0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Tandpasta 6+

  Tandpasta voor kinderen van 6 jaar en ouder is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften en het gebit van kinderen in die leeftijdsgroep. Het is ontworpen om de tanden van kinderen te reinigen, tandplak te verminderen en de mondgezondheid te bevo Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Prijs

  -
  5 Producten

  Welke kenmerken heeft tandpasta 6+?

  Tandpasta voor kinderen van 6 jaar en ouder verschilt vaak van tandpasta voor volwassenen omdat het milder is en aantrekkelijkere smaken heeft om kinderen aan te moedigen hun tanden en kiezen goed te poetsen.

  Het bevat minder fluoride dan tandpasta voor volwassenen, omdat kinderen nog niet allemaal hun slikreflex volledig onder controle hebben en overmatige inname van fluoride schadelijk kan zijn. De tandpasta voor kinderen van 6 jaar en ouder bevat daarom een aangepaste dosis fluoride die helpt bij het versterken van het tandglazuur en het voorkomen van tandbederf. Het is belangrijk om kinderen te leren om slechts een kleine hoeveelheid tandpasta te gebruiken tijdens het poetsen en ervoor te zorgen dat ze het niet doorslikken. De hoeveelheid ter grootte van een erwt is al voldoende per poetsbeurt.

  Naast het reinigen van je tanden en kiezen bevat tandpasta voor kinderen vanaf 6 jaar vaak andere ingrediënten die gunstig zijn voor hun mondgezondheid. Dit kunnen ingrediënten zijn zoals calcium voor de versterking van het tandglazuur, xylitol om de groei van bacteriën te remmen en smaken zoals fruit of bubblegum om de ervaring aantrekkelijker te maken.

  Leer kinderen een goede mondverzorging

  Het is belangrijk om kinderen van 6 jaar en ouder aan te moedigen om regelmatig en grondig te poetsen met tandpasta die speciaal voor hen is ontwikkeld. Laat ze minimaal twee keer per dag twee minuten per keer poetsen met een elektrische tandenborstel. Dit helpt hen een goede mondhygiëne te ontwikkelen en draagt bij aan een gezond gebit op de lange termijn.

  De leeftijd van 6 jaar is een goed moment om kinderen te leren hoe ze op de juiste manier moeten poetsen en hoe ze zelfstandig voor hun mondgezondheid kunnen zorgen. Vergeet echter niet om tot het 10e jaar nog na te poetsen.