0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Tongschrapers

  Een tongschraper is een klein hulpmiddel dat wordt gebruikt om de tong te reinigen. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  10 Producten

  Het doel van een tongschraper is om de opbouw van bacteriën, dode cellen en voedselresten op het oppervlak van de tong te verwijderen, wat kan leiden tot slechte adem (halitosis) en andere mondproblemen.

  Welke kenmerken hebben tongschrapers?

  • Ontwerp en materialen: Tongschrapers zijn meestal gemaakt van plastic, metaal of siliconen. Ze hebben meestal een plat, gebogen uiteinde dat is ontworpen om comfortabel over de tong te schuiven.
  • Gebruik: Om je tong te reinigen met een tongschraper, plaats je het uiteinde op het achterste deel van je tong en schraap zachtjes naar voren. Herhaal dit proces een paar keer, spoel de tongschraper tussendoor af en herhaal indien nodig totdat je tong schoon aanvoelt.
  • Voordelen: Tongschrapers helpen niet alleen bij het verminderen van slechte adem, maar ze kunnen ook de algemene mondgezondheid verbeteren door de groei van schadelijke bacteriën te verminderen. Een schone tong kan ook de smaakpapillen stimuleren, waardoor de smaakwaarneming wordt verbeterd.
  • Onderhoud: Het is belangrijk om je tongschraper na gebruik grondig schoon te maken en te laten drogen om bacteriële besmetting te voorkomen.
  • Combinatie met tandenpoetsen: Het gebruik van een tongschraper wordt vaak aanbevolen als aanvulling op regulier tandenpoetsen en flossen als onderdeel van een goede mondverzorgingsroutine.
  • Verschillende soorten tongschrapers: Er zijn verschillende soorten tongschrapers beschikbaar, variërend in vorm, grootte en materiaal. Sommige hebben zelfs ribbels of borsteltjes om de reinigingsefficiëntie te verbeteren.

  Meer informatie nodig?

  Het regelmatig reinigen van je tong met een tongschraper kan bijdragen aan een gezondere mond en kan helpen bij het voorkomen van mondproblemen zoals slechte adem. Het is een eenvoudige maar effectieve praktijk voor mondhygiëne.

  Heb je meer informatie nodig over tongschrapers? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected]. Op werkdagen krijg je binnen 24 uur antwoord van ons.