0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Gel/Mondspray

  Gels en mondsprays voor de droge mond zijn producten die speciaal zijn ontwikkeld om verlichting te bieden aan mensen die last hebben van een droge mond, ook wel bekend als xerostomie. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  11 Producten

  Hoe ontstaat een droge mond?

  Een droge mond kan verschillende oorzaken hebben, zoals medicatiegebruik, stress, uitdroging, bestralingstherapie, mondademhaling, en bepaalde medische aandoeningen. Het kan ongemak veroorzaken en de gezondheid van de mondholte negatief beïnvloeden, aangezien speeksel een cruciale rol speelt bij het handhaven van de mondgezondheid.

  Welke kenmerken hebben gels en mondsprays voor de droge mond?

  • Bevochtiging: Deze producten zijn ontworpen om de mond te bevochtigen en het speeksel te vervangen of aan te vullen. Ze bevatten ingrediënten die de speekselproductie kunnen stimuleren, zoals kunstmatige speekselstoffen of bevochtigingsmiddelen zoals glycerine.
  • Smaak: Mondsprays en gels zijn verkrijgbaar in verschillende smaken om een frisse mond te behouden en een slechte adem te bestrijden.
  • Bescherming van tanden en tandvlees: Gels en mondsprays bevatten fluoride om het tandglazuur te versterken en het risico op tandbederf te verminderen, wat vaak voorkomt bij mensen met een droge mond.
  • Draagbaarheid: Mondsprays zijn handig om mee te nemen en kunnen gemakkelijk worden gebruikt onderweg, terwijl gels meestal in tubes of flesjes worden geleverd en kunnen worden aangebracht met een vinger of een wattenstaafje. Ideaal dus!

  Wat moet je doen bij een droge mond?

  Het is belangrijk om te onthouden dat gels en mondsprays voor de droge mond de symptomen kunnen verlichten, maar niet noodzakelijkerwijs de onderliggende oorzaak van xerostomie behandelen.

  Als je regelmatig last hebt van een droge mond of als het langdurig aanhoudt, is het aan te raden om dit te bespreken met je tandarts of je huisarts. Zij kunnen de oorzaak van het probleem vaststellen en je adviseren over de meest geschikte behandelingsopties, waaronder mogelijke aanpassingen in medicatie of levensstijlveranderingen om de speekselproductie te verbeteren.