0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Beugel

  Door het dragen van een beugel heb je een verhoogde kans op gaatjes. Op Kiesrijk.nl vind je een ruim aanbod van speciale beugel- en orthodontie producten van diverse merken. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Type rager

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  73 Producten

  Even wennen aan een beugel

  Het hebben van een beugel is een orthodontische behandeling die wordt gebruikt om tanden, kiezen en kaken te corrigeren en om een mooiere glimlach en een betere beet te creëren. Een beugel is een orthodontisch apparaat dat bestaat uit metalen brackets die op je tanden en kiezen worden bevestigd en met elkaar verbonden zijn door middel van een draad.

  Het dragen van een beugel kan aanvankelijk wat ongemak veroorzaken. Je kunt ervaren dat je tanden en/of kiezen gevoelig zijn. Je kunt ook moeite hebben met eten en spreken tijdens de eerste paar dagen nadat de beugel is geplaatst of na het aanspannen van de draad tijdens de vervolgbezoeken. Het kan even wennen zijn aan het gevoel van de beugel in je mond, maar na verloop van tijd zal dit minder worden en wen je er steeds meer aan.

  Het belangrijkste doel van een beugel is om je tanden en kiezen recht te zetten en in een goede verhouding te zetten. Dit helpt bij het verbeteren van je gebit en je glimlach. Daarnaast kan een beugel ook helpen bij het corrigeren van problemen met de beet, zoals een overbeet, onderbeet of kruisbeet.

   

  Zorg goed voor je gebit tijdens het dragen van een beugel

  Het dragen van een beugel vereist regelmatige bezoeken aan de orthodontist om de voortgang te controleren en aanpassingen aan je beugel te maken. Tijdens deze bezoeken zal de orthodontist de beugel strakker aanspannen door de draad aan te passen of de brackets aan te passen. Dit kan wat ongemak veroorzaken, maar het is een belangrijk onderdeel van de behandeling om ervoor te zorgen dat je tanden op de juiste manier verschuiven.

  Het hebben van een beugel vereist ook extra aandacht voor mondhygiëne. Het is belangrijk om regelmatig je tanden en kiezen te poetsen, te flossen en te spoelen om tandplak en voedseldeeltjes te verwijderen die zich rondom de beugel kunnen ophopen. Hiervoor bestaan speciale mondverzorgingsproducten, die je bij Kiesrijk.nl in het assortiment vindt. De orthodontist kan je ook speciale instructies geven over het reinigen van je beugel en het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen die schade aan de beugel kunnen veroorzaken.

   

  Meer informatie?

  Wil je meer weten over de mondverzorgingsproducten voor mensen met een beugel? Of heb je ergens anders een vraag over? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected]. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord.

  Bestel je producten op werkdagen vóór 16:00 uur, zodat je bestelling nog dezelfde werkdag wordt verzonden.