0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Plakverklikkers

  Door te poetsen, ragen, flossen en stokeren voorkom je effectief tandplak en tandsteen. Maar wat doe je als er ongemerkt tandplak achterblijft? Door goede plakverklikkers te kopen en te gebruiken, heb je meteen een indicatie van je gebitsreiniging. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  4 Producten

  Ontdek gemakkelijk waar tandplak zit met plakverklikkers

  Plakverklikkers zijn een handig hulpmiddel dat gebruikt wordt om tandplak op je tanden en kiezen zichtbaar te maken. Tandplak is een dun, kleverig laagje dat zich constant op onze tanden en kiezen vormt en bestaat uit bacteriën en voedselresten. Het is belangrijk om tandplak regelmatig te verwijderen, omdat het kan leiden tot tandbederf, tandvleesproblemen en uiteindelijk tot de vorming van tandsteen.

  Plakverklikkers zijn meestal tabletten of vloeistoffen die een kleurstof bevatten, zoals erythrosine of fluoresceïne. Wanneer je een plakverklikker gebruikt, breng je de kleurstof aan op je gebit door te kauwen op een tablet of door de vloeistof rond je mond te spoelen. De kleurstof hecht zich aan de tandplak en maakt het zichtbaar als een gekleurde laag op je tanden.

  Door het gebruik van plakverklikkers kun je beter zien waar tandplak zich ophoopt en waar je extra moet poetsen. De gekleurde tandplak helpt je om gebieden te identificeren die je mogelijk hebt gemist tijdens het poetsen. Hierdoor kun je je poetsroutine verbeteren en ervoor zorgen dat je tanden grondig worden gereinigd.

   

  Plakverklikkers voor jong en oud

  Het gebruik van plakverklikkers is met name nuttig voor kinderen die leren poetsen, omdat het hen helpt de juiste techniek aan te leren en bewust te worden van de gebieden waar ze meer aandacht aan moeten besteden. Het kan ook handig zijn voor volwassenen die moeite hebben met het goed reinigen van hun tanden en kiezen of die gevoelig zijn voor tandplakopbouw.

  Plakverklikkers zijn bedoeld als een aanvullend hulpmiddel om je bewust te maken van de aanwezigheid van tandplak en om je te helpen je poetsroutine te verbeteren.