0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Flosdraad

  Flosdraad kan nuttig zijn voor mensen met een beugel, omdat het helpt om voedselresten en plak tussen de tanden en rond de beugel te verwijderen. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  6 Producten

  Hoe helpt flosdraad mensen met een beugel?

  • Reinigen tussen de tanden: Een beugel bestaat uit draden en brackets die vastzitten aan de tanden. Deze elementen kunnen voorkomen dat een normale tandenborstel effectief tussen je tanden en kiezen kan reinigen. Flosdraad kan echter tussen de tanden en rond de beugel worden gevoerd om voedseldeeltjes en tandplak te verwijderen die anders moeilijk te bereiken zijn.
  • Tandvleesgezondheid bevorderen: Tijdens orthodontische behandelingen is het essentieel om de gezondheid van het tandvlees te behouden. Voedselresten die vast komen te zitten rond de beugel kunnen tandvleesirritatie en ontstekingen veroorzaken. Door regelmatig flossen worden deze problemen verminderd en wordt de algemene mondgezondheid bevorderd.
  • Voorkomen van tandbederf: Beugels kunnen de kans op tandbederf vergroten, omdat voedseldeeltjes gemakkelijk tussen de tanden en rond de beugel blijven zitten. Als deze deeltjes niet regelmatig worden verwijderd, kunnen ze leiden tot de vorming van tandplak, tandbederf en zelfs gaatjes. Flossen helpt om deze potentieel schadelijke deeltjes te verwijderen en tandbederf te voorkomen.

  Wees voorzichtig met flossen bij je beugel

  Het is belangrijk om te weten dat flossen met een beugel enige voorzichtigheid vereist. Het kan handig zijn om speciaal orthodontisch flosdraad te gebruiken, dat een stug uiteinde heeft om het draad gemakkelijker tussen je tanden en kiezen en rond de beugel te kunnen leiden. Daarnaast kunnen orthodontisten ook andere hulpmiddelen aanbevelen, zoals flosboogjes of interdentale borsteltjes, om het reinigen met een beugel te vergemakkelijken.

  Twijfel je hoe je flosdraad het beste kunt gebruiken bij je beugel of ander orthodontisch apparaat? Vraag dan advies aan je orthodontist of tandarts over de beste manier om te flossen tijdens een orthodontische behandeling. Zij kunnen specifieke instructies geven en eventuele vragen die je hebt beantwoorden.