Terug

Alle bestellingen voor 15u worden door ons verwerkt en verstuurd. Momenteel is het erg druk bij PostNL, hierdoor kan je bestelling langer onderweg zijn. Wij vragen om je begrip.

  • Gratis verzenden vanaf 35.-
  • Voor 15u besteld, morgen in huis!
  • Klanten beoordelen ons met een 9.1

Slechte adem

Slechte adem

Een frisse adem. Dat wil iedereen. Maar is uw adem ook fris? De meeste mensen met een slechte adem, ook wel halitose genoemd, merken en ruiken het zelf niet.

Een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan een slechte adem het gevolg zijn van sterk gekruid voedsel, het drinken van alcohol of roken, maar meestal is dit maar tijdelijk. Iemand met halitose ruikt altijd uit zijn mond. De belangrijkste oorzaak wordt veroorzaakt door problemen in de mond. De aanwezigheid van bacteriën en voedselresten op het achterste gedeelte van uw tong, wordt tongbeslag genoemd. De bacteriën produceren zwavel en dat ruikt onaangenaam. Halitose komt bij ongeveer één op de zeven mensen voor.

Wat zijn de oorzaken van een slechte adem en wat kun je eraan doen?

Onvoldoende mondhygiëne

Als de mond onvoldoende wordt gereinigd, blijven er voedselresten en tandplak achter. De voedselresten gaan rotten en de bacteriën in de tandplak produceren zwavel. Het gevolg is een slechte adem. Door de dagelijkse mondhygiëne goed uit te voeren, waarbij ook de ruimten tussen de tanden en kiezen moeten worden gereinigd, verdwijnt de slechte adem snel.

Droge mond

Ook een droge mond kan de reden zijn van een slechte adem. Monddroogheid kan ontstaan door een te geringe speekselproductie, voortkomen uit het ademhalen door de mond en het drinken van veel koffie. Bepaalde medicijnen hebben een droge mond als bijwerking. Het hierdoor ontstane speekseltekort kan ook een slechte adem veroorzaken. Geadviseerd wordt om 2,5 liter water per dag te drinken. Als medicijnen de oorzaak van uw droge mond zijn, kan uw huisarts of specialist de soort medicijnen, de dosering of het tijdstip van toediening wellicht aanpassen.

Ontstoken tandvlees

Soms is ontstoken tandvlees de oorzaak van een slechte adem. Als u de tandplak op en tussen uw tanden en kiezen niet goed verwijdert, heeft u niet alleen een grotere kans op het krijgen van gaatjes, maar raakt ook uw tandvlees ontstoken. Niet verwijderde plak kan hard worden en verkalken tot tandsteen. De bacteriën in het ontstoken tandvlees produceren de onaangename zwavelgeur. Bacteriën in achtergebleven voedselresten tussen uw tanden en kiezen kunnen ook een nare zwavelgeur veroorzaken.

Poets uw tanden tweemaal twee minuten per dag met fluoridetandpasta. Reinig minimaal eenmaal per dag de ruimten tussen uw tanden en kiezen met tandenstokers, interdentaal ragers of flossdraad. Ook kan een gebitsreiniging door tandarts of mondhygiënist kan de slechte adem doen verdwijnen.

Bacteriën achter op de tong

Tongbeslag vormt in veel gevallen de oorzaak van een slechte adem. De bacteriën in de voedselresten op het achterste gedeelte van uw tong produceren zwavel. Dat ruikt onaangenaam.. Reinig uw tong met een tongschraper. Schraap in ongeveer vijf keer de bacteriën en het slijm van uw tong af. Hoe verder u achter op uw tong komt, hoe meer u kunt weghalen. Reinig uw tong twee keer per dag, het liefst ’s ochtends en 's avonds. Onderzoek toont aan dat het reinigen van de tong met een tongreiniger effectiever is dan met een tandenborstel. Aangeraden wordt om naast een tongreiniger ook gorgelmiddelen en/of mondspray (Halita) te gebruiken. De bacteriën die u een slechte adem bezorgen worden hierdoor gedood.

Tips voor een frisse adem

• Een goede verzorging van uw gebit, tandvlees en tong is belangrijk om een slechte adem te voorkomen of te bestrijden.

• Poets uw tanden tweemaal per dag met fluoridetandpasta. 

• Reinig de ruimten tussen uw tanden en kiezen eenmaal per dag met flossdraad, tandenstokers of interdentaal ragers. 

• Gebruik tweemaal per dag een tongschraper als u veel tongbeslag heeft. 

• Ga ook regelmatig voor controle naar uw tandarts of mondhygiënist. 

• Halitose is tegenwoordig vaak goed te behandelen. 

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Kiesrijk 9.1 / 10 - 2478 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »