0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Kinderen

  Vanaf het moment dat het eerste tandje doorkomt bij je baby, is het belangrijk om te gaan poetsen. Hoe eerder je bij je kinderen met een goede mondverzorging start, hoe meer voordeel ze daar op latere leeftijd aan hebben. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  104 Producten

  Bij iedere leeftijdsfase van kinderen is het essentieel om goed de tanden, de kiezen en het tandvlees te poetsen. Bij de ene fase zal dit gemakkelijker gaan dan bij de andere. Kiesrijk.nl zet graag een aantal tips voor het tandenpoetsen bij kinderen op een rijtje.

  Het tandenpoetsen bij baby’s en dreumesen

  Het poetsen van de tanden bij een baby kan soms wat moeizaam gaan. Zorg ervoor dat jij en je baby in een comfortabele positie zijn en dat jij als volwassene goed in de mond van de baby kan kijken. Poets de tanden van je baby volgens een vast patroon, zodat je zeker weet dat je alles gehad hebt. Je kunt de onderkaak en de bovenkaak via de 3 B’s poetsen: binnenkant, buitenkant en bovenkant. Indien nodig: kalmeer je baby en zorg dat hij of zij tijdens het poetsen wordt afgeleid.

  Mondverzorging bij peuters en kleuters

  Gebruik bij kinderen vanaf twee jaar tandpasta met fluoride om tandbederf te voorkomen, iedere poetsbeurt de tandpasta maximaal de grootte van een erwt. Vanaf drie jaar kun je je kind zelf leren tandenpoetsen. Zorg dat je een fijne en leuke tandenborstel gebruikt en poets het gebit nog goed na. Maak er een aangenaam moment van, zodat het tandenpoetsen een leuk moment voor je kindje is. Vergeet niet om ieder half jaar met je kindje naar de tandarts te gaan.

  Het gebit verzorgen bij kinderen vanaf 6 jaar

  Als je kind 6 jaar is, beginnen de melktandjes uit te vallen en komen de volwassen tanden tevoorschijn. Laat je kind zelf poetsen met tandpasta met 1500 ppm fluoride erin en blijf nog steeds napoetsen. Maak de zijkanten van de tanden extra goed schoon, want daar kan tandplak zich gemakkelijk ophopen. En bereid je kind voor op het wisselen van tanden, want dan kan soms best spannend zijn.

  Mondverzorging bij kinderen vanaf 10 jaar

  Kinderen vanaf 10 jaar kunnen hun eigen tanden poetsen en hoeven niet meer nagepoetst te worden. Ze hebben vanaf deze leeftijd de juiste motoriek. Zorg dat je kind twee keer per dag minimaal twee minuten zijn of haar tanden, kiezen en tandvlees poetst. Doe dit bij voorkeur ’s ochtends na het ontbijt en ’s avonds na het slapengaan. Kies hiervoor een geschikte tandenborstel en tandpasta. Zorg dat het een leuk moment blijft, zodat je kind nog steeds weet dat tandenpoetsen iets positiefs is.

  Advies nodig?

  Bij Kiesrijk.nl vind je een rijk assortiment aan mondverzorgingsproducten voor kinderen. Van handtandenborstels tot elektrische tandenborstels en tandpasta’s voor baby’s tot tandpasta’s voor oudere kinderen. Heb je ergens vragen over of wil je advies over de juiste producten voor jouw kind(eren)? Neem dan contact op met onze klantenservice. Op werkdagen krijg je binnen 24 uur antwoord.