0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Kindertandenborstels

  Vanaf het moment dat kinderen zelf hun tandenborstel kunnen vasthouden, kunnen ze met een elektrische tandenborstel kinderen gaan poetsen. Bij de meeste kinderen zal dit vanaf 3 jaar zijn. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Prijs

  -
  15 Producten

  Voordelen van een elektrische tandenborstel voor kinderen

  Elektrische tandenborstels voor kinderen maken het op veel manieren makkelijker voor kinderen om hun mondgezondheid op peil te houden. Deze voordelen zetten we graag voor je op een rijtje:

  Elektrische kindertandenborstels: leuk en interessant

  Kinderen vinden dingen die ze moeten doen, zoals tandenpoetsen, vaak niet zo leuk. Elektrische kindertandenborstels maken het tanden poetsen net even iets speelser en interessanter dan bij een normale tandenborstel voor kinderen. Met kleurrijke ontwerpen, leuke patronen en favoriete personages van kinderen, kan je ze zelf een elektrische tandenborstel voor kinderen laten uitzoeken zodat ze elke dag met plezier poetsen. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit de:

  Door deze leuke Oral-B kindertandenborstels te gebruiken, kunnen kinderen zich dagelijks verheugen op hun poetsmoment. Deze speciaal ontworpen tandenborstels zijn niet alleen leuk en interessant voor kinderen, maar kunnen ook ouders helpen om hun kinderen te motiveren om hun mondhygiëne met plezier bij te houden. Zo leren kinderen al vroeg om zelf hun tanden goed te poetsen. Dit kun je al leren vanaf het moment dat ze een eerste elektrische tandenborstel voor peuters krijgen, waarna ze kunnen overstappen naar een elektrische tandenborstel voor kleuters tot het moment dat het tijd is voor een “grote mensen” elektrische tandenborstel.

  Makkelijker voor kleine handjes

  Kinderen hebben minder fijne motoriek nodig om goed te poetsen met elektrische kindertandenborstels vergeleken met een normale kindertandenborstel. Dit zorgt ervoor dat ze, ook al heeft je kind het gevoel dat ze minder hoeven te doen, beter hun mond schoonmaken. Door het verminderen van de inspanning en de benodigde tijd die nodig is om goed te poetsen, wordt het voor ouders ook gemakkelijker om hun kinderen aan te moedigen om hun tanden regelmatig te poetsen.

  Goed schoonmaken met een elektrische tandenborstel voor kinderen

  Elektrische tandenborstels maken gebruik van draaiende opzetborstels die in staat zijn om tandplak efficiënter te verwijderen dan traditionele handtandenborstels. Vooral bij kinderen, die misschien niet altijd even grondig poetsen, kan dit een groot voordeel zijn. Door meer tandplak te verwijderen, helpen elektrische tandenborstels voor kinderen bij het verminderen van de kans op gaatjes en tandvleesproblemen

  Tips voor het gebruiken van een elektrische tandenborstel voor kinderen

  Tanden poetsen wordt gezien als heel simpel, maar veel mensen leren hun kinderen toch verkeerd tandenpoetsen. Daarom geven we een aantal tips zodat je zeker weet dat je als ouder er alles aan doet om de tanden van je kind gezond te houden.

  • Kies de juiste elektrische tandenborstel voor kinderen: Wij van Kiesrijk hebben ervoor gezorgd dat je op deze pagina alle elektrische kindertandenborstels kan vinden die perfect zijn voor jouw kind. Dit scheelt weer tijd en zo ben je er van verzekerd dat je de beste producten voor jouw kind kiest.
  • Zachtjes poetsen: Plaats de borstelharen zachtjes tegen de tanden en het tandvlees van je kind. Laat de trillingen van de borstel het werk doen. Je hoeft namelijk helemaal niet hard te duwen om schone tanden te krijgen. Het kan zelfs slecht zijn voor je tanden en tandvlees om te hard te poetsen.
  • Poets niet alleen de voorkant van de tanden: De tanden bestaan uit een voorkant (die je ziet als je lacht), kauwvlak (waar je mee bijt) en een achterkant (waar je tong tegenaan komt). Tandplak vormt zich op al deze vlakken en daarom moet je ze alle 3 goed poetsen. Probeer ook de zijkant van je achterste kiezen te poetsen (daar blijven nog wel eens snoepjes plakken). Als dit lastig is voor jouw kind raden we aan om af en toe een mondspoeling voor kinderen te gebruiken als extra mondverzorging. Dit vervangt dus niet het poetsen!
  • Kleine beetjes: Je hebt maar een klein beetje kindertandpasta nodig om de tanden van je kind goed schoon te maken. Een erwtje is vaak al genoeg. Dit helpt ook tegen het overmatig schudden van de tandpasta waardoor je kind het snel wil uitspugen. 
  • Bezoek regelmatig de tandarts: De tandarts kan het gebit van je kind goed schoonmaken en vroegtijdig vaststellen of er problemen zijn. Daarnaast kan de tandarts je ook doorsturen naar een preventieve assistente die jouw kind kan helpen door extra aandacht te besteden aan hoe je goed moet poetsen. Wist je dat mondzorg gratis is voor kinderen onder de 18 jaar? Zowel een bezoek aan de tandarts als de mondhygiënist is gratis. Geen excuus om niet te gaan!

  Elektrische tandenborstel voor je kind kopen?

  Op Kiesrijk.nl willen wij graag alles doen om het zo makkelijk mogelijk te maken om een goede mondverzorging bij te houden. Dit begint al vanaf het eerste tandje. Daarom vind je bij ons een uitgebreide selectie van elektrische kindertandenborstels, zodat jouw kind opgroeit met een gezond gebit. Onze elektrische kindertandenborstels zijn speciaal ontworpen voor kinderen, met zachte borstelharen en leuke ontwerpen die tandenpoetsen leuk maken. Als je nog vragen hebt over onze elektrische tandenborstels voor kinderen, kan je ons bereiken op [email protected] of een berichtje sturen via onze chatfunctie. We proberen binnen 24 uur te reageren op werkdagen!