0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Mondwater

  Mondwater voor een droge mond, ook bekend als xerostomie, is een speciaal geformuleerde vloeistof die is ontworpen om verlichting te bieden aan mensen die last hebben van een verminderde speekselproductie. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  7 Producten

  Speeksel is essentieel voor de gezondheid van de mond, omdat het helpt bij het spoelen van voedseldeeltjes, het neutraliseren van zuren, het beschermen van tanden tegen tandbederf en het voorkomen van infecties in de mond. Een droge mond kan leiden tot tal van problemen, waaronder een slechte adem, tandbederf, irritatie van het mondslijmvlies en moeilijkheden bij het slikken.

  Welke eigenschappen heeft mondwater voor een droge mond?

  • Bevochtigende stoffen: Deze stoffen, zoals glycerine of xylitol, helpen het mondvocht vast te houden en hydrateren het slijmvlies in de mond.
  • Speekselstimulerende middelen: De mondspoelingen bevatten ingrediënten zoals pilocarpine of cevimeline, die de speekselproductie kunnen stimuleren.
  • pH-neutralisatie: Een verstoorde zuurgraad in de mond kan schade aan het tandglazuur veroorzaken. Mondwater voor een droge mond kan een neutrale pH hebben om de mond te beschermen tegen zuuraanvallen.
  • Antimicrobiële stoffen: Sommige formuleringen bevatten antimicrobiële ingrediënten om bacteriële groei te verminderen en mondinfecties te voorkomen.
  • Fluoride: Mondwater met fluoride kan helpen bij het versterken van het tandglazuur en het voorkomen van tandbederf.
  • Alcoholvrij: Veel mondspoelingen voor een droge mond zijn vrij van alcohol, omdat alcohol de mond nog verder kan uitdrogen.

  Overleg op tijd met je tandarts of mondhygiënist

  Het is belangrijk om te weten dat mondwater voor een droge mond géén vervanging is voor speeksel, maar eerder een hulpmiddel om de symptomen te verlichten. Mensen met xerostomie moeten ook zorgvuldige mondhygiënepraktijken volgen, zoals regelmatig poetsen, flossen en tandheelkundige controles bijwonen.

  Als je lang last hebt van een droge mond, is het verstandig om eerst met je tandarts of mondhygiënist te overleggen voordat je een specifiek mondwater kiest. De behoeften van individuen variëren namelijk en er kunnen aanvullende behandelingen nodig zijn.