0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Aften/wondjes

  Aften of blaasjes in je mond zijn enorm vervelend. Als je ze eenmaal hebt, zijn ze lastig te negeren. Je wilt snel verlichting en daar heeft Kiesrijk.nl de juiste producten voor. Toon meer

  Merken

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Prijs

  -
  8 Producten

  Wat zijn aften?

  Aften zijn blaasjes of zweertjes in de mond met een doorsnede van drie tot vier millimeter. Het zijn grijswitte, of dikke gele, plekjes met een rode ontstoken rand. De blaasjes verschijnen aan de binnenkant van de lippen, wangen of onder de tong. Ze kunnen behoorlijk pijnlijk zijn, ook al zijn de zweertjes (bijna) nooit groter dan een halve centimeter. Het aantal plekken binnen de mond kan wel aanzienlijk oplopen. Ongeveer 1 op de 5 mensen in Nederland heeft last van deze vervelende aandoening, hiervan is het merendeel vrouwelijk.

   

  Hoe ontstaan aften?

  De exacte oorzaak van aften is nog niet volledig begrepen, maar er zijn verschillende factoren die bijdragen aan hun ontwikkeling. Sommige mogelijke oorzaken zijn:

  • Mechanische irritatie: Bijten op de binnenkant van de wang, het tandenpoetsen met een harde borstel of andere vormen van fysieke irritatie kunnen aften veroorzaken.
  • Voeding: Bepaalde voedingsmiddelen, zoals citrusvruchten, pittig voedsel, chocolade, koffie en noten, kunnen het ontstaan van aften bevorderen.
  • Hormonale veranderingen: Fluctuaties in hormoonspiegels, zoals tijdens de menstruatiecyclus, kunnen bij sommige mensen aften veroorzaken.
  • Stress: Emotionele stress en spanning kunnen het immuunsysteem verzwakken en het risico op aften verhogen.

   

  Wat kun je doen tegen aften?

  Aften zijn doorgaans onschadelijk en genezen meestal vanzelf binnen één tot twee weken. Ze kunnen echter ongemak en pijn veroorzaken tijdens het eten, drinken of tandenpoetsen. Om de pijn te verlichten en het genezingsproces te bevorderen, kun je gebruik maken van speciale producten voor aften. Bij Kiesrijk.nl heb je hiervoor onder meer Blue M Oral Gel en GUM AftaClear mondspoeling.

  In sommige gevallen kunnen aften terugkeren of chronisch worden. Als je regelmatig last hebt van aften of als ze niet binnen twee weken genezen, is het raadzaam om een tandarts of een mondarts te raadplegen. Ze kunnen de aften beoordelen, eventuele onderliggende oorzaken identificeren en indien nodig behandelingen aanbevelen, zoals corticosteroïde gels, mondspoelingen met een lokaal verdovend middel of medicatie om het immuunsysteem te reguleren.

   

  Advies nodig?

  Op Kiesrijk.nl vind je een ruim aanbod met mondverzorgingsproducten. Wij staan voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Mail ons op [email protected] en ontvang op werkdagen binnen 24 uur antwoord. Bestel je op werkdagen vóór 16:00 uur? Dan wordt je bestelling dezelfde werkdag verzonden.