0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Flosdraad voor bruggen

  Wanneer je bruggen in je gebit hebt, dan is het belangrijk om de ruimtes daaromheen grondig te reinigen. Daar kun je speciaal flosdraad voor bruggen voor gebruiken. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  14 Producten

  Wat is een brug in je gebit?

  Flosdraad voor bruggen, ook wel bekend als brugnaalden of brugflossers, is een speciaal soort flosdraad dat wordt gebruikt om de ruimtes onder een brug in de mond te reinigen. Een brug is een tandheelkundige restauratie die wordt gebruikt om één of meerdere ontbrekende tanden te vervangen. Het bestaat uit een kunsttand (pontic) die wordt ondersteund door aangrenzende tanden, die bekend staan als pijlers.

   

  Waarom moet je grondig reinigen bij bruggen?

  Het reinigen van de ruimtes onder een brug is essentieel voor een goede mondhygiëne en het voorkomen van tandheelkundige problemen zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen. Omdat bruggen verschillende tanden of kiezen verbinden, zijn er ruimtes tussen de kunsttand en het tandvlees waar voedselresten en bacteriën zich kunnen ophopen. Deze gebieden kunnen moeilijk te bereiken zijn met een normale tandenborstel of regulier flosdraad.

  Brugflossers zijn ontworpen met een speciale vorm en dikte om gemakkelijker onder de brug te kunnen glijden. Ze hebben een stugger uiteinde dat kan worden ingebracht onder de kunsttand van de brug. Aan de andere kant van het flosdraad zit een handvat of een houder waarmee je het flosdraad kunt vasthouden en manoeuvreren. Door voorzichtig heen en weer te bewegen en op en neer te bewegen, kun je de ruimte onder de brug effectief reinigen en voedselresten en bacteriën verwijderen.

  Het regelmatig gebruiken van brugflossers, samen met een goede mondhygiëne zoals het poetsen van je tanden, kiezen en tandvlees, helpt om tandheelkundige problemen te voorkomen en de gezondheid van je brug en het omliggende weefsel te behouden. Het is belangrijk om de instructies van je tandarts of mondhygiënist op te volgen over hoe je flosdraad voor bruggen correct kunt gebruiken, om schade aan de brug of het tandvlees te voorkomen. Vraag daarom altijd even advies als je twijfelt hoe je flosdraad voor bruggen het beste kunt gebruiken.