0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Mondwater

  Een goede mondspoeling kun je dagelijks gebruiken voor een frisse en gezonde mond, maar ook na chirurgische ingrepen is het een veelgebruikt middel. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  33 Producten

  Mondwater wordt gebruikt als aanvulling op tandenpoetsen en flossen. Mondwater helpt namelijk bij het verwijderen van bacteriën en tandplak die moeilijk te bereiken zijn met een (elektrische) tandenborstel, tandenragers of flosdraad.

  Mondwater kan verschillende actieve ingrediënten bevatten. Denk daarbij aan zuurstof, fluoride, alcohol, chloorhexidine en cetylpyridiniumchloride (CPC). Sommige soorten mondspoeling bevatten essentiële oliën, zoals pepermuntolie en eucalyptusolie. Welk type mondwater het beste bij jou past, hangt van persoonlijke behoeften en voorkeuren af.

  Welke soorten mondwater bestaan er?

  Sommige mondwaterproducten bevatten actieve zuurstof. Dat helpt bij de gerichte bestrijding tegen schadelijke, slechte bacteriën, die de veroorzaker zijn van veel mondziektes. De actieve zuurstof helpt het aantal bacteriën sterk te reduceren, waardoor je minder kans hebt op onder meer cariës, klachten aan je tandvlees en een slechte adem. Voorbeelden zijn O7 Active Mondspoelmiddel en Blue M Mondwater.

  Er zijn ook mondwaterproducten die zijn ontworpen om gevoelige tanden te verzachten. Deze producten bevatten ingrediënten die helpen om gevoeligheid te verminderen, zoals kaliumnitraat of strontiumchloride. Gevoelige tanden kunnen worden veroorzaakt door blootstelling van de tandzenuwen aan warmte, kou, zuur of zoet voedsel. Mondwater helpt dan om de tandzenuwen te kalmeren en zo gevoeligheid te verminderen. Voorbeelden zijn Elmex Sensitive Tandspoeling en GUM SensiVital+ Mondspoelmiddel.

  Tot slot is er mondspoeling om je tanden en kiezen witter te maken. Deze producten bevatten ingrediënten die helpen om vlekken op je tanden te verminderen, zoals waterstofperoxide of carbamideperoxide. Voorbeelden zijn Vitis Whitening Mondspoelmiddel en GUM Mondwater Original White. Dankzij dit type mondwater straalt je gebit nóg meer!

  Gebruik mondspoeling als aanvulling op je mondverzorging

  Hoewel mondwater gunstig kan zijn voor de mondgezondheid, moet het niet worden gebruikt als vervanging voor tandenpoetsen en flossen of ragen. Mondspoeling is een aanvullend hulpmiddel om een frisse adem en een gezonde mond te behouden. Raadpleeg bij twijfel altijd je tandarts of mondhygiënist voordat je mondwater gaat gebruiken, vooral als je speciale mondverzorgingsbehoeften heeft.

  Mondwater bij Kiesrijk.nl

  Bij Kiesrijk.nl vind je verschillende soorten en diverse merken mondwater, waaronder:

  Wil je meer weten over mondwater? Of heb je vragen welk type mondwater het beste bij jou past? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected]. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord. Plaats je bestelling op werkdagen voor 16:00 uur en het wordt dezelfde nog verzonden.