0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tandpasta gevoelige tanden

  Tandpasta voor gevoelige tanden is een speciaal ontwikkelde tandpasta die is bedoeld om mensen verlichting te bieden bij tandgevoeligheid. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Prijs

  -
  18 Producten

  Wat is tandgevoeligheid?

  Tandgevoeligheid, ook wel dentinehypersensitiviteit genoemd, treedt op wanneer het tandglazuur dunner wordt, het tandvlees zich terugtrekt of wanneer dentine (het gevoelige weefsel onder het glazuur) bloot komt te liggen. Dit kan leiden tot pijnlijke reacties op warme, koude, zoete of zure voedingsmiddelen en dranken, evenals bij het tandenpoetsen.

  Welke kenmerken en ingrediënten hebben tandpasta’s voor gevoelige tanden?

  • Kaliumnitraat: Dit ingrediënt helpt de zenuwuiteinden in de tanden te kalmeren, waardoor de gevoeligheid wordt verminderd.
  • Natriumfluoride: Dit is een veelvoorkomend ingrediënt in tandpasta's, dat helpt bij het versterken van het tandglazuur en het voorkomen van tandbederf.
  • Strontiumchloride of arginine: Deze stoffen kunnen helpen de tandzenuwen te blokkeren en pijn te verminderen.
  • Zacht schuurmiddel: Tandpasta voor gevoelige tanden bevat meestal een mild schuurmiddel om plaque en vlekken te verwijderen zonder het glazuur verder te beschadigen.
  • Laag abrasieve formule: Deze tandpasta's zijn ontworpen om het tandglazuur te beschermen in plaats van het te schuren, zoals sommige andere tandpasta's kunnen doen.
  • Fluoride: Tandartsen raden aan om tandpasta met fluoride te gebruiken. De reden hiervoor is dat het helpt bij het versterken van het glazuur en het voorkomen van tandbederf.

  Raadpleeg op tijd je tandarts

  Bij het gebruik van tandpasta voor gevoelige tanden is het belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen. Overmatig gebruik kan soms leiden tot tandvleesirritatie. Bovendien moet je een zachte tandenborstel gebruiken en voorzichtig poetsen om verdere slijtage van het tandglazuur te voorkomen. Houd daar allemaal rekening mee.

  Als je aanhoudende tandgevoeligheid ervaart, is het aan te raden om je tandarts te raadplegen. Tandartsen kunnen onderliggende oorzaken van gevoeligheid identificeren en aanbevelen welke behandelingen het beste zijn voor jouw specifieke situatie. Jouw tandarts kan je het beste adviseren, aangezien hij of zij jouw gebit het beste kent.