0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Tandenborstels

  Tandenborstels voor mensen met een beugel zijn speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van mensen met orthodontische apparatuur. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  22 Producten

  Welke kenmerken hebben tandenborstels voor mensen met een beugel?

  Het dragen van een beugel vereist extra aandacht en zorg bij het reinigen van de tanden en het behoud van een goede mondhygiëne. Hier zijn een paar kenmerken van tandenborstels die nuttig zijn voor mensen met een beugel:

  • Zachte borstelharen: Tandenborstels voor mensen met een beugel hebben meestal zachte of extra zachte borstelharen. Dit komt doordat harde borstelharen de beugel of de gevoelige delen van de mond kunnen beschadigen. Zachte borstelharen zijn effectief in het verwijderen van tandplak en voedselresten zonder extra druk uit te oefenen.
  • Kleine borstelkop: Een tandenborstel met een kleine borstelkop is handig bij het poetsen rond de beugel. De kleinere kop kan gemakkelijker manoeuvreren en helpt bij het bereiken van moeilijk bereikbare plaatsen.
  • V-vormige borstelharen: Sommige tandenborstels voor mensen met een beugel hebben borstelharen in een V-vorm. Deze V-vormige borstelharen zijn ontworpen om effectiever te reinigen rond de beugel en tussen de draden en beugelbanden.
  • Speciale borstelharen of borsteloppervlakken: Er zijn tandenborstels met borstelharen die speciaal zijn ontworpen om tandplak rond de beugel te verwijderen. Deze borstelharen kunnen kortere en langere haren hebben om verschillende oppervlakken te reinigen.
  • Handmatig of elektrisch: Zowel handmatige als elektrische tandenborstels kunnen worden gebruikt bij het reinigen van de tanden met een beugel. Sommige mensen geven de voorkeur aan elektrische tandenborstels omdat ze mogelijk effectiever zijn in het verwijderen van tandplak. Er zijn elektrische tandenborstels met speciale opzetborstels voor mensen met een beugel.

  Zorg goed voor je gebit tijdens het dragen van een beugel

  Ongeacht het type tandenborstel dat je kiest, is het belangrijk om regelmatig en grondig te poetsen, minstens twee keer per dag gedurende twee minuten per poetsbeurt. Vergeet niet om ook tussen de draden en beugelbanden te flossen of gebruik te maken van een interdentale borstel om tandplak te verwijderen op plaatsen waar de tandenborstel moeilijk bij kan komen. Een goede mondhygiëne tijdens het dragen van een beugel is essentieel om tandbederf en andere complicaties te voorkomen. Bezoek tot slot regelmatig de orthodontist voor controles en de voortgang voor je gebit bij het dragen van een beugel.