0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Elektrische tandenborstels

  Een goede mondhygiëne is belangrijk voor jong en oud. Daar is goed tandenpoetsen een onderdeel van. Poetsen met elektrische tandenborstels is voor de meeste mensen beter dan poetsen met een handtandenborstel. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  37 Producten

  Waarom poetsen met elektrische tandenborstels?

  Goed tandenpoetsen is een heel precies werkje. Het is belangrijk dat je alle plaatsen in je gebit gehad hebt om gebitsproblemen te voorkomen, zoals gaatjes en geïrriteerd tandvlees. Met een gewone tandenborstel lukt dit meestal niet zo goed, omdat je dan niet overal goed bij kunt. Elektrische tandenborstels zijn daarom de uitkomst.

  De elektrische tandenborstel maakt namelijk de juiste poetsbeweging voor je, waardoor er meer tandplak verwijderd wordt dan wanneer je met een handtandenborstel poetst. Jij hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de borstelkop op de goede manier op iedere tand en kies zet, zodat je gehele gebit grondig gepoetst kan worden. Houd daarom de elektrische tandenborstel goed vast en zorg dat je elke kies en tand langsgaat. Ook als je elektrische tandenborstels gebruikt, is het belangrijk om nog grondig te reinigen tussen je tanden en kiezen met tandenragers. Zelfs met elektrisch poetsen kom je daar niet overal goed tussen.

  Hoe gebruik je elektrische tandenborstels?

  Bij de elektrische tandenborstel zit een gebruiksaanwijzing hoe je deze het beste kunt gebruiken. Het ligt er namelijk bijvoorbeeld aan of je een roterend of een sonisch systeem gebruikt. In het kort gaat poetsen met elektrische tandenborstels als volgt:

  1. Zet de elektrische tandenborstel onder een kleine hoek op het tandoppervlak.
  2. Oefen zo min mogelijk druk uit.
  3. Houd de borstelkop een paar seconden stil op de tand of de kies. De poetsbeweging wordt door elektrische tandenborstels gemaakt. Beweeg de tandenborstel alleen om naar een volgende tand of kies te gaan.
  4. Zorg dat je een vaste poetsvolgorde hebt om te voorkomen dat je tanden of kiezen vergeet.
  5. Poets minimaal twee minuten per poetsbeurt en minstens twee keer per dag voor een gezonde mondhygiëne.
  6. Maak na afloop de borstel van de elektrische tandenborstel goed schoon. De meeste elektrische tandenborstels hebben borstelhaartjes die verkleuren als ze aan vervangen toe zijn. Dat is over het algemeen iedere drie maanden.

  Kunnen kinderen ook met een elektrische tandenborstel poetsen?

  Vanaf het moment dat een kind zelf een tandenborstel kan vasthouden, kan hij of zij met een elektrische tandenborstel gaan poetsen. Gebruik dan wel elektrische tandenborstels die speciaal voor kinderen bedoeld zijn. Deze tandenborstels zijn kleiner en hebben zachtere borstelhaartjes, waardoor ze geschikt zijn voor de kindermond. Vergeet niet om bij kinderen tot 10 jaar nog even na te poetsen.

  Advies nodig over elektrische tandenborstels?

  Wil je weten welke elektrische tandenborstel geschikt voor jou is of heb je andere vragen over elektrisch poetsen? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected]. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord van ons. Succes met poetsen alvast!