0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Tandenragers

  Tandenragers zijn handige hulpmiddelen die worden gebruikt voor het reinigen van de ruimtes tussen je tanden en kiezen. Voor mensen met een beugel zijn tandenragers nuttig, omdat beugels vaak extra uitdagingen met zich meebrengen bij het schoonmaken. Toon meer

  Merken

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Type rager

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  13 Producten

  Hoe helpen tandenragers bij het reinigen rondom een beugel?

  Wanneer iemand een beugel draagt, kunnen er kleine openingen ontstaan tussen je tanden en/of kiezen en de beugel, waar voedselresten en tandplak kunnen ophopen. Het is essentieel om deze ruimtes goed schoon te houden om tandbederf en tandvleesproblemen te voorkomen. Tandenragers helpen bij het verwijderen van deze resten op moeilijk bereikbare plaatsen waar je (elektrische) tandenborstels niet goed bij kan komen.

  Kies de juiste tandenragers voor jouw gebit

  Voor mensen met een beugel zijn er speciale tandenragers ontworpen die rekening houden met de aanwezigheid van draden en beugelcomponenten. Deze tandenragers hebben vaak een dunne, flexibele draad met aan het uiteinde een borsteltje of een rubberen tip. Die uiteinden kunnen tussen je tanden en kiezen en de beugel worden geplaatst om tandplak en voedselresten te verwijderen.

  Het is belangrijk om de juiste maat tandenrager te kiezen, omdat de ruimtes tussen de tanden en de beugel kunnen variëren. Een orthodontist of tandarts kan advies geven over welke maat tandenrager het meest geschikt is voor individuele behoeften. Laat je goed adviseren voor een optimaal resultaat van het gebruik van orthodontische tandenragers.

  Bezoek regelmatig je tandarts en orthodontist

  Bij het gebruik van tandenragers is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de instructies op de verpakking te volgen. Te veel druk uitoefenen kan schade aan de beugel of het tandvlees veroorzaken. Het is ook verstandig om regelmatig een tandarts of orthodontist te raadplegen om de mondgezondheid te controleren en eventuele problemen tijdig te behandelen.

  Naast het gebruiken van tandenragers is het ook belangrijk om andere mondhygiëneroutines te volgen, zoals twee keer per dag tandenpoetsen en regelmatige controles bij de tandarts en orthodontist. Een goede mondverzorging is essentieel om het gebit gezond te houden, vooral tijdens het dragen van een beugel.