last ervaren van gevoelige tanden wanneer je tanden in aanraking komen met koude en warme dingen.
 • De Vitis Sensitive Tandpasta vermindert tandgevoeligheid doordat het een beschermende laag vormt op blootliggende tandoppervlakken. Daarnaast versterkt deze tandpasta het glazuur en verzorgt het je tandvlees. Deze tandpasta is geschikt voor dagelijks gebruik wanneer je last hebt van gevoelige tanden.
 • Met de GUM SensiVital+ Tandpasta heb je direct verlichting bij tandgevoeligheid en versterk je jouw glazuur om last van gevoelige tanden blijvend te verminderen. De unieke DualAction technologie in deze tandpasta bevordert de remineralisatie van het tandglazuur en tandbeen en vormt hierdoor een beschermende laag zodat je minder last krijgt van gevoelige tanden.

 

Tandpasta bij een droge mond

Een droge mond is vaak het gevolg van een speekselproductie die niet optimaal is. Dit kan diverse oorzaken hebben: stress, ouder worden, een medische aandoening, het gebruikt van bepaalde medicatie of hormonale schommelingen. Een droge mond geeft niet enkel een vervelend gevoel, maar het kan ook gevolgen hebben voor je mondgezondheid doordat je speeksel normaalgezien een natuurlijke barrière vormt tegen bacteriën. Bij een droge mond krijgen de bacteriën meer kans om uit te breiden in de mond met mogelijke gevolgen als gaatjes, een slechte adem, aften, vorming van tandplak, tandvleesontsteking of andere problemen met het tandvlees. Door een tandpasta te gebruiken die is ontwikkeld voor gebruik bij een droge mond kan je zorgen voor een betere mondgezondheid en een droge mond tegengaan.

 • Met de Dentaid Xeros Tandpasta verminder je de klachten van een droge mond. Deze tandpasta stimuleert namelijk de speekselproductie, geeft een fris en fijn gevoel en zorgt voor een goede mondhygiëne.
 • De GUM Hydral Tandpasta biedt direct verlichting en verzachting bij een droge mond doordat het de mond direct hydrateert. Daarnaast beschermt deze tandpasta tegen veel voorkomende gevolgen van een droge mond zoals gaatjes, tandplak vorming en tandsteen vorming.
 • De Curaprox Enzycal 1450 Tandpasta heeft een unieke formule met drie belangrijke enzymen die het natuurlijke speekselproces bevorderen. Deze enzymen helpen om de mond vochtig te houden en een droge mond te voorkomen. De tandpasta is dankzij de milde smaak geschikt voor mensen met een droge mond, gevoelige tanden, tandvleesontsteking en tieners vanaf 12 jaar.

 

Tandpasta tegen een slechte adem

Een slechte adem hebben is enorm vervelend, voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. De meeste mensen die last hebben van een slechte adem, wat ook wel halitose wordt genoemd, merken en ruiken dit zelf niet. Het hebben van een slechte adem kan door verschillende oorzaken komen. Denk aan het nuttigen van sterk gekruid eten, het drinken van alcohol of door roken. Dit zijn vormen van een tijdelijke slechte adem. Wanneer iemand last heeft van halitose, is er altijd een slechte adem aanwezig. Dit komt vaak doordat er bacteriën of voedselresten aanwezig zijn op het achterste gedeelte van de tong, wat tongbeslag genoemd wordt. Dit is een soort wittige aanslag die op de tong aanwezig is en een zwavel achtige geur afgeeft. Halitose is zeker niet zeldzaam, doordat het bij één op de zeven mensen voorkomt. Door met een speciale tandpasta tegen een slechte adem te poetsen wordt het tongbeslag aangepakt en zal de slechte geur verminderen.

 • Zo is de Halita Tandpasta zeer geschikt bij halitose. De tandpasta verwijdert de bacteriën en etensresten die achterin de mond en op de tong zijn gaan nestelen waardoor de slechte geur verdwijnt. De bacteriën en zwavelgassen worden uit de mond verwijderd zodat je een frisse adem krijgt. Halita tandpasta bevat geen fluoride zodat deze tandpasta ook geschikt is voor mensen die implantaten dragen.
 • De GUM HaliControl Tandpasta bevat wel fluoride, waardoor het tandglazuur wordt versterkt en je beschermd bent tegen gaatjes. De actieve bestandsdelen in deze tandpasta neutraliseren de bacteriën die een slechte adem veroorzaken, waardoor je direct een frisse adem krijgt die langdurig aanhoudt.

 

Tandpasta voor beugels

Wanneer je een beugel draagt, loop je een verhoogd risico op gaatjes doordat het orthodontische apparaat op je tanden zit bevestigd waardoor je hier minder makkelijk de tanden kunt reinigen. Het is daarom extra belangrijk om goed te poetsen wanneer je een beugel draagt. Minimaal twee keer per dag twee minuten poetsen is erg belangrijk met een beugel. Een speciale tandpasta voor beugels kan je helpen tijdens het poetsen.

 • De Vitis Orthodontic Tandpasta is een essentiële toevoeging in de mondverzorging routine van een beugeldrager. Het geeft de mond extra ondersteuning in het afbreken van tandplak en de bescherming tegen gaatjes. Doordat deze tandpasta een vloeibare structuur heeft komt het gemakkelijk tussen de tanden en kiezen zodat ook de zogenaamde pockets van het gebit goed beschermd worden. Doordat de tandpasta geen pittige oliën bevat maar een milde appel-mint smaak is deze tandpasta ook geschikt voor jonge beugeldragers.
 • Met de GUM Ortho Tandpasta help je je gebit om sterk en gezond te blijven tijdens het dragen van een beugel. Ook helpt deze tandpasta bij irritaties die de beugel veroorzaakt. Dankzij Aloë Vera en gember extract wordt het tandvlees gekalmeerd en ervaar je meer draagcomfort van de beugel. Dankzij de fluoride in de tandpasta ben je beschermd tegen gaatjes en verminder je effectief tandplakvorming.

 

Tandpasta voor implantaten (zonder fluoride)

Wanneer je implantaten draagt, is het extra belangrijk om goed voor je gebit te zorgen. Er ontstaan namelijk vaak mondproblemen, zoals tandvleesontsteking, rondom een implantaat doordat er te veel plaatselijke schadelijke bacteriën blijven zitten. Het is belangrijk dat je implantaten poetst met een speciale tandpasta voor implantaten. In normale tandpasta’s zit namelijk vaak een hoge concentratie van fluoride en schurende middelen. Voor een gewoon gebit is dit alleen maar van toegevoegde waarde, maar als je implantaten hebt dan ligt dit wat gevoeliger. Fluoride en schurende middelen tasten de structuur van het materiaal in je mond aan, met als gevolg dat bacteriën zich beter kunnen gaan hechten aan je implantaten waardoor je nog sneller tandvleesontsteking gaat krijgen. Daarnaast zijn implantaten vaak gemaakt van titanium wat slecht kan reageren op de fluoride die in gewone tandpasta zit. Dit kan gevolgen hebben als ontstoken tandvlees, gevoelige tanden of zelfs een beschadiging aan de kaak. Daarom is het verstandig om voor een speciale tandpasta voor implantaten te kiezen.

 • De Bluem Tandpasta zonder fluoride welke vrij is van stoffen die de metalen bevestigingen van implantaten kunnen beschadigen. De unieke formule van Bluem bevat actieve zuurstof uit honing wat de bacteriën in het gebit lokaliseert en onschadelijk maakt. De tandpasta verzorgt het tandvlees, maakt de tanden witter en verwijdert alle schadelijke bacteriën. Daarnaast heeft de tandpasta een milde smaak en bevat het geen schurende middelen. De Bluem tandpasta zonder fluoride is niet voor niets het product van het jaar geweest en is daarom een perfecte keus bij implantaten.
 • De Splat Professional Biocalcium Tandpasta is vrij van fluoride en bevat bio-actief calcium wat het natuurlijke herstellingsproces van tandglazuur bevordert en tandgevoeligheid vermindert. De natuurlijke papaya enzymen in deze formule zorgen voor een lagere ontwikkeling van tandplak. Het Splat Sp. White Systeem zorgt voor een milde whitening van de tanden en polijst het glazuur waardoor tanden licht zullen glanzen en er nog gezonder uit zullen zien. Wanneer je een calcium tekort hebt is deze tandpasta echt een heuse ondersteuning.

 

Tandpasta voor kinderen

Het gebit van een kind maakt veel fases mee. Eerst groeien er melktanden, deze gaat het kind vervolgens wisselen naar het volwassen gebit. Melktanden zijn fragieler dan volwassen tanden en hebben daardoor extra aandacht nodig. Vanaf het moment dat de melktanden van je kindje doorkomen is het belangrijk om de tanden te gaan poetsen, geleidelijk aan wennen aan twee keer per dag twee minuten poetsen. Zoals het gezegde ook gaat: jong geleerd is oud gedaan. Als kinderen vanaf hun eerste tandjes opgroeien met een goede gebitsverzorging dan voorkomt dit op latere leeftijd gaatjes, ontstoken tandvlees en andere problemen rondom het gebit. Het is belangrijk voor kinderen om te poetsen met speciale kindertandpasta. Deze tandpasta voor kinderen bevat fluoride wat de melktanden versterkt en beschermt tegen tandplak en gaatjes.

Voor de allerjongsten (0 tot 5 jaar) is er de Jordan Tandpasta Kids, deze bevat de juiste hoeveelheid fluoride voor het jonge melkgebit en heeft een milde fruitsmaak zodat kinderen een positieve eerste ervaring hebben met tandenpoetsen. De Vitis Kids Gel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is speciaal ontwikkeld voor het melkgebit. Door de toegevoegde xylitol en natriumfluoride is deze tandpasta preventief tegen gaatjes. Bovendien bevat de tandpasta nauwelijks schurende middelen zodat de melktanden niet kunnen beschadigen. Met een frisse kersensmaak is de tandpasta ook nog eens prettig in gebruik.

 • Vanaf 6 jaar oud hebben kinderen behoefte aan een sterkere formule tandpasta aangezien deze kinderen van een melkgebit naar een volwassen gebit gaan. De Jordan Tandpasta Junior 6-12 jaar bevat de aanbevolen hoeveelheid fluoride voor het wisselgebit wat gaatjes tijdens deze belangrijke fase voorkomt. Het is belangrijk dat kinderen twee keer per dag minimaal twee minuten de tanden poetsen, maar door de lekkere fruitsmaak is dit met deze tandpasta geen straf.
 • De Jordan Tandpasta Green Clean Junior 6+ is een veganistische tandpasta die voor 98% uit volledig natuurlijke ingrediënten bestaat. De kwalitatieve tandpasta richt zich op duurzaamheid en effectiviteit met deze tandpasta die biologisch afbreekbaar is en in een tube zit met 50% gerecycled plastic. De effectiviteit zit hem in de formule met fluoride en xylitol die bescherming bieden tegen gaatjes. De tandpasta is gezoet met stevia-extract wat de tandpasta zijn aantrekkelijke fruitige smaak geeft.
 • De Vitis Junior Tandgel is speciaal ontwikkeld voor het wisselende gebit van kinderen vanaf 6 jaar. Deze tandpasta zit boordevol actieve bestandsdelen zoals fluoride, xylitol en panthenol die allen bijdragen aan een gezond gebit wat beschermt is tegen gaatjes. Daarbij zorgt panthenol voor een beschermlaagje over het tandvlees en de tandgel is hierdoor zeer geschikt voor kinderen die last hebben van ontstoken tandvlees. De lactosevrije, glutenvrije tandpasta heeft een aangename tutti-frutti smaak voor meer poetsplezier.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Kiesrijk.nl 9.1 / 10 - 5224 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »