0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Tandpasta's

  Tandpasta's bestaan in allerlei soorten en maten. Het goed gebruiken van tandpasta is essentieel voor een gezond gebit. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  89 Producten

  Tandpasta voor de dagelijkse mondverzorging

  Tandpasta is een van de belangrijkste dingen van een goede dagelijkse mondverzorgingsroutine. Het helpt niet alleen om onze tanden schoon te houden, maar speelt ook een rol bij het voorkomen van tandheelkundige problemen zoals gaatjes, tandvleesontsteking en slechte adem. Dagelijks gebruik van tandpasta zorgt ervoor dat je mond fris aanvoelt en draagt bij aan een gezonde glimlach. Door twee keer per dag te poetsen met tandpasta, zorg je ervoor dat je tanden en tandvlees optimaal beschermd blijven tegen mondgezondheidsproblemen. Het is een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om je mondgezondheid te behouden en problemen op de lange termijn te voorkomen.

  Waarom is tandpasta zo belangrijk?

  Iedereen weet dat tandenpoetsen belangrijk is, maar heb je je ooit afgevraagd waarom dat zo is? Tandpasta is niet alleen een beetje schuim dat je mond fris laat aanvoelen en ruiken. Het zit vol met actieve ingrediënten die samenwerken om je tanden en tandvlees gezond te houden. 

  • Verwijdert tandplak: Tandpasta bevat ingrediënten die helpen om tandplak, een zachte, kleverige laag van bacteriën die zich op je tanden vormt, te verwijderen. Als tandplak niet wordt verwijderd, kan het verharden tot tandsteen, wat moeilijker te verwijderen is en kan leiden tot tandvleesproblemen. Door regelmatig te poetsen met tandpasta, houd je tandplak onder controle en voorkom je tandsteenopbouw.
  • Voorkomt gaatjes: De meeste tandpasta's bevatten fluoride, een mineraal dat de tanden sterker maakt en helpt om gaatjes te voorkomen. Fluoride helpt de tanden om zich te herstellen van beginnende beschadigingen veroorzaakt door zuren uit voedsel en drankjes. Dit proces, remineralisatie genaamd, is essentieel om je tanden gezond en sterk te houden. Er zijn echter ook tandpasta’s zonder fluoride
  • Frisse Adem: Een belangrijke reden waarom we tandpasta gebruiken, is om een frisse adem te behouden. Tandpasta bevat vaak munt of andere verfrissende smaken die helpen om een slechte adem te bestrijden. Regelmatig poetsen verwijdert voedselresten en bacteriën die verantwoordelijk zijn voor onaangename geurtjes, zodat je altijd met een frisse adem de deur uitgaat.
  • Gezond tandvlees: Goede mondhygiëne gaat verder dan alleen je tanden; ook je tandvlees heeft baat bij regelmatig poetsen. Tandpasta helpt bij het voorkomen van tandvleesontsteking (gingivitis) door bacteriën te verwijderen die ontstekingen en bloedend tandvlees kunnen veroorzaken. Gezond tandvlees is de basis voor een gezonde mond en helpt om tandverlies op latere leeftijd te voorkomen.
  • Bescherming tegen tanderosie: Zuren uit ons eten en drinken kunnen het glazuur van onze tanden aantasten, wat kan leiden tot tanderosie. Tandpasta kan speciale ingrediënten bevatten die helpen om het tandglazuur te versterken en te beschermen tegen deze zuren. Dit helpt om je tanden langer sterk en gezond te houden.

  Wat zijn de verschillende soorten tandpasta?

  De kennis over onze tanden en mondgezondheidsproblemen is inmiddels zo ver ontwikkeld dat er tandpasta gemaakt kan worden om specifieke problemen te verzorgen of wensen te vervullen:

  • Tandpasta voor gevoelige tanden: Deze tandpasta is speciaal geformuleerd om pijn en ongemak te verminderen bij mensen met gevoelige tanden. Het bevat vaak ingrediënten die helpen de zenuwen te kalmeren en de gevoeligheid te verminderen.
  • Whitening tandpasta: Whitening tandpasta's zijn ontworpen om vlekken van de tanden te verwijderen en zo de tanden witter te maken. Ze bevatten meestal milde schuurmiddelen of chemische stoffen zoals waterstofperoxide, die helpen bij het bleken van de tanden. Let op: Overmatig gebruik kan op de lange termijn voor problemen zorgen. Raadpleeg hier over je tandarts. 
  • Kinder tandpasta: Kinder tandpasta is speciaal ontwikkeld voor kinderen en bevat vaak een lagere concentratie fluoride om het risico op fluorose te verminderen. Deze tandpasta's hebben vaak milde smaken en aantrekkelijke verpakkingen om het tandenpoetsen leuker te maken voor kinderen.

  Wat is de beste tandpasta?

  Er is niet een één tandpasta die beter is dan alle anderen, maar er zijn wel een aantal tandpasta’s die over het algemeen als goed worden beschouwd of die heel goed werken als je bepaalde mondgezondheidsproblemen ervaart:

  • Parodontax tandpasta: Parodontax is bekend om zijn effectieve werking tegen tandvleesproblemen. Het bevat natriumbicarbonaat, dat helpt bij het verwijderen van tandplak en het verminderen van tandvleesontsteking. Deze tandpasta wordt vaak aanbevolen voor mensen met gevoelig tandvlees of tandvleesproblemen.
  • Vitis tandpasta: Vitis biedt een reeks tandpasta's die gericht zijn op specifieke mondgezondheidsproblemen, zoals gevoelige tanden, tandvleesproblemen, en algemene mondhygiëne. Vitis tandpasta's bevatten vaak speciale ingrediënten die bijdragen aan een goede mondgezondheid en een frisse adem.
  • Bluem tandpasta: Bluem tandpasta is geformuleerd met actieve zuurstof, honing, en lactoferrine, die helpen bij het bevorderen van de mondgezondheid en het genezen van wondjes in de mond of aften. Deze tandpasta is ideaal voor mensen die liever een tandpasta met natuurlijke ingrediënten willen.

  Tandpasta kopen?

  Bij Kiesrijk.nl hebben we als doel om zo veel mogelijk mensen te helpen met het bijhouden van een goede dagelijkse mondverzorging. Tandpasta is een van de belangrijkste onderdelen hiervan. Als je niet zeker weet welke tandpasta perfect is voor jou kan je een mailtje sturen naar [email protected] zodat we je een persoonlijk antwoord kunnen geven. Dit proberen we op werkdagen binnen 24 uur te doen.