0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Plakverklikkers

  Door te poetsen, ragen, flossen en stokeren voorkom je effectief tandplak en tandsteen. Maar wat doe je als er ongemerkt tandplak achterblijft? Door plakverklikkers te kopen en te gebruiken, heb je meteen een indicatie van je gebitsreiniging. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  4 Producten

  Ontdek gemakkelijk waar tandplak zit met plakverklikkers

  Plakverklikkers, soms ook wel tandverklikkers genoemd, zijn een handig hulpmiddel dat gebruikt wordt om tandplak op je tanden en kiezen zichtbaar te maken. Tandplak is een dun, kleverig laagje dat zich constant op onze tanden en kiezen vormt en bestaat uit bacteriën en voedselresten. Het is belangrijk om tandplak regelmatig te verwijderen, omdat het kan leiden tot tandbederf, tandvleesproblemen en uiteindelijk tot de vorming van tandsteen.

  Wat zijn plakverklikkers?

  Plakverklikkers zijn meestal tabletten of vloeistoffen die een kleurstof bevatten, zoals erythrosine of fluoresceïne. Wanneer je een plakverklikker gebruikt, breng je de kleurstof aan op je gebit door te kauwen op een tablet of door de vloeistof rond je mond te spoelen. De kleurstof hecht zich aan de tandplak en maakt het zichtbaar als een gekleurde laag op je tanden.

  Door het gebruik van plakverklikkers kun je beter zien waar tandplak zich ophoopt en waar je extra of beter moet poetsen. De gekleurde tandplak helpt je om gebieden te identificeren die je mogelijk hebt gemist tijdens het poetsen. Hierdoor kun je je poetsroutine verbeteren en ervoor zorgen dat je tanden voortaan grondig worden gereinigd.

  Plakverklikkers voor kinderen en volwassenen

  Het gebruik van plakverklikkers is met name nuttig voor kinderen die leren poetsen, omdat het hen helpt de juiste techniek aan te leren en bewust te worden van de gebieden waar ze meer aandacht aan moeten besteden. Daarnaast kan het leuk zijn om dit elke week samen met je kind te doen, waardoor je jouw kind op een positieve en speelse manier leert hoe belangrijk goed poetsen is. 

  Zijn plakverklikkers er alleen voor kinderen? Zeker niet. Tandplakverklikkers zijn ook handig voor volwassenen die moeite hebben met het goed reinigen van hun tanden en kiezen of van nature gevoelig zijn voor tandplakopbouw. Plakverklikkers zijn bedoeld als een aanvullend hulpmiddel naast de reguliere aanbevolen mondverzorging: tweemaal daags poetsen met een handtandenborstel of elektrische tandenborstel naar keuze, het gebruiken van de juiste tandpasta en regelmatige interdentale reiniging met tandenstokers, floss of ragers. Plakverklikkers op zichzelf bieden geen voordeel voor je mondgezondheid en zijn er alleen om je bewust te maken van de aanwezigheid van tandplak en om je te helpen je poetsroutine te verbeteren.

  Hoe gebruik je plakverklikkers

  Benieuwd of jouw poetsroutine in orde is? Of jouw kind bewust maken van zijn of haar poetsgedrag? Dan zijn de plakverklikkers wat jij nodig hebt. Onderstaand leggen we je per stap uit hoe je plakverklikkers gebruikt:

  1. Poets de tanden en spoel de mond na met water
  2. Kauw één van de plakverklikkers fijn, totdat deze is opgelost;
  3. Slik het niet door;
  4. Laat de overgebleven kleine stukjes op de tong liggen;
  5. Gebruik de tong om langs tanden en kiezen de restanten te verdelen;
  6. Spoel de mond met water;
  7. Gedeelten waar tandplak aanwezig is, zal rood aanslaan door de verklikker.
  8. Je weet nu welke plekken in de mond extra aandacht nodig hebben tijdens het tandenpoetsen.

  Plakverklikkers kopen bij Kiesrijk

  Bij kiesrijk.nl willen wij een zo veelzijdig mogelijk aanbod leveren om het onderhouden van een goede mondgezondheid zo makkelijk mogelijk te maken. Wij hebben een aantal verschillende plakverklikkers van verschillende merken:

  Met deze plakverklikkers voor kinderen en volwassenen kun je een speels maar toch belangrijk element toevoegen aan de routine van tandenpoetsen. Als je vragen hebt over deze tand verklikkers, een ander product in ons assortiment of iets wat wij nog niet hebben behandeld in een van onze blogs, kan je die stellen via onze chatfunctie of via [email protected]. We proberen je op werkdagen binnen 24 uur antwoord te geven.