0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Slechte adem

  Een frisse adem. Dat wil iedereen. Maar is jouw adem ook fris? De meeste mensen met een slechte adem, ook wel halitose genoemd, merken en ruiken het zelf niet. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  40 Producten

  Een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben, zoals het nuttigen van sterk gekruid voedsel, het drinken van alcohol of roken, maar meestal is dit maar tijdelijk. Iemand met halitose ruikt altijd uit zijn mond. De belangrijkste oorzaak ligt vaak in de mond. De aanwezigheid van bacteriën en voedselresten op het achterste gedeelte van de tong wordt tongbeslag genoemd. De bacteriën produceren zwavel en dat ruikt onaangenaam. Halitose komt bij ongeveer één op de zeven mensen voor.

  Wat zijn de oorzaken van een slechte adem en wat kun je eraan doen?

  • Onvoldoende mondhygiëne

  Als de mond onvoldoende wordt gereinigd, dan blijven er voedselresten en tandplak achter. De voedselresten gaan rotten en de bacteriën in de tandplak produceren zwavel. Het gevolg is een slechte adem. Door de dagelijkse mondhygiëne goed uit te voeren, waarbij je ook de ruimten tussen de tanden en kiezen reinigt, verdwijnt de slechte adem snel.

  • Droge mond

  Ook een droge mond kan de reden zijn van een slechte adem. Monddroogheid kan ontstaan door een te geringe speekselproductie, voortkomen uit het ademhalen door de mond en het drinken van veel koffie. Bepaalde medicijnen hebben een droge mond als bijwerking. Het hierdoor ontstane speekseltekort kan ook een slechte adem veroorzaken. Geadviseerd wordt om 2,5 liter water per dag te drinken. Als medicijnen de oorzaak van de te droge mond zijn, kan jouw huisarts of specialist de medicijnen, dosering of het tijdstip van toediening wellicht aanpassen.

  • Ontstoken tandvlees

  Soms is ontstoken tandvlees de oorzaak van een slechte adem. Als je de tandplak op, en tussen, jouw tanden en kiezen niet goed verwijdert, dan heb je niet alleen een grotere kans op het krijgen van gaatjes, maar raakt ook het tandvlees ontstoken. Niet verwijderde plak kan hard worden en verkalken tot tandsteen. De bacteriën in het ontstoken tandvlees produceren de onaangename zwavelgeur. Bacteriën in achtergebleven voedselresten tussen tanden en kiezen kunnen ook een nare zwavelgeur veroorzaken.

  Poets jouw tanden tweemaal twee minuten per dag met fluoridetandpasta. Reinig minimaal eenmaal per dag de ruimten tussen tanden en kiezen met tandenstokers, interdentaal ragers of flosdraad. Ook kan een gebitsreiniging door tandarts of mondhygiënist de slechte adem doen verdwijnen, dus informeer hiernaar.

  • Bacteriën achter op de tong

  Tongbeslag vormt in veel gevallen de oorzaak van een slechte adem. De bacteriën in de voedselresten op het achterste gedeelte van de tong produceren zwavel. Dat ruikt onaangenaam. Reinig je tong met een tongschraper. Schraap in ongeveer vijf keer de bacteriën en het slijm van de tong af, zodat deze weer lekker fris is. Hoe verder het achter op de tong komt, des te meer je kunt weghalen. Reinig de tong twee keer per dag, het liefst ’s ochtends en 's avonds. Onderzoek toont aan dat het reinigen van de tong met een tongreiniger effectiever is dan met een tandenborstel. Aangeraden wordt om naast een tongreiniger ook gorgelmiddelen en/of mondspray (Halita) te gebruiken. De bacteriën die je een slechte adem bezorgen worden hierdoor gedood.

  Tips voor een frisse adem

  • Een goede verzorging van jouw gebit, tandvlees en tong is belangrijk om een slechte adem te voorkomen of te bestrijden.
  • Poets de tanden tweemaal per dag met Halita tandpasta.
  • Reinig de ruimten tussen jouw tanden en kiezen eenmaal per dag met flossdraad, tandenstokers of interdentaal ragers.
  • Gebruik tweemaal per dag een tongschraper als je veel tongbeslag hebt.
  • Ga ook regelmatig voor controle naar tandarts of mondhygiënist.
  • Halitose is tegenwoordig vaak goed te behandelen.

  Kiesrijk.nl is dé specialist voor de dagelijkse mondverzorging. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de gezondheid van de mond een grote invloed heeft op de rest van ons lichaam. Een gezonde mond is de basis voor een gezond lichaam.

  Advies nodig?

  Bestel je op werkdagen voor 16.00 uur? Dan heb je morgen de bestelling in huis! Koop bij de specialist in mondverzorging en investeer in je gezondheid. Op Kiesrijk.nl vind je een ruim aanbod met mondverzorgingsproducten. Wij staan voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Mail ons op [email protected]