Terug

Kiesrijk's Keuzehulp voor tandenborstels

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische tandenborstel. Echter kan een manuele tanden borstel in veel situaties fijner zijn dan een elektrische tandenborstel. Bijvoorbeeld als je last hebt van gevoelige tanden of als je net een operatie in de mond hebt gehad.

Kies de juiste tanden borstel voor jou

Doordat wij een divers aanbod hebben van tanden borstels, kan het assortiment wellicht wat overweldigend zijn. Daarom willen we je graag helpen aan de beste tanden borstel voor jouw gebit aan de hand van Kiesrijk’s Keuzehulp voor Tandenborstels. In dit handige overzicht vind je alle soorten tanden borstels.

Om je te helpen in jouw zoektocht naar de beste tandenborstel voor jouw gebit is het handig om jezelf wat vragen te stellen met betrekking tot het soort tanden borstel dat je zoekt. Bijvoorbeeld:

 • Wil je een medium tanden borstel?
 • Wil je een zachte tanden borstel?
 • Wil je een extra zachte tanden borstel?
 • Wil je een single tuft tanden borstel?
 • Draag je een beugel of een ander orthodontisch apparaat?
 • Draag je een kunstgebit / -prothese?
 • Heb je kronen, bruggen of implantaten?
 • Heb je last van gevoelige tanden en/of ontstoken tandvlees?
 • Ben je recent geopereerd aan je gebit?
 • Wil je graag wittere tanden?
 • Wil je een duurzame tandenborstel?

 

Medium tanden borstels

De tanden borstels met een medium hardheid zijn de meest standaard tandenborstels in ons assortiment. Als je grondig je gebit wilt reinigen en geen last hebt van problemen rond de tanden of het tandvlees, dan is een medium tandenborstel een goede keus. De medium tanden borstel heeft een gemiddelde grootte met borstelharen die een gemiddelde hardheid hebben. Deze borstelharen geven niet zoveel mee als een zachte tanden borstel en zijn daardoor erg goed in het verwijderen van etensresten en bacteriën van het tandoppervlak en tandvlees.

Er zijn verschillende merken met medium tanden borstels in het assortiment:

 • Oral B tanden borstel: Oral-B heeft de Oral-B 123 Classic Care Medium Tandenborstel, het standaard model tandenborstel die geschikt is voor volwassenen zonder mondproblemen. De Oral B 123 Indicator 35 Medium Tanden borstel heeft speciale blauwe borstelharen die verkleuren wanneer het tijd is om de tandenborstel te vervangen, zodat je nooit te lang kunt blijven poetsen met dezelfde tandenborstel.
 • Lactona tanden borstel: De meest standaard medium tandenborstel van Lactona is de Lactona M40 Medium Tanden borstel Zonder Tip welke gemaakt is met vier rijen met middelharde borstelharen en stevig slank design. De Lactona IQ Medium Tandenborstel is gemaakt met topkwaliteit Tynex borstelharen. Door de extra lange steel kun je ook je achterste kiezen eenvoudig bereiken. De Lactona Tandenborstel IQ Easycomfort Medium heeft een ergonomisch design, waardoor hij beter in de hand ligt en gebruiksvriendelijker is dan de andere tanden borstels van Lactona.
 • Jordan tanden borstel: Jordan heeft de Jordan Total Clean Medium Tandenborstel die drie kleurige multifunctionele borstelharen bevat. De gele haren reinigen beter tussen moeilijk bereikbare plaatsen, de blauwe reinigen het tandvlees en de witte verwijderen bacteriën en zorgen voor een frisse adem. De Jordan Tanden borstel Expert Clean - Medium is een premium tanden borstel met GumCare borstelharen met variërende lengte voor grondige reiniging op alle hoekjes en randjes van het gebit zodat zelfs je achterste kiezen grondig gereinigd worden.
 • Elmex tanden borstel: de Elmex Anti-Cariës Tanden borstel Medium heeft gekruiste en afgeronde borstelharen, waardoor je zorgt voor een zachte en optimale reiniging van de tanden.
 • TePe tanden borstel: de Tepe Select Medium Tandenborstel is een kwalitatief hoogwaardige tanden borstel ket een taps toelopende borstelkop met afgeronde borstelharen waarmee alle tanden en kiezen eenvoudig bereikt kunnen worden.
 • Bekijk alle medium tanden borstels.

 

Zachte tanden borstels

De tanden borstels met een zachte hardheid bieden minder weerstand dan medium hardheid tanden borstels. Als je soms last hebt van gevoelig tandvlees of vatbaar bent voor ontstekingen, dan kan een zachte tandenborstel fijner poetsen dan een medium tandenborstel. Doordat de borstelharen zachter zijn en meer meegeven, voorkom je schade aan het tandvlees. Wanneer je last hebt van bloedend tandvlees bij het poetsen ga dan na of je niet te hard poetst. Is dit niet het geval, dan kun je het beste kiezen voor een zachte of extra zachte tandenborstel.

Er zijn verschillende merken die zachte tanden borstels in hun assortiment hebben:

 • GUM zachte tanden borstel: GUM heeft de GUM Tandenborstel Classic Soft 311 wat een zachte tandenborstel is met kleine borstelkop. De nylon borstelharen staan recht op het handvat voor een praktische poetservaring. De GUM Tandenborstel Classic Soft 411 lijkt op de 311 alleen heeft deze een grotere borstelkop met meer borstelharen. De nylon borstelharen hebben een variërende lengte zodat je efficiënter kunt poetsen. Ook bevat deze tanden borstel een latex vrije stimulator tip om het tandvlees mee te masseren. De GUM Tandenborstel Classic Compact Soft 409 is een compactere versie van de 411 tanden borstel waardoor hij handig is om mee te nemen op reis maar wel dezelfde poetskwaliteit garandeert.
 • Jordan zachte tanden borstel: De Jordan Tandenborstel Advanced Soft heeft zachte borstelharen van variërende lengtes zodat alle hoekjes en randen van het gebit goed gereinigd worden. De Jordan Tandenborstel Expert Clean – Soft is een premium zachte tanden borstel met GumCare borstelharen van variërende lengte die gehoekt op elkaar staan voor. Daarnaast zorgt de ActiveTip van deze tanden borstel voor effectieve reiniging van zelfs de achterste kiezen. De Jordan Tandenborstel Individual Clean Soft bevat een middelgrote borstelkop en extra breed handvat voor optimaal comfort en grip. Het bovenste puntje van de tandenborstel bevat tevens een ActiveTip zodat kiezen goed gepoetst kunnen worden. De Jordan Tandenborstel Individual Reach Soft heeft een smallere borstelkop met zachte borstelharen waardoor je overal optimaal kunt reinigen. De Jordan Total Clean Soft Tandenborstel is een zachte tanden borstel gemaakt met driekleurige multifunctionele borstelharen. De gele haren reinigen beter tussen moeilijk bereikbare plaatsen, de blauwe reinigen het tandvlees en de witte verwijderen bacteriën en zorgen voor een frisse adem.
 • Lactona zachte tanden borstel: de Lactona IQ Soft Tandenborstel heeft een compacte, multi-tufted borstelkop met topkwaliteit zachte Tynex borstelharen. De Lactona Tandenborstel IQ Easycomfort Soft heeft dezelfde compacte borstelkop maar een comfortabelere grip zodat effectief poetsen eenvoudiger wordt. De Lactona M31 Soft Tandenborstel heeft een smallere borstelkop met drie rijen zachte nylon borstelharen. De Lactona M39 Soft Tandenborstel heeft een grotere borstelkop met vier rijen afgeronde gepolijste multi-tufted nylon borstelharen. De Lactona M39 Soft Tandenborstel Met Tip is identiek aan de M39. Alleen heeft deze tandenb orstel een rubberen tip aan het einde van de steel die geschikt is om het tandvlees mee te masseren zodat je een optimale mondgezondheid creëert.
 • TePe zachte tanden borstel: TePe heeft de TePe Select Compact Soft Tandenborstel wat een compacte tandenborstel is met een taps toelopende borstelkop zodat je overal in de mond goed kunt reinigen. De TePe Select Soft Tandenborstel is het normale formaat en heeft een iets grotere borstelkop en langere steel. De TePe Supreme Tandenborstel helpt met efficiënt reinigen tussen tanden, kiezen en langs de tandvleesrand. Zachte borstelharen op twee niveaus kunnen overal bij zodat geen plek wordt overgeslagen. De hals van de tandenborstel is buigzaam waardoor je hem overal efficiënt kunt gebruiken.
 • Curaprox zachte tanden borstel: de Curaprox CS 1560 Soft Tandenborstel heeft stevige maar flexibele polyester borstelharen die efficiënt de tanden reinigen zonder teveel druk uit te oefenen.
 • Meridol zachte tanden borstel: de Meridol Tandenborstel is gemaakt om tandvlees te beschermen. De conische borstelharen zijn zo zacht als penselen en beschadigen daardoor het tandvlees niet terwijl alle tandoppervlaktes en het tandvlees wel gereinigd wordt.
 • Bekijk alle zachte tanden borstels in ons assortiment.

 

Extra zachte tanden borstels

Wanneer je snel last hebt van ontstoken tandvlees, vatbaar bent voor ontstekingen of pijnklachten hebt tijdens het poetsen, dan kan een extra zachte tandenborstel fijn zijn. Deze tanden borstels met een extra zachte borstelharen bieden minder weerstand dan zachte en medium tandenborstels. Doordat de borstelharen zachter zijn en meer meegeven dan andere soorten tanden borstels voorkom je schade aan het tandvlees.

Er zijn verschillende merken die zachte tanden borstels in hun assortiment hebben:

 

Single tuft tanden borstels

De beste reiniging bereik je met een single tufted tanden borstel. Deze tanden borstel hebben een enkele tuft met borstelharen in plaats van meerdere tufts in rijen op een brede borstelkop. Doordat je maar één tuft borstelharen hebt, kan je heel erg precies reinigen. Deze tanden borstels zijn daarom uitermate geschikt achterin de mond bij de kiezen voor het verwijderen van achtergebleven etensresten en bacteriën. Ook voor het reinigen van openingen tussen tanden of tanden die gedraaid staan is deze tanden borstel geschikt. Doordat je zo precies kunt reinigen, wordt een single tuft tandenborstel aangeraden aan mensen die een beugel, kunstgebit of implantaat dragen. Tevens kunnen de randen rondom kronen en bruggen gereinigd worden met een single tuft tanden borstel.

Er zijn verschillende merken die naast de standaard tanden borstels ook een single tuft tanden borstel in het assortiment hebben:

 • Curaprox single tuft tanden borstel: Curaprox heeft twee verschillende single tuft tanden borstels in het assortiment. De Curaprox Tandenborstel 1006 Single heeft een kleine en korte borstelkop met korte borstelharen van 6 mm waardoor je dicht op de tanden zit en zo heel precies kunt poetsen. De Curaprox Tandenborstel 1009 Single heeft iets langere borstelharen van 9 mm maar dezelfde korte borstelkop.
 • GUM single tuft tanden borstel: de GUM End Tuft Tandenborstel heeft nylon borstelharen die in het midden langer zijn dan aan de randen, waardoor je ook tussen de tanden goed kan reinigen. Het handsvat is gebruiksvriendelijk en zorgt voor een stevige grip.
 • Lactona single tuft tanden borstel: de Lactona Double Single-Tuft 27BB heeft een lange steel met aan beide uiteindes een single tuft borstelharen. Hierdoor gaat de tanden borstel twee keer zo lang mee dan andere tanden borstels.
 • Piksters single tuft tanden borstel: bij de Piksters Reverse Focus Tip Brush staat de single tuft erg scherp gekanteld waardoor het de ideale tandenborstel is om de achterkant van de snijtanden grondig mee te reinigen. Alle moeilijke bereikbare plaatsen zijn dichterbij met deze tanden borstel. Denk aan plekken als de ruimte tussen tandwortels bij teruggetrokken tandvlees, bij verstandskiezen en voor mensen met een spalkje of slotjes.
 • TePe single tuft tanden borstel: de TePe Compact Tuft heeft een compacte en stompe borstelkop waardoor je makkelijker bij moeilijk te bereiken plaatsen kan reinigen.
 • Bekijk alle single tuft tanden borstels.

 

Beugel tanden borstels

Wanneer je een beugel draagt, is het enorm belangrijk dat je je tanden goed verzorgt. Door de beugel loop je namelijk een verhoogd risico op verkleuringen en gaatjes. Door goed je gebit én je beugel te poetsen, kan je gaatjes en verkleuringen voorkomen. Er zijn speciaal ontwikkelde tanden borstels voor beugels en andere orthodontische apparaten.

Er zijn verschillende merken die speciale tanden borstels voor beugels in het assortiment hebben:

 • Curaprox beugel tanden borstel: de Curaprox CS 5460 Ortho Ultra Soft Tandenborstel is speciaal gemaakt voor het poetsen met een slotjesbeugel door de borstelkop. De buitenste borstelharen zijn lang en poetsen de tanden terwijl de binnenste haren korten zijn en de slotjes van de beugel reinigen. Ook de single tuft tanden borstels van Curaprox zijn geschikt voor het poetsen met een beugel. De Curaprox Tandenborstel 1006 Single heeft een kleine en korte borstelkop met korte borstelharen van 6 mm waardoor je dicht op de tanden zit en zo heel precies kunt poetsen. De Curaprox Tandenborstel 1009 Single heeft iets langere borstelharen van 9 mm maar dezelfde korte borstelkop.
 • GUM beugel tanden borstel: de GUM Specials Orthodontische Tandenborstel is ideaal voor het reinigen rond slotjes (brackets), bandjes en metaaldraad bij vaste orthodontische beugels. Deze tandenborstel heeft een kleine v-vormige borstelkop met zeer zachte borstelharen.
 • Lactona beugel tanden borstel: de Lactona Orthodontic Tandenborstel is ontwikkeld voor het bereiken van lastige hoekjes in de mond zodat je niet alleen je tanden en kiezen goed schoon houdt, maar ook je beugel. De tanden borstel heeft een smalle ronde borstelkop met afgeronde gepolijstje nylon borstelharen aan de ene kant en een single tuft borstel aan de andere kant. Ook de single tuft Lactona Double Single-Tuft 27BB is geschikt voor beugels.
 • Oral-B beugel tanden borstel: de Oral-B Orthodontic Tandenborstel heeft v-vormige borstelharen waarmee je gemakkelijk plak en etensresten verwijdert van je tanden en beugel. Ideaal voor het reinigen van de draden en haakjes van losse beugels, hoofdbeugels en andere orthodontische apparaten.
 • TePe beugel tanden borstel: de TePe Orthodontieborstel heeft een extra kleine en flexibele borstelkop met twee rijen zachte borstelharen wat het gemakkelijker maakt om orthodontische draden te reinigen.
 • Vitis beugel tanden borstel: de Vitis Orthodontic Tandenborstel is speciaal ontwikkeld voor mensen die een beugel of ander orthodontisch apparaat dragen. Door de kleine borstelkop met v-groef kan je effectief tussen de beugel reinigen.
 • Bekijk alle tanden borstels voor beugels.

 

Kunstgebit tanden borstels

Wanneer je een kunstgebit of prothese draagt, is het erg belangrijk dat je deze goed onderhoudt voor een schone en gezonde mond. Als je het kunstgebit regelmatig poetst met een speciale protheseborstel, dan voorkom je dat bacteriën zich kunnen ophopen tussen de randjes van het kunstgebit. Wanneer je dit niet doet, kan dit leiden tot geïrriteerd tandvlees, een slechte adem of andere problemen.

Er zijn verschillende merken die een tanden borstel voor het kunstgebit hebben:

 • GUM kunstgebit tanden borstel: de GUM Protheseborstel heeft een grote rechte borstelkop om de oppervlaktes van het kunstgebit te reinigen. Aan de andere kant van de tanden borstel zit een kleine taps toelopende borstelkop voor de moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Jordan kunstgebit tanden borstel: met de Jordan Protheseborstel houd je je kunstgebit schoon. De grote kop heeft een gebogen vorm die precies past op de vorm van een kunstgebit waardoor je effectief kan poetsen. De kleinere kop is met zijn stevige haren en kleine kop ontworpen om voedselresten te verwijderen op minder bereikbare plekken.
 • Lactona kunstgebit tanden borstel: de Lactona Protheseborstel is geschikt voor de dagelijkse reiniging van uitneembare gebitsprotheses. De borstelkop is tweezijdig met een grote en een kleine borstel voor de reiniging van zowel de gehele prothese als specifieke plaatsen.
 • Oral-B kunstgebit tanden borstel: de Oral-B Protheseborstel heeft twee borstelkoppen, zodat je de binnenkant en buitenkant van de prothese grondig kan reinigen. De rechte kop met hoge dichtheid van borstelharen gebruik je om de buitenkant van de prothese te reinigen. De taps toelopende kop gebruik je voor de binnenkant van de prothese.
 • TePe kunstgebit tanden borstel: de TePe Protheseborstel heeft zachte borstelharen in twee rijen op een extra smalle borstelkop. Hierdoor kan je beter reinigen bij de moeilijk bereikbare plekken in de mond.
 • Bekijk alle tanden borstels voor het kunstgebit.

 

Kronen, bruggen en implantaten tandenborstels

Wanneer je kronen, bruggen of implantaten hebt, kunnen er gemakkelijk gebitsproblemen ontstaan als je je gebit niet goed verzorgt. Daarom is het erg belangrijk om goed voor je gebit te zorgen. Door te poetsen met een speciale tandenborstel kun je de bacteriën rondom kronen, bruggen en implantaten verwijderen.

Er zijn meerdere merken die tandenborstels hebben die geschikt zijn voor kronen, bruggen en implantaten:

 • Blue M tanden borstel: de Bluem Tandenborstel Ultra Soft is super zacht en bevat 4 rijen afgeronde nylon borstelharen van hoge kwaliteit zodat je de mond niet kan beschadigen. De steel van de tandenborstel is lang, taps toelopen, ergonomisch en met brede grip zodat je comfortabel kan poetsen. De zachte haren zijn geschikt om kronen, bruggen en implantaten mee te reinigen.
 • Curaprox tanden borstel: de Curaprox Surgical Mega Soft Tandenborstel is eigenlijk ontwikkeld om na operaties gebruikt te worden doordat deze tanden borstel zeer zachte borstelharen heeft. Maar ook na het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten is dit een fijne tandenborstel om mee te starten. Ook de single tuft tanden borstels van Curaprox zijn geschikt voor het poetsen met een beugel. De Curaprox Tandenborstel 1006 Single heeft een kleine en korte borstelkop met korte borstelharen van 6 mm waardoor je dicht op de tanden zit en zo heel precies kunt poetsen. De Curaprox Tandenborstel 1009 Single heeft iets langere borstelharen van 9 mm maar dezelfde korte borstelkop.
 • GUM tanden borstel: de GUM End Tuft Tandenborstel heeft nylon borstelharen die in het midden langer zijn dan aan de randen waardoor je rondom kronen, bruggen en implantaten goed kunt reinigen. Het handsvat is gebruiksvriendelijk en zorgt voor een stevige grip.
 • Lactona tanden borstel: de Lactona Double Single-Tuft 27BB heeft een lange steel met aan beide uiteindes een single tuft borstelharen. Deze is uitstekend te gebruiken om kronen, bruggen of implantaten mee te reinigen. Als alternatief kan je kiezen voor een zachte tandenborstel zoals de Lactona M38 Extra Soft Tandenborstel. Deze soort tanden borstels hebben 4 rijen afgeronde gepolijste nylon borstelharen heeft met een normaal formaat borstelkop, waardoor je een groot bereik in de mond hebt. De Lactona Tandenborstel IQ Easycomfort Extra Soft heeft een zeer compacte borstelkop met zachte borstelharen en een comfortabele grip voor effectief poetsen. De Lactona Tandenborstel IQ Easycomfort Ultra Soft heeft nog zachtere borstelharen en kan ook gebruikt worden na het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten.
 • Oral B tanden borstel: de Oral-B Interspace Handtandenborstel is speciaal ontworpen voor intensieve reinigen tussen tanden en kiezen. Dit maakt hem ideaal om te reinigen rondom kronen, bruggen en implantaten.
 • Piksters tanden borstel: bij de Piksters Reverse Focus Tip Brush staat de single tuft erg scherp gekanteld, waardoor het de ideale tandenborstel is om de achterkant van de snijtanden grondig mee te reinigen.
 • TePe tanden borstel: de TePe Universal Care is een innovatieve tanden borstel met een unieke gebogen nek. Ontworpen voor mensen met implantaten waardoor deze tandenborstel ideaal is voor het reinigen van de achterkant van de implantaten. De borstelkop is extra dun zodat je overal bij kan en dankzij de zachte borstelharen is het reinigen van implantaten eenvoudig en pijnloos.
 • Vitis tanden borstel: de steel van de Vitis Gingival Tandenborstel is flexibel en kan dus verbogen worden. Hierdoor bereik je iedere plek in je mond. De zachte Tynex borstelharen zijn geschikt voor gevoelige tanden en zorgen voor een grondige reiniging, ook rondom kronen, bruggen en implantaten. De Vitis Implant Sulcular Tandenborstel is speciaal ontwikkeld voor de aanvullende mondzorg rondom implantaten. De zachte Tynex borstelharen staan in 2 smalle rijen zodat tandimplantaten extra goed gereinigd worden. Het antislip handvat kan naar eigen wens verbogen worden zodat je overal goed bij kan.
 • Bekijk alle tanden borstels voor kronen, bruggen en implantaten.

 

Tanden borstels voor gevoelige tanden of ontstoken tandvlees

Een zachte tanden borstel is geschikt wanneer je snel last hebt van gevoeligheid of ontstekingen in de mond. Deze tanden borstels zijn zachter voor je tanden dan andere tanden borstels, waardoor je minder last hebt van gevoeligheid en ontstekingen niet verergeren door te harde borstelharen.

Er zijn verschillende merken die tanden borstels hebben voor gevoelige tanden en/of ontstoken tandvlees:

 • Curaprox tanden borstel: de Curaprox CS 1560 Soft Tandenborstel heeft zachte maar stevige polyester borstelharen die met grote dichtheid op een gewoon formaat borstelkop staan. De Curaprox CS 3960 Super Soft Tandenborstel heeft extra zachte borstelharen die bijzonder dicht op elkaar staan waardoor al het tandplak en vuil van je tanden en kiezen verwijdert wordt. De Curaprox CS 5460 Ultra Soft Tandenborstel heeft nóg meer zachte borstelharen waardoor hij extra krachtig is maar zeker niet minder zacht. Door het grote oppervlak vol borstelharen heb je een groot bereik. De Curaprox Smart Ultra Soft Tandenborstel heeft nog meer borstelharen die zijn samengepakt in een compacte borstelkop met korter handvat voor meer controle tijdens het poetsen.
 • Elmex tanden borstel: de Elmex Sensitive Professional Tandenborstel heeft extra zachte borstelharen die de tanden op een zachte en effectieve manier reinigen zonder blootliggende tandhalzen te beschadigen. Dit maakt de tandenborstel geschikt voor mensen met gevoelige tanden. Doordat de borstelharen in een X-vorm staan worden er meer bacteriën verwijderd.
 • GUM tanden borstel: GUM heeft de GUM Tandenborstel Classic Soft 311 wat een zachte tandenborstel is met kleine borstelkop. De nylon borstelharen staan recht op het handvat voor een praktische poetservaring. De GUM Tandenborstel Classic Soft 411 lijkt op de 311 alleen heeft deze een grotere borstelkop met meer borstelharen. De nylon borstelharen hebben een variërende lengte zodat je efficiënter kunt poetsen. Ook bevat deze tanden borstel een latex-vrije stimulator tip om het tandvlees mee te masseren. De GUM Tandenborstel Classic Compact Soft 409 is een compactere versie van de 411 tandenborstel waardoor hij handig is om mee te nemen op reis maar wel dezelfde poetskwaliteit garandeert.
 • Jordan tanden borstel: de Jordan Advanced Soft Tandenborstel heeft zachte borstelharen in variërende lengtes. Hierdoor worden alle hoekjes en randjes van het gebit goed gereinigd. De borstelharen verkleuren wanneer het tijd is om de tandenborstel te vervangen. De Jordan Target Sensitive ultraSOFT Tandenborstel heeft een kleine borstelkop en hele fijne borstelharen van 0,01 mm. Hierdoor kan je eenvoudig achter in de mond poetsen in zeer smalle ruimtes. Door de zachte borstelharen is deze tandenborstel geschikt voor gevoelige tanden en ontstoken tandvlees.
 • TePe tanden borstel: de TePe Select Compact Extra Soft Tandenborstel heeft een compacte borstelkop met extra zachte borstelharen met extra grip. Deze tanden borstel is ideaal voor mensen die gevoelige tanden of ontstekingen hebben. De TePe Select Extra Soft Tandenborstel heeft een wat grotere borstelkop dan de TePe Select Compact die taps toeloopt wat zorgt voor een betere toegankelijkheid. De TePe Special Care Tandenborstel heeft 12.000 ultrazachte borstelharen en wordt aanbevolen na operaties of voor mensen die gevoelig of ontstoken tandvlees hebben.
 • Vitis tanden borstel: de Vitis Sensitive Tandenborstel is ontworpen voor mensen met gevoelige tanden of gevoelig tandvlees. Het is een zachte tandenborstel met kleine borstelkop zodat je gemakkelijk achterin de mond kunt reinigen.
 • Bekijk alle tanden borstels voor gevoelige tanden en ontstoken tandvlees.

 

Post operatie tanden borstels

Wanneer je net bent geopereerd, is het vaak lastig om je tanden te poetsen omdat de hele mond nog pijnlijk is van de chirurgische ingreep. Het is wel heel belangrijk om dan goed te blijven poetsen. De plek waar geopereerd is, zal zeer vatbaar zijn voor infecties. Dus wanneer bacteriën blijven zitten, loop je een verhoogd risico op infecties en ontstekingen. Door te poetsen met een speciale tanden borstel na operaties kun je alle bacteriën uit de mond verwijderen, zodat je geen verhoogd risico loopt zonder dat je je tanden of mond verder kunt beschadigen.

Er zijn verschillende post operatie tandenborstels beschikbaar van verschillende merken:

 • Curaprox tanden borstel: de Curaprox Surgical Mega Soft Tandenborstel is een extra zachte tanden borstel speciaal voor na operaties in de mond. Wanneer elke tandenborstel te hard is om te poetsen dan is de Curaprox Surgical een ideale uitkomst. Met 12.000 borstelharen van 0,06 mm doorsnede is deze tanden borstel niet alleen ultra zacht, maar ook erg goed in het reinigen van de tanden.
 • TePe tanden borstel: de TePe Special Care Tandenborstel heeft 12.000 ultrazachte borstelharen en wordt aanbevolen als eerste stap qua tandenpoetsen na operaties. De borstelkop heeft een normale grootte en dankzij het stevige handvat heb je extra controle tijdens het poetsen.
 • Vitis tanden borstel: de steel van de Vitis Gingival Tandenborstel is flexibel, waardoor je het handvat kan buigen naar eigen wens. De zachte Tynex borstelharen verwijderen bacteriën zonder het gebit na een chirurgische ingreep verder te irriteren. De tanden borstel heeft een hygiënische beschermkap waardoor je het risico op infecties verkleint.

 

Whitening tanden borstels

Veel mensen willen wittere tanden zonder dat zij hiervoor naar de tandarts moeten gaan om hun tanden te laten bleken. Tanden kunnen verkleuren wanneer je dranken als thee, koffie of rode wijn drinkt. Ook bij kleurhoudende gerechten kunnen je tanden verkleuren. Dit komt door het zuurgehalte wat in deze dranken en etenswaren zit, het zuur tast je tanden aan en veroorzaakt een gele aanslag. Met een speciale tanden borstel voor witte tanden kan je de gekleurde aanslag verwijderen.

Er zijn verschillende whitening tandenborstels te verkrijgen:

 • Curaprox whitening tanden borstel: de Curaprox Black is White Tandenborstel past perfect bij de Curaprox Black is White Tandpasta. Met vijf rijen zachte borstelharen op een compacte borstelkop is deze tanden borstel ideaal voor het verwijderen van verkleuringen op de oppervlaktes van je tanden.
 • Jordan whitening tanden borstel: de Jordan Target White Tandenborstel bevat WhiteTech borstelharen. Deze helpen bacteriën te verwijderen en verkleuringen tegen te gaan. Dankzij het smalle handvat kan je eenvoudig overal poetsen zowel voor als achterin de mond.

 

Duurzame tanden borstels

Het wordt voor steeds meer mensen belangrijk om rekening te houden met het klimaat en te kiezen voor duurzame opties, ook binnen de mondverzorging. Duurzame tanden borstels zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled plastic of bamboe. Door te poetsen met een duurzame tandenborstel ben je verzekerd van een schoon en fris gebit zonder dat je hier het milieu extra mee belast.

Er zijn verschillende merken die duurzame tanden borstels in het assortiment hebben:

 • Jordan duurzame tanden borstel: de Jordan Green Clean Tandenborstel Medium heeft een ergonomisch handvat en medium hardheid borstelharen die het glazuur niet aantasten. De gebruikte materialen zijn duurzaam: de borstelharen zijn gemaakt van plantaardig nylon verkregen uit duurzame bronnen. Het handvat is gemaakt van 100% gerecycled plastic en de verpakking is gemaakt van gerecyclede papiervezels. De Jordan Green Clean Tandenborstel Soft is gemaakt van dezelfde materialen maar heeft zachtere borstelharen.
 • Piksters duurzame tanden borstel: de Piksters Bamboo Classic Tandenborstel is verpakt in gerecycled karton met bedrukking op basis van soja. De tandenborstel heeft een kleine borstelkop met zachte borstelharen. Het handvat is gemaakt van duurzaam geteeld bamboe wat 100% biologisch afbreekbaar is. De borstelharen kunnen verwijderd worden van het handvat zodat het handvat in de groene bak en de borstelkop bij het restafval gesorteerd kunnen worden.
 • TePe duurzame tanden borstel: de TePe Good Regular Soft Tandenborstel is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De normale borstelkop is taps toelopend, zodat je ook eenvoudig achterin de mond kan reinigen. De tandenborstel is gemaakt van 96% biobased plastic wat gemaakt wordt met onder andere ricinusolie en suikerriet. De TePe Good Compact Soft Tandenborstel heeft dezelfde duurzame achtergrond alleen is de borstelkop kleiner dan die van de Regular. Een kleinere borstelkop betekent een verbeterde toegang tot de mond. De TePe Good Mini Extra Soft Tandenborstel is nog een stukje kleiner dan de Compact en geschikt voor kinderen of mensen met een kleine mond.
 • Bekijk alle duurzame tanden borstels.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Kiesrijk.nl 9.1 / 10 - 5224 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »