0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Ecosym

  Ecosym producten bieden een helpende hand bij het verzorgen van je kunstgebit. Het is belangrijk om je gebitsprothese goed te verzorgen… iedere dag opnieuw. Toon meer

  Merken

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Prijs

  -
  6 Producten

  Hoe kun je je kunstgebit het beste verzorgen?

  Het goed verzorgen van een kunstgebit is essentieel om ervoor te zorgen dat het comfortabel zit, goed functioneert en er schoon en fris uitziet. Gebruik hiervoor de verschillende producten van Ecosym.

  Hier zijn enkele stappen en tips voor de juiste verzorging van een kunstgebit:

  • Dagelijkse reiniging:
  1. Spoel je kunstgebit grondig af met lauw water na elke maaltijd om voedselresten te verwijderen.
   Gebruik een zachte tandenborstel en milde zeep of speciale kunstgebitreiniger om je kunstgebit dagelijks schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel, omdat deze het materiaal kunnen beschadigen.
  2. Poets zowel de binnen- als de buitenkant van je kunstgebit, evenals alle hoeken en spleten.
  3. Spoel grondig af met water om eventuele zeepresten te verwijderen voordat je je kunstgebit weer in je mond plaatst.
  • Nachtverzorging:
   Haal je kunstgebit 's nachts uit je mond om je tandvlees te laten rusten. Plaats het in een glas met water of een speciale kunstgebitreinigingsoplossing om uitdroging te voorkomen.
   Reinig je kunstgebit 's ochtends opnieuw voordat je het terugplaatst.
  • Regelmatige tandartscontroles:
   Plan regelmatige afspraken bij je tandarts of tandprotheticus om de pasvorm en staat van je kunstgebit te controleren. Ze kunnen aanpassingen doen indien nodig.
  • Voorzichtigheid bij hanteren:
   Behandel je kunstgebit voorzichtig om beschadiging te voorkomen. Voorkom vallen of stoten op harde oppervlakken.
  • Vermijd kauwgom en kleverige voedingsmiddelen:
   Probeer te voorkomen dat je kauwgom kauwt of zeer kleverige voedingsmiddelen eet, omdat deze je kunstgebit kunnen beschadigen of uit de pasvorm kunnen halen.
  • Houd je mond schoon:
   Reinig ook je mondholte, tandvlees, en eventuele resterende natuurlijke tanden grondig om tandvleesontstekingen of andere mondproblemen te voorkomen.
  • Vervang je kunstgebit indien nodig:
   Na verloop van tijd kan de pasvorm van je kunstgebit veranderen door slijtage of veranderingen in je mondstructuur. Als je merkt dat je kunstgebit niet meer goed past of ongemak veroorzaakt, raadpleeg dan je tandarts of tandprotheticus voor aanpassingen of vervanging.

  Het juist verzorgen van je kunstgebit is van groot belang voor je mondgezondheid en algemeen welzijn. Ecosym helpt je hierbij! Volg deze richtlijnen en bespreek eventuele vragen of zorgen met je tandarts of tandprotheticus voor de beste zorg voor je kunstgebit.