0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Protheseborstels

  Protheseborstels, ook wel bekend als gebitsprotheseborstels of kunstgebitborstels, zijn speciaal ontworpen borstels die worden gebruikt voor het reinigen van kunstgebitten of gebitsprotheses. Toon meer

  Merken

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Prijs

  -
  8 Producten

  Deze borstels zijn anders dan gewone tandenborstels en zijn ontworpen om effectief tandplak, voedseldeeltjes en bacteriën van protheses te verwijderen zonder ze te beschadigen.

  Welke kenmerken hebben protheseborstels?

  • Zachte haren: Protheseborstels hebben meestal zachte, flexibele borstelharen om te voorkomen dat ze krassen maken op het oppervlak van de prothese. Dit is belangrijk om de levensduur van de prothese te verlengen en om comfortabel te kunnen reinigen.
  • Brede vorm: De vorm van protheseborstels is vaak breder dan die van gewone tandenborstels. Dit maakt het gemakkelijker om het hele oppervlak van de prothese te bereiken en grondig te reinigen.
  • Handvatten: Sommige protheseborstels hebben speciale handvatten met grip om het gemakkelijker te maken om de borstel vast te houden en te manoeuvreren tijdens het reinigen.
  • Reinigingsproducten: Naast protheseborstels worden er ook speciale reinigingsproducten zoals prothesereinigers en protheseborstelreinigers op de markt gebracht om het schoonmaken van protheses te vergemakkelijken. Deze producten helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en bacteriën.
  • Regelmatige reiniging: Het is belangrijk om protheses dagelijks te reinigen om tandplak, voedselresten en bacteriën te verwijderen. Dit draagt bij aan een goede mondhygiëne en voorkomt slechte adem en mogelijke infecties.
  • Spoelen: Na het poetsen van de prothese moeten ze grondig worden afgespoeld om eventuele overgebleven reinigingsmiddelen te verwijderen. Het is ook belangrijk om de protheseborstel regelmatig schoon te maken en te vervangen om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen.

  Vraag advies wanneer je dat nodig hebt

  Protheseborstels zijn speciaal ontworpen tools om gebitsprotheses effectief en veilig te reinigen. Regelmatig onderhoud en reiniging van protheses zijn essentieel om de mondgezondheid te behouden en eventuele complicaties te voorkomen.

  Het is ook raadzaam om advies te vragen aan een tandarts of een prothesemaker over de juiste reinigingsmethoden en producten voor specifieke soorten protheses.