0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Alle handtandenborstels

  Het is belangrijk om iedere dag je tanden, kiezen en tandvlees grondig te poetsen. Dit draagt namelijk bij aan een goede en gezonde mondverzorging. Welke tandenborstels passen het beste bij jouw gebit? Toon meer

  Merken

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  163 Producten

  Wat is een tandenborstel?

  Een tandenborstel is een kleine borstel die je samen met tandpasta gebruikt om je gebit schoon te maken. De eerste tandenborstels werden vanaf 1498 in China gemaakt. Deze tandenborstels bestonden uit varkenshaar dat op bamboe of op een steel van een bot zat. Vanaf 1938 werd voor tandenborstels kunststof als materiaal gebruikt, zoals nylon.

  Je kunt kiezen uit twee typen tandenborstels: manuele tandenborstels en elektrische tandenborstels. Op deze pagina vind je een overzicht van alle soorten manuele tandenborstels die Kiesrijk.nl in het assortiment heeft zitten.

  Welk type tandenborstel past bij mij?

  De borstelhaartjes van een tandenborstel kunnen extra soft, soft, medium of hard zijn. De meeste mensen gebruiken tandenborstels met zachte borstelhaartjes. Dit is namelijk het beste voor je tandvlees. Een tandenborstel met harde borstelharen kan het tandvlees beschadigen of irriteren en dat leidt tot terugtrekkend tandvlees. Met een zachte tandenborstel reinig je je gebit net zo als met een harde tandenborstel. Je kunt natuurlijk zelf uitproberen welke soort borstelhaartjes je het fijnste vindt of je overlegt met je tandarts of mondhygiënist welk type tandenborstel je het beste kunt gebruiken.

  Tandenborstels voor jong en oud

  Het onderscheid in tandenborstels is niet alleen op het gebied van soort borstelhaartjes. Je hebt ook tandenborstels voor verschillende leeftijden. Een baby gebruikt natuurlijk een ander type tandenborstel dan een tiener of een volwassene. Bij Kiesrijk.nl vind je voor iedere leeftijdsgroep verschillende tandenborstels van diverse merken. Met name bij de kindertandenborstels staat duidelijk aangegeven voor welke leeftijd ze geschikt zijn. Mocht je nog vragen hebben, dan mag je ons altijd mailen op [email protected].

  Wanneer moet je een tandenborstel vervangen?

  Tandenborstels gaan natuurlijk niet levenslang mee. Op een gegeven moment slijten de borstelhaartjes, waardoor je niet meer het optimale effect van een tandenborstel ervaart. Ook kunnen bacteriën en/of schimmels zich ophopen in de borstelharen, en dat heeft weer negatieve effecten op het poetsen. Daarom is het verstandig om iedere drie maanden een nieuwe tandenborstel te gebruiken. Houd de borstelhaartjes van je tandenborstel goed in de gaten. Zodra deze echt versleten zijn, is het tijd voor nieuwe tandenborstels.

  Bestellen bij Kiesrijk.nl

  Heb je de juiste tandenborstels voor jou gevonden? Plaats dan je bestelling in onze webshop. Bestel je op werkdagen vóór 16:00 uur? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Als je bestelbedrag 45 euro of hoger is, betaal je bovendien geen verzendkosten.