0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Wax

  Wax helpt om het ongemak en de irritatie te verminderen die soms gepaard gaan met het dragen van orthodontische apparaten, zoals slotjesbeugels of draadbeugels. Toon meer

  Merken

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  8 Producten

  Hoe helpt wax bij het dragen van een beugel?

  • Bescherming tegen wrijving: Wax kan worden aangebracht op delen van de beugel die wrijving veroorzaken met het zachte weefsel in je mond, zoals de metalen slotjes, draden of andere scherpe randen. Het creëert een beschermende laag tussen de beugel en je mond, waardoor wrijving wordt verminderd en irritatie wordt voorkomen.
  • Verzachting van ruwe oppervlakken: Soms kunnen bepaalde onderdelen van de beugel, zoals draden of haakjes, ruw zijn en ongemak veroorzaken. Wax kan helpen bij het verzachten van deze ruwe oppervlakken en het verminderen van irritatie.
  • Preventie van zweren en wondjes: Het dragen van een beugel veroorzaakt soms kleine wondjes of zweren in je mond, vooral in het begin wanneer je mond zich aanpast aan de beugel. Wax bedekt deze gevoelige gebieden en beschermt tegen verdere irritatie, waardoor het genezingsproces wordt versneld.
  • Wax is bedoeld als hulpmiddel: Het gebruik van wax bij het dragen van een beugel kan helpen om het comfort te verbeteren en ongemak te verminderen. Het is belangrijk om de aanwijzingen van je orthodontist te volgen bij het aanbrengen en verwijderen van de wax, en om regelmatig je mondhygiëne te handhaven door je tanden goed te poetsen en flossen, zelfs met de wax aanwezig. Als je last hebt van aanhoudende pijn of irritatie, is het raadzaam om contact op te nemen met je orthodontist voor verdere begeleiding.

  Meer informatie nodig?

  Wil je meer weten over de soorten orthodontische wax die Kiesrijk.nl in het assortiment heeft zitten? Of heb je extra informatie nodig over één van onze andere mondverzorgingsproducten voor mensen met een beugel? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected]. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord van ons.