0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  OrthodontischeTandpasta

  OrthodontischeTandpasta voor mensen met een beugel is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften en uitdagingen die gepaard gaan bij het dragen van orthodontische apparaten. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  7 Producten

  Welke kenmerken heeft tandpasta voor mensen met een beugel?

  Tandpasta voor beugeldragers biedt ten eerste een grondige reiniging om tandplak en voedselresten rond de beugel en orthodontische draden te verwijderen. Het is belangrijk om deze gebieden extra schoon te houden, omdat tandplak zich gemakkelijk kan ophopen en gaatjes en tandvleesproblemen kan veroorzaken.

  Sommige tandpasta's voor beugeldragers bevatten bovendien extra fluoride om je tanden en kiezen te beschermen tegen tandbederf. Het gebruik van tandpasta met fluoride is vooral belangrijk tijdens orthodontische behandelingen, omdat het risico op tandbederf kan toenemen vanwege de moeilijkheden bij het schoonmaken rond de beugel.

  Tandpasta voor beugeldragers is vaak milder dan reguliere tandpasta's om irritatie van het tandvlees en de gevoelige slijmvliezen te voorkomen. De wangen, lippen en tong kunnen tijdens het dragen van een beugel gevoelig worden, dus een zachte tandpasta kan helpen ongemak te verminderen.

  Omdat het schoonmaken van tanden met een beugel een uitdaging kan zijn, bevatten sommige tandpasta's speciale ingrediënten die kunnen helpen bij het verwijderen van tandplak. Deze tandpasta’s dragen bij aan een betere mondhygiëne en tandvleesproblemen voorkomen.

  Veel tandpasta's voor beugeldragers hebben tot slot een frisse smaak en zorgen voor een langdurig fris gevoel in de mond. Dit kan vooral prettig zijn als je een beugel draagt en extra aandacht wilt besteden aan je mondgeur. Je wil natuurlijk wel een fris gevoel in je mond behouden.

  Poets twee keer per dag met de juiste tandpasta

  Het is belangrijk om regelmatig te poetsen wanneer je een beugel draagt, idealiter na elke maaltijd. Zorg dat je de juiste tandpasta voor jouw gebit gebruikt. Heb je daar nog vragen over? Stel ze gerust via [email protected]. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord.

  Daarnaast is het belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven door dagelijks te flossen of te ragen en regelmatig je tandarts en orthodontist te bezoeken voor controle en professionele reiniging.