0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Opzetborstels

  Opzetborstels zijn vervangbare opzetstukjes die helpen om je tanden schoon en fris te houden. Door ze elke paar maanden te vervangen, zorg je ervoor dat je tandenborstel goed zijn werk kan doen en je tanden schoon blijven. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  115 Producten

  Wat doet een opzetborstel eigenlijk precies?

  Opzetborstels, ook wel opzetstukjes genoemd, zijn de stukjes die je boven op je elektrische tandenborstel schuift. Ze zijn ontworpen om tandplak en voedselresten effectief te verwijderen. Met een opzetborstel kan je aanzienlijk beter je tanden reinigen dan met een normale handtandenborstel. Dat komt doordat de kleine, ronde borstelkoppen oscillerende, roterende, of sonische bewegingen maken. Hierdoor kan je op moeilijk bereikbare plekken komen, die je anders zou missen en waar voedselresten en tandplak zich op kunnen hopen. Als je dit niet verwijderd met ragers, tandenstokers of floss kun je mondgezondheidsproblemen zoals gaatjes, ontstoken tandvlees of een slechte adem krijgen.

  Welke soorten opzetborstels zijn er?

  Er zijn verschillende soorten tandenborstel opzetstukjes beschikbaar die ontworpen zijn voor specifieke behoeften en voorkeuren:

  • Standaard opzetborstels: Deze opzetborstels zijn bedoeld voor dagelijkse reiniging en zijn geschikt voor de meeste mensen. De borstelharen zijn meestal medium-hard en zorgen voor een grondige reiniging.
  • Opzetborstels voor ontstoken tandvlees: Opzetborstels voor ontstoken tandvlees hebben zachte borstelharen om mensen met gevoelige tanden en tandvlees extra comfort te bieden. Ze zijn minder schurend en helpen bij het verminderen van irritatie en ongemak tijdens het poetsen.
  • Whitening opzetborstels: Whitening opzetborstels zijn speciaal ontworpen om oppervlakkige vlekken op de tanden te verwijderen en het gebit witter te maken. Ze hebben vaak unieke borstelharen of geïntegreerde polijstcups die helpen bij het polijsten van de tanden en het verwijderen van verkleuringen veroorzaakt door bijvoorbeeld koffie, thee en tabak.
  • Beugel opzetstukjes: Beugel opzetstukjes zijn aangepast zodat je effectief rond de beugel kan reinigen, waardoor tandplak en voedselresten grondig worden verwijderd.
  • Opzetborstels voor kinderen: Opzetborstels voor kinderen hebben kleinere borstelkoppen en zachte borstelharen. Ze zijn vaak voorzien van leuke ontwerpen en kleuren om kinderen te motiveren hun tanden regelmatig te poetsen.

  Hoe vaak moet je je opzetborstel vervangen?

  Het wordt aanbevolen om je opzetborstel elke drie maanden te vervangen. Dit advies is gebaseerd op onderzoek naar de effectiviteit van de borstelharen en de opbouw van bacteriën. Na verloop van tijd verliezen de borstelharen hun vorm en worden minder effectief in het verwijderen van tandplak en voedselresten. Bovendien kan een versleten borstelharen het tandvlees irriteren.

  Er zijn enkele tekenen die aangeven dat het tijd is om je opzetborstel te vervangen:

  • Versleten borstelharen: Wanneer de borstelharen beginnen uit te waaieren of verkleuren, is dit een duidelijke indicatie dat de borstel aan vervanging toe is.
  • Verkleuring van de borstelharen: Sommige opzetborstels hebben gekleurde borstelharen die vervagen na verloop van tijd, wat aangeeft dat de borstel aan vervanging toe is.
  • Oncomfortabel poetsen: Als je merkt dat het poetsen niet meer comfortabel is of dat het tandvlees geïrriteerd raakt, kan dit een teken zijn dat de borstel niet meer goed werkt.

  Ons assortiment aan opzetborstels

  Omdat Kiesrijk dé specialist in mondverzorging is, willen wij een zo breed mogelijk assortiment aan elektrische tandenborstel opzetstukjes aanbieden. Ons assortiment bestaat onder andere uit:

  Ben je er nog niet uit welke opzetborstel bij jou past? Neem dan een kijkje in onze keuzehulp voor Oral-B opzetborstels.

  Opzetborstel kopen?

  Bij kiesrijk.nl hopen wij iedereen te kunnen helpen die probeert hun gebit goed te onderhouden. Daar kunnen goede opzetstukjes natuurlijk niet bij ontbreken. Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons elke werkdag een mailtje sturen via [email protected], we proberen je binnen 24 uur antwoord te geven!