0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Curasept mondwater online kopen

  Alle Curasept mondwater bevat chloorhexidine (CHX). CHX is niet alleen de werkzame stof voor plakverwijdering, maar ook tegen ontstekingen in de mond. En wist je dat CHX bovendien bescherming biedt tegen wondinfecties? Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  6 Producten

  Curasept mondwater voor na het tandenpoetsen

  Speciaal voor na het tandenpoetsen met een Curasept gel-tandpasta heeft Curasept mondwater ontwikkeld. Het belangrijkste ingrediënt in dit mondwater is chloorhexidine (CHX). CHX heeft antibacteriële eigenschappen en voorkomt daarmee het ontstaan van tandplak. Het voorkomen van het ontstaan van tandplak verkleint het risico op tandvleesontsteking.

  De enige twee nadelen? Chloorhexidine mondspoeling kan in sommige gevallen leiden tot tijdelijke verkleuring van de tanden en/of tijdelijk verlies van smaak. Gelukkig helpt het door Curasept ontwikkelde Anti Discoloration System (ADS) deze bijwerkingen echter tegengaan zonder daarbij de antiplakwerking aan te tasten.

  Behalve chloorhexidine (CHX) bevatten alle Curasept mondspoelmiddelen hyaluronzuur (HA) en polyvinylpyrrolidone-vinylacetaat (PVP-VA).

  Wat is het effect van hyaluronzuur?

  Hyaluronzuur heeft net als chloorhexidine antibacteriële eigenschappen, maar dat niet alleen: het heeft positief effect op het immuunsysteem, waardoor bacteriën in de mond minder kans krijgen en het versterkt actief het zachte weefsel in de mond, waardoor wondgenezing bij irritatie(s) of na een chirurgische ingreep wordt bevorderd en eventuele zwellingen worden verminderd.

  Wat doet polyvinylpyrrolidone-vinylacetaat?

  Polyvinylpyrrolidone-vinylacetaat is een stof die zich hecht aan de mucosa (het mondslijmvlies) en een beschermende laag vormt over zowel dat mondslijmvlies als je tanden en kiezen. Hierdoor is de stof – net als hyaluronzuur – ideaal voor het actief bevorderen van wondgenezing bij irritatie(s) of na een chirurgische ingreep. Curasept mondwater is verkrijgbaar in de volgende drie varianten:

  • Curasept 0,05% chloorhexidine mondwater

   Curasept 0,05% mondwater is de lichtste variant die bij ons verkrijgbaar is. Spoelen met Curasept 0,05% mondwater is met name verstandig op het moment dat tandenpoetsen wat lastig is door de aanwezigheid van een partiële gebitsprothese als een plaatje in je mond of vaste prothesen als kronen of implantaten.

   Spoelen met dit type Curasept mondwater helpt effectief tegen tandvleesontstekingen en cariës (gaatjes) en ondersteunt de mondhygiëne. Dit type mondwater bevat de kleinste hoeveelheid chloorhexidine en mag daarom 4 tot 6 maanden achter elkaar worden gebruikt.

  • Curasept 0,12% chloorhexidine mondwater

   Curasept 0,12% chloorhexidine mondwater is de iets sterkere variant uit het assortiment. Deze variant is ideaal om te gebruiken ter ondersteuning van de mondhygiëne als je bijvoorbeeld orthodonitische apparatuur als een beugel draagt.

   Ook biedt spoelen met deze deze variant van de Curasept mondspoeling de mond bij (ernstige) tandvleesontstekingen, mucositis of ontstekingen rondom implantaten. Mensen met zeer gevoelig tandvlees hebben baat bij het gebruik van de 0,12% variant. Dit type mondwater mag maximaal 4 tot 6 weken achter elkaar worden gebruikt.
  • Curasept 0,20% chloorhexidine mondwater

   Curasept 0,20% chloorhexidine mondwater is de sterkste variant die je bij ons kunt bestellen en mag daarom slechts anderhalve week achter elkaar worden gebruikt. Dit is vaak het geval na een chirurgische ingreep als het plaatsen van implantaten. Na zo'n ingreep is de mond vaak heel gevoelig en regelmatig poetsen kan dan pijnlijk zijn. Dat terwijl mondverzorging na een operatie juist heel belangrijk is.

   Spoelen met Curasept 0,20% chloorhexidine mondwater zorgt ervoor dat mogelijk plekken in de mond toch goed worden gereinigd. Daarnaast houdt het spoelmiddel de precieze plek van de ingreep schoon en helpt het zo ontstekingen voorkomen. Heb je last van ernstige gingivitis (ernstige tandvleesontsteking). Ook dan kun je baat hebben bij het gebruik van dit mondspoelmiddel.

  Curasept mondwater online bestellen

  In het assortiment van Kiesrijk.nl vind je gegarandeerd de voor jouw situatie meest ideale variant Curasept mondwater. Nadat je het mondspoelmiddel van jouw keuze in je virtuele winkelmandje hebt geplaatst, het bestelproces hebt doorlopen en je order hebt afgerekend, gaan we voor je aan de slag en zorgen we ervoor dat je de mondspoeling zo snel mogelijk krijgt thuisbezorgd.

  Heb je nog vragen over (het bestellen van) Curasept mondwater? Stuur ons dan gerust een berichtje via: [email protected]. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord. We horen graag van je!