0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Perio Aid mondspoeling online kopen

  Perio Aid mondspoeling is een effectieve mondspoeling die wordt aanbevolen door tandartsen en mondhygiënisten voor mensen die lijden aan tandvleesproblemen zoals gingivitis en parodontitis. Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  2 Producten

  Hoe vaak mag je spoelen met Perio Aid?

  Perio Aid mondspoeling wordt vaak gebruikt als een aanvulling op de dagelijkse mondverzorging. Meestal is het advies om één of twee keer per dag te spoelen, na het tandenpoetsen. Je tandarts of mondhygiënist kan echter specifieke aanbevelingen doen op basis van je mondgezondheidstoestand. Vraag hen om advies als je nog extra vragen hebt.

  Waarom Perio Aid mondspoeling niet lang gebruiken?

  Perio Aid mondspoeling is een antimicrobiële mondspoeling die wordt gebruikt om de mondgezondheid te verbeteren, met name bij mensen met tandvleesaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis. Het bevat doorgaans een actief ingrediënt genaamd chloorhexidine, dat bacteriën in de mond doodt en ontstekingen vermindert.

  Hoewel Perio Aid mondspoeling effectief kan zijn bij de behandeling van mondproblemen, wordt over het algemeen geadviseerd om het niet voor een langere periode ononderbroken te gebruiken. Er zijn verschillende redenen hiervoor:

  • Mogelijke bijwerkingen: Langdurig gebruik van chloorhexidine-mondspoeling kan bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken, zoals verkleuring van tanden, tong, en tandvullingen. Deze verkleuring is meestal tijdelijk en kan worden verminderd door regelmatig te poetsen en te flossen.
  • Resistentieontwikkeling: Overmatig gebruik van antimicrobiële mondspoelingen kan leiden tot de ontwikkeling van resistente bacteriën in de mond, waardoor ze minder gevoelig worden voor de behandeling.
  • Veranderingen in de mondflora: Langdurig gebruik van een krachtige antimicrobiële mondspoeling kan de normale mondflora verstoren, wat mogelijk negatieve gevolgen kan hebben voor de mondgezondheid op de lange termijn.

  Hoe gebruik je Perio Aid?

  1. Kies het juiste product: Er zijn verschillende varianten van Perio Aid mondspoeling beschikbaar, met verschillende concentraties chloorhexidine. Volg het voorschrift van je tandarts of mondhygiënist om de juiste variant te selecteren.
  2. Poets je tanden: Voordat je de mondspoeling gebruikt, poets je je tanden grondig met tandpasta zoals je normaal zou doen. Spoel je mond met water nadat je hebt gepoetst.
  3. Meet de juiste hoeveelheid af: Gebruik de meegeleverde maatbeker om de juiste hoeveelheid mondspoeling af te meten. De aanbevolen hoeveelheid staat meestal vermeld op de verpakking of wordt door je zorgverlener gegeven.
  4. Spoel gedurende de aanbevolen tijd: Giet de gemeten mondspoeling in je mond. Spoel je mond gedurende de aanbevolen tijd, meestal 30 seconden tot 1 minuut. Zorg ervoor dat je de vloeistof goed door je mond beweegt, zodat het alle tanden en het tandvlees bereikt.
  5. Spuug het uit: Na de aanbevolen spoeltijd, spuug je de mondspoeling uit. Spoel niet met water na het uitspugen, want dit kan de effectiviteit verminderen.
  6. Vermijd eten en drinken: Probeer gedurende 30 minuten na het spoelen geen eten of drinken te consumeren. Dit geeft de mondspoeling de tijd om zijn werk te doen.
  7. Gebruiksfrequentie: Volg de aanbevelingen van je zorgverlener met betrekking tot de frequentie van gebruik. Meestal wordt Perio Aid mondspoeling één of twee keer per dag gebruikt, maar dit kan variëren afhankelijk van je specifieke situatie.
  8. Let op mogelijke bijwerkingen: Chloorhexidine kan enkele bijwerkingen veroorzaken, zoals verkleuring van tanden, smaakveranderingen en een droge mond. Als je bijwerkingen ervaart of vragen hebt, raadpleeg dan je tandarts of mondhygiënist.

  Hoe lang niet eten na Perio Aid?

  Zorg ervoor dat je na het gebruik van Perio Aid minimaal 30 minuten niets eet én niets drinkt. Dan werkt Perio Aid mondspoeling namelijk het beste.

  Waarom Perio Aid gebruiken?

  Hier zijn enkele redenen waarom iemand Perio Aid mondspoeling zou kunnen gebruiken:

  • Tandvleesontsteking behandelen: Perio Aid mondspoeling bevat vaak actieve ingrediënten zoals chloorhexidine, dat effectief kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het tandvlees en bij de behandeling van tandvleesontsteking.
  • Parodontitisbeheer: Mensen met parodontitis, een ernstige vorm van tandvleesontsteking die schade aan het tandvlees en het bot ondersteunt, kunnen baat hebben bij het gebruik van Perio Aid mondspoeling als onderdeel van hun behandelplan. Het kan helpen bij het verminderen van de bacteriële belasting in de mond.
  • Tandplakverwijdering: Mondspoelingen zoals Perio Aid kunnen helpen bij het verwijderen van tandplak, dat bestaat uit bacteriën en voedselresten en kan leiden tot tandbederf en tandvleesproblemen.
  • Preventie van tandvleesaandoeningen: Zelfs als iemand geen actieve tandvleesproblemen heeft, kan regelmatig gebruik van Perio Aid mondspoeling helpen bij de preventie van tandvleesaandoeningen en het behoud van een gezonde mond.
  • Aanvulling op dagelijkse mondverzorging: Mondspoelingen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op dagelijkse mondverzorgingsroutines, zoals tandenpoetsen en flossen. Ze kunnen moeilijk bereikbare gebieden in de mond bereiken en bacteriën verminderen die mogelijk niet volledig worden verwijderd door poetsen en flossen.

  Meer advies nodig?

  Wil je meer weten over het gebruik van Perio Aid mondspoeling of ben je op zoek naar andere producten tegen ontstoken tandvlees? Of heb je vragen over één van onze andere mondverzorgingsproducten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Stuur een berichtje naar [email protected] en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een antwoord.