0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Mondspoeling

  Wanneer je een beugel of een ander orthodontisch apparaat in je mond draagt, is een goede mondverzorging heel belangrijk. Orthodontische mondspoeling helpt je hierbij. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  9 Producten

  Hoe helpt mondspoeling mensen met een beugel?

  • Verbeterde mondhygiëne: Een beugel kan het moeilijker maken om goed te poetsen en flossen, omdat er extra draden en brackets aanwezig zijn. Mondspoeling helpt bij het verwijderen van voedseldeeltjes en tandplak op plaatsen waar een (elektrische) tandenborstel en flosdraad moeilijk bij kunnen komen. Hierdoor kan mondspoeling helpen om tandbederf en tandvleesproblemen te voorkomen.
  • Vermindering van ontstekingen: Mondspoeling helpt bij het verminderen van ontstekingen en irritaties in de mond die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van een beugel. Het kan helpen bij het kalmeren van geïrriteerd tandvlees en het verminderen van zwellingen, waardoor het comfort tijdens de orthodontische behandeling verbetert.
  • Bescherming van het glazuur: Sommige mondspoelingen bevatten ingrediënten zoals fluoride die helpen bij het versterken van het glazuur en het beschermen van de tanden tegen tandbederf. Dit kan vooral belangrijk zijn voor mensen met een beugel, omdat de beugel zelf gebieden kan creëren waar bacteriën zich gemakkelijker kunnen ophopen en tandbederf kunnen veroorzaken.

  Gebruik mondspoeling als aanvulling op je mondverzorging

  Het is echter wel belangrijk om op te merken dat mondspoeling géén vervanging is voor een goede mondhygiëneroutine, inclusief regelmatig poetsen en flossen. Het is slechts een aanvullende maatregel om de mondgezondheid te ondersteunen tijdens een orthodontische behandeling. Het is raadzaam om met je orthodontist te praten voordat je mondspoeling gebruikt, omdat sommige spoelingen mogelijk niet geschikt zijn voor mensen met een beugel.

  Plaats je bestelling bij Kiesrijk.nl

  Ben je eruit welke orthodontische mondspoeling voor jou geschikt is? Plaats dan vandaag nog je bestelling in onze webshop. Bij bestellingen vanaf 45 euro betaal je geen verzendkosten. Bestel je op werkdagen vóór 16:00 uur? Dan wordt je bestelling dezelfde werkdag verzonden.