0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Kiesrijks Keuzehulp voor tandenborstels

  Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische tandenborstel. Echter kan een manuele tanden borstel in veel situaties fijner zijn dan een elektrische tandenborstel. Bijvoorbeeld als je last hebt van gevoelige tanden of als je net een operatie in de mond hebt gehad.

  Kies de juiste tanden borstel voor jou

  Doordat wij een divers aanbod hebben van tanden borstels, kan het assortiment wellicht wat overweldigend zijn. Daarom willen we je graag helpen aan de beste tanden borstel voor jouw gebit aan de hand van Kiesrijk’s Keuzehulp voor Tandenborstels. In dit handige overzicht vind je alle soorten tanden borstels.

  Om je te helpen in jouw zoektocht naar de beste tandenborstel voor jouw gebit is het handig om jezelf wat vragen te stellen met betrekking tot het soort tanden borstel dat je zoekt. Bijvoorbeeld:

   

  Medium tanden borstels

  De tanden borstels met een medium hardheid zijn de meest standaard tandenborstels in ons assortiment. Als je grondig je gebit wilt reinigen en geen last hebt van problemen rond de tanden of het tandvlees, dan is een medium tandenborstel een goede keus. De medium tanden borstel heeft een gemiddelde grootte met borstelharen die een gemiddelde hardheid hebben. Deze borstelharen geven niet zoveel mee als een zachte tanden borstel en zijn daardoor erg goed in het verwijderen van etensresten en bacteriën van het tandoppervlak en tandvlees.

  Er zijn verschillende merken met medium tanden borstels in het assortiment:

   

  Zachte tanden borstels

  De tanden borstels met een zachte hardheid bieden minder weerstand dan medium hardheid tanden borstels. Als je soms last hebt van gevoelig tandvlees of vatbaar bent voor ontstekingen, dan kan een zachte tandenborstel fijner poetsen dan een medium tandenborstel. Doordat de borstelharen zachter zijn en meer meegeven, voorkom je schade aan het tandvlees. Wanneer je last hebt van bloedend tandvlees bij het poetsen ga dan na of je niet te hard poetst. Is dit niet het geval, dan kun je het beste kiezen voor een zachte of extra zachte tandenborstel.

  Er zijn verschillende merken die zachte tanden borstels in hun assortiment hebben:

   

  Extra zachte tanden borstels

  Wanneer je snel last hebt van ontstoken tandvlees, vatbaar bent voor ontstekingen of pijnklachten hebt tijdens het poetsen, dan kan een extra zachte tandenborstel fijn zijn. Deze tanden borstels met een extra zachte borstelharen bieden minder weerstand dan zachte en medium tandenborstels. Doordat de borstelharen zachter zijn en meer meegeven dan andere soorten tanden borstels voorkom je schade aan het tandvlees.

  Er zijn verschillende merken die zachte tanden borstels in hun assortiment hebben:

   

  Single tuft tanden borstels

  De beste reiniging bereik je met een single tufted tanden borstel. Deze tanden borstel hebben een enkele tuft met borstelharen in plaats van meerdere tufts in rijen op een brede borstelkop. Doordat je maar één tuft borstelharen hebt, kan je heel erg precies reinigen. Deze tanden borstels zijn daarom uitermate geschikt achterin de mond bij de kiezen voor het verwijderen van achtergebleven etensresten en bacteriën. Ook voor het reinigen van openingen tussen tanden of tanden die gedraaid staan is deze tanden borstel geschikt. Doordat je zo precies kunt reinigen, wordt een single tuft tandenborstel aangeraden aan mensen die een beugel, kunstgebit of implantaat dragen. Tevens kunnen de randen rondom kronen en bruggen gereinigd worden met een single tuft tanden borstel.

  Er zijn verschillende merken die naast de standaard tanden borstels ook een single tuft tanden borstel in het assortiment hebben:

   

  Beugel tanden borstels

  Wanneer je een beugel draagt, is het enorm belangrijk dat je je tanden goed verzorgt. Door de beugel loop je namelijk een verhoogd risico op verkleuringen en gaatjes. Door goed je gebit én je beugel te poetsen, kan je gaatjes en verkleuringen voorkomen. Er zijn speciaal ontwikkelde tanden borstels voor beugels en andere orthodontische apparaten.

  Er zijn verschillende merken die speciale tanden borstels voor beugels in het assortiment hebben:

   

  Kunstgebit tanden borstels

  Wanneer je een kunstgebit of prothese draagt, is het erg belangrijk dat je deze goed onderhoudt voor een schone en gezonde mond. Als je het kunstgebit regelmatig poetst met een speciale protheseborstel, dan voorkom je dat bacteriën zich kunnen ophopen tussen de randjes van het kunstgebit. Wanneer je dit niet doet, kan dit leiden tot geïrriteerd tandvlees, een slechte adem of andere problemen.

  Er zijn verschillende merken die een tanden borstel voor het kunstgebit hebben:

   

  Kronen, bruggen en implantaten tandenborstels

  Wanneer je kronen, bruggen of implantaten hebt, kunnen er gemakkelijk gebitsproblemen ontstaan als je je gebit niet goed verzorgt. Daarom is het erg belangrijk om goed voor je gebit te zorgen. Door te poetsen met een speciale tandenborstel kun je de bacteriën rondom kronen, bruggen en implantaten verwijderen.

  Er zijn meerdere merken die tandenborstels hebben die geschikt zijn voor kronen, bruggen en implantaten:

   

  Tanden borstels voor gevoelige tanden of ontstoken tandvlees

  Een zachte tanden borstel is geschikt wanneer je snel last hebt van gevoeligheid of ontstekingen in de mond. Deze tanden borstels zijn zachter voor je tanden dan andere tanden borstels, waardoor je minder last hebt van gevoeligheid en ontstekingen niet verergeren door te harde borstelharen.

  Er zijn verschillende merken die tanden borstels hebben voor gevoelige tanden en/of ontstoken tandvlees:

   

  Post operatie tanden borstels

  Wanneer je net bent geopereerd, is het vaak lastig om je tanden te poetsen omdat de hele mond nog pijnlijk is van de chirurgische ingreep. Het is wel heel belangrijk om dan goed te blijven poetsen. De plek waar geopereerd is, zal zeer vatbaar zijn voor infecties. Dus wanneer bacteriën blijven zitten, loop je een verhoogd risico op infecties en ontstekingen. Door te poetsen met een speciale tanden borstel na operaties kun je alle bacteriën uit de mond verwijderen, zodat je geen verhoogd risico loopt zonder dat je je tanden of mond verder kunt beschadigen.

  Er zijn verschillende post operatie tandenborstels beschikbaar van verschillende merken:

   

  Whitening tanden borstels

  Veel mensen willen wittere tanden zonder dat zij hiervoor naar de tandarts moeten gaan om hun tanden te laten bleken. Tanden kunnen verkleuren wanneer je dranken als thee, koffie of rode wijn drinkt. Ook bij kleurhoudende gerechten kunnen je tanden verkleuren. Dit komt door het zuurgehalte wat in deze dranken en etenswaren zit, het zuur tast je tanden aan en veroorzaakt een gele aanslag. Met een speciale tanden borstel voor witte tanden kan je de gekleurde aanslag verwijderen.

  Er zijn verschillende whitening tandenborstels te verkrijgen:

   

  Duurzame tanden borstels

  Het wordt voor steeds meer mensen belangrijk om rekening te houden met het klimaat en te kiezen voor duurzame opties, ook binnen de mondverzorging. Duurzame tanden borstels zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled plastic of bamboe. Door te poetsen met een duurzame tandenborstel ben je verzekerd van een schoon en fris gebit zonder dat je hier het milieu extra mee belast.

  Er zijn verschillende merken die duurzame tanden borstels in het assortiment hebben: