0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Opzetborstels voor gevoelige tanden

  Veel mensen hebben last van gevoelige tanden en ondervinden hier veel hinder van. Gevoelige tanden uiten zich vaak in korte pijnscheuten die in de tanden te voelen zijn na het eten of drinken van warme of koude dranken en gerechten. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  15 Producten

  Wanneer je met een harde tandenborstel poetst kan tandenpoetsen een pijnlijke ervaring zijn bij gevoelige tanden. Het is echter erg belangrijk om de tanden en het tandvlees goed te reinigen, vooral bij gevoelige tanden. Door te poetsen met speciale opzetborstels voor gevoelige tanden kan je de pijn verhelpen en de mondgezondheid verbeteren.

  Wat zijn oorzaken van gevoelige tanden?

  Gevoelige tanden zijn vaak het resultaat van tandbeen wat bloot ligt. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Door teruggetrokken tandvlees komt het tandbeen bloot te liggen wat resulteert in gevoelige tanden. Dit kan komen door stress, ouder worden, hormonale veranderingen of ontstoken tandvlees.
  • Als het glazuur van je tanden wordt aangetast door bijvoorbeeld zuren uit eten en drinken dan krijg je tanderosie en dit veroorzaakt ook gevoelige tanden.
  • Door te hard te poetsen of met te harde borstelharen te poetsen kan je gevoelige tanden krijgen.
  • Bij tandenknarsen of kaakklemmen slijt je glazuur sneller en dit veroorzaakt gevoelige tanden.
  • Gaatjes zorgen voor een aantasting van het glazuur en het tandbeen waardoor je gevoelige tanden krijgt.

  Wat zijn oplossingen voor gevoelige tanden?

  Als je graag de pijn van gevoelige tanden wil verhelpen is een goede mondhygiëne erg belangrijk. We hebben een aantal tips voor je die je probleem met gevoelige tanden kunnen oplossen:

  • Poets twee keer per dag minimaal twee minuten;
  • Gebruik een elektrische tandenborstel met speciale opzetborstels zoals de Oral B Sensi Ultra Thin;
  • Poets niet te hard;
  • Gebruik een tandpasta met fluoride (Bijvoorbeeld Bluem tandpasta met fluoride);
  • Reinig de zogenaamde pockets (ruimtes tussen de tanden) met een tandenstoker, tandenrager of met flosdraad;
  • Gebruik mondwater om extra bacteriën weg te spoelen (Bijvoorbeeld Bluem mondwater met actieve zuurstof);
  • Verwijder bacteriën van de tong met een tongschraper.

  Speciale opzetborstels voor gevoelige tanden

  Bij last van gevoelige tanden is het slim om gebruik te maken van speciale Oral-B opzetborstels die helpen om het probleem van gevoelige tanden op te lossen. Kiesrijk.nl heeft een aantal verschillende oral b opzetstukjes die kunnen helpen bij gevoelige tanden. Gebruik je een Oral-B elektrische tandenborstel? Met de Oral B Sensi UltraThin opzetborstels ben je verzekerd van de verwijdering van tandplak én van de vermindering van gevoelige tanden. Door de extra dunne en zachte borstelharen biedt dit opzetstukje meer comfort terwijl het wel goed reinigt. Ook kunnen de dunne borstelharen beter tussen de tanden komen.

  Oral B Pulsonic Sensitive opzetborstels is de zachtste sonische Oral B opzetborstel. Geschikt voor iedereen met gevoelige tanden en of tandvlees. De lange borstelkop is ideaal om de tanden perfect te reinigen. Deze Oral B opzetborstel is geschikt voor alle elektrische Pulsonic elektrische tandenborstels van Oral-B.

  Voor de Waterpik monddouche hebben wij speciale tips die gemaakt zijn voor mensen met gevoelige tanden. De Waterpik Pik Pocket tips reinigen extra diep tussen de tanden in de pockets tussen tanden. Door het zachte rubber voelen deze tips milder aan voor de tanden. 

  Heb je advies nodig over opzetborstels en opzetstukjes voor gevoelige tanden?

  Heb je vragen over opzetborstels voor gevoelige tanden? Wij staan voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Mail ons op [email protected]

  Kiesrijk.nl is dé specialist voor de dagelijkse mondverzorging. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de gezondheid van de mond een grote invloed heeft op de rest van ons lichaam. Een gezonde mond is de basis voor een gezond lichaam. Op Kiesrijk.nl vind je een ruim aanbod met Oral-B speciale opzetstukjes, zodat je nooit misgrijpt.