0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Kunstgebit

  Een kunstgebit geeft een hoop verlichting, want het neemt een hoop ongemak weg. Niets vervelender dan pijnlijke of ongezonde tanden of kiezen, toch? Maar hoe reinig je jouw kunstgebit? Toon meer

  Merken

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  48 Producten

  Hoe reinig je een kunstgebit?

  Uit diverse onderzoeken blijkt dat de gezondheid van jouw mond een aanzienlijke invloed heeft op het welzijn van de rest van het lichaam. Een gezonde mond draagt bij aan een gezonder lichaam. Hier zijn enkele essentiële tips voor het onderhoud van jouw kunstgebit:

  Voorzichtigheid is geboden

  Bij het reinigen van je kunstgebit is voorzichtigheid geboden. Zorg ervoor dat je altijd boven een wasbak staat met een laag water en/of papier om eventuele ongelukjes op te vangen, mocht de gebitsprothese onverhoopt uit je hand glippen.

  Regelmatige reiniging

  Maak het kunstgebit minstens 2 keer per dag schoon met koud of lauw water, zeep en een protheseborstel. Het gebruik van te warm water kan leiden tot vervorming van de prothese. Vervang de protheseborstel om de 3 maanden voor hygiënisch gebruik en spoel zowel de prothese als de borstel goed af na gebruik.

  Optimale opberging

  Bewaar de prothese 's nachts droog in een daarvoor bestemd reinigingsbakje. Hierdoor behoudt het zijn vorm en blijft het schoon voor gebruik.

  Let op: vermijd schadelijke stoffen

  Gebruik GEEN tandpasta en bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit. Deze kunnen kleine beschadigingen veroorzaken door hun ruwe structuur, wat leidt tot een ruwe textuur op het kunstgebit waar tandplak en tandsteen zich gemakkelijker aan hechten. Vermijd ook het gebruik van bleekmiddelen, omdat deze de kunsthars kunnen aantasten.

  Vermijd scherpe objecten

  Verwijder nooit vuil met scherpe objecten zoals messen, scharen of nagels. Dit kan permanente schade aan het kunstgebit veroorzaken.

  Kunstgebit reinigingsproducten kopen bij Kiesrijk.nl

  Ontdek de essentiële reinigingsproducten voor een optimale verzorging van jouw kunstgebit bij Kiesrijk.nl. In ons assortiment vind je niet alleen de bekende Fixodent kleefpasta, maar ook de hoogwaardige producten van Ecosym die speciaal ontworpen zijn voor de dagelijkse en wekelijkse reiniging en opberging van jouw gebitsprothese. Kies voor hygiëne en comfort en behoud de kwaliteit van je kunstgebit door gebruik te maken van de juiste reinigingsmiddelen en kleefmiddelen. Vergeet niet dat een gezonde mond bijdraagt aan een gezonder lichaam. Bestel vandaag nog en investeer in de langdurige gezondheid van jouw kunstgebit.

  Advies nodig over kunstgebit verzorging? 

  Koop bij de specialist in mondverzorging en investeer in je gezondheid. Op Kiesrijk.nl vind je een ruim aanbod kunstgebit verzorgingsproducten zoals protheseborstels en kunstgebit reinigers voor jouw kunstgebit. Zo is er altijd iets wat past bij jouw situatie. Wij staan voor je klaar om je persoonlijk advies te geven over de verzorging van jouw kunstgebit. Mail ons op [email protected]. Daarnaast is het is altijd verstandig om persoonlijk advies te vragen aan je tandarts of prothesemaker die meer inzicht heeft in jouw situatie.