0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Orthodontische Wax

  Heb je een vaste beugel? Dan ervaar je waarschijnlijk wel eens irritaties door uitstekende onderdelen. Een goede, transparante orthodontische wax biedt de oplossing. Bekijk op deze pagina ons complete assortiment. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  5 Producten

   

  Hoe gebruik je orthodontische wax?

  1. Om de wax te gebruiken, moet je een klein stukje wax uit het doosje halen en het zachtjes kneden tot het warm en soepel wordt.
  2. Vervolgens kun je het op de gewenste plaats aanbrengen, zoals op een scherp randje of een uitstekende draad.
  3. De orthodontische wax vormt een beschermende laag tussen de beugel en het zachte weefsel van de mond, waardoor wrijving en irritatie worden verminderd.

   

  Voorkom irritaties van je beugel met orthodontische wax

  Orthodontische wax is een hulpmiddel dat wordt gebruikt door mensen die een beugel dragen. Het is een soort was die speciaal is ontworpen om ongemak en irritatie te verminderen die kunnen ontstaan door de beugel, zoals scherpe randen, uitstekende draden of losse brackets.

  De wax is meestal gemaakt van een mengsel van bijenwas, paraffinewas en andere veilige ingrediënten. Orthodontische wax heeft een zachte en kneedbare consistentie, waardoor het gemakkelijk kan worden aangebracht op de delen van de beugel die ongemak veroorzaken. Heel handig dus!

  Orthodontische wax is vooral handig in de beginfase van het dragen van een beugel, wanneer je mond en het tandvlees nog moeten wennen aan de aanwezigheid van de beugel. Het is zeker ook nuttig bij noodgevallen, zoals een losse bracket of draad, om tijdelijk ongemak te verlichten totdat je een afspraak kunt maken met je orthodontist.

  Onthoud wel dat orthodontische wax géén oplossing is voor structurele problemen met je beugel. Als je last hebt van herhaalde irritatie of ongemak, is het raadzaam om contact op te nemen met je orthodontist, zodat hij of zij je beugel kan aanpassen of repareren om het probleem op te lossen.

   

  Bestellen maar!

  Ben je eruit welke orthodontische wax jou het fijnste lijkt? Plaats dan vandaag nog je bestelling in onze webshop. Bestellingen die op werkdagen vóór 16:00 uur geplaatst worden, worden dezelfde werkdag verzonden. Heb je voor 45 euro of meer besteld? Dan wordt je bestelling gratis verzonden.