0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Mondwater

  Een goede mondspoeling kun je dagelijks gebruiken voor een frisse en gezonde mond, maar ook na chirurgische ingrepen is het een veelgebruikt middel. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  41 Producten

  Het belang van mondhygiëne staat centraal in het behoud van een gezonde levensstijl. Een essentieel onderdeel van deze zorg is het gebruik van mondspoelingen, die verschillende voordelen bieden voor de mondgezondheid. De voordelen van het gebruiken van mondwater zijn:

  • Het bestrijden van bacteriën en helpt bij het behandelen van een slechte adem.
  • Verkleinen van de kans op tandplakvorming en tandbederf.
  • Helpen bij het voorkomen van tandvleesproblemen.
  • Het bevorderen van de genezing van mondproblemen zoals aften.
  • Helpen bij het voorkomen van amandelstenen.
  • Verlichten van gevoeligheid en beschermen van tandglazuur.
  • Ondersteunen van een gezonde bacteriebalans in de mond.
  • Verwijderen van voedseldeeltjes en bevorderen van mondhygiëne.

  Echter is het belangrijk om te onthouden dat mondspoeling absoluut geen vervanging is van de dagelijkse routine die idealiter bestaat uit 2 keer tanden poetsen en het gebruiken van floss, ragers of tandenstokers. Lees verder voor de verschillende soorten mondspoeling en waar je mondwater allemaal voor kan gebruiken. Als je precies wil weten welke mondspoelingen geschikt zijn voor jouw probleem dan kan je voor advies naar Kiesrijk’s keuzehulp voor mondwater.

  Chloorhexidine mondspoeling

  Chloorhexidine mondspoeling is een krachtig mondwater dat vaak wordt gebruikt om je mond gezond te houden en tandproblemen te voorkomen. Het belangrijkste ingrediënt, chloorhexidinegluconaat, doodt bacteriën effectief, waardoor het geschikt is voor verschillende mondgezondheidsproblemen zoals tandplak, tandvleesontsteking en aften.

  De spoeling werkt door de celwanden van bacteriën te beschadigen en hun stofwisseling te verstoren. Hierdoor worden bacteriën gedood en voorkomt het de vorming van tandplak, tandsteen en gaatjes. Dit maakt het handig bij het behandelen en voorkomen van tandvleesproblemen zoals ontstoken tandvlees.

  Tandartsen schrijven vaak mondspoeling met chloorhexidine voor na tandheelkundige ingrepen, zoals het trekken van tanden, om infecties te voorkomen en de genezing te bevorderen. Het kan ook nuttig zijn voor mensen met een hoog risico op tandvleesproblemen, zoals rokers, mensen met diabetes of mensen met een verzwakt immuunsysteem.

  Mondspoeling voor ontstoken tandvlees

  Mondspoeling voor ontstoken tandvlees is ontworpen om te helpen bij het verminderen van tandvleesontstekingen en het bestrijden van bacteriën in de mond. Het wordt vaak aangeraden door tandartsen als onderdeel van de behandeling van gingivitis, een aandoening waarbij het tandvlees ontstoken raakt.

  Het is belangrijk om het gebruik van mondwater bij ontstoken tandvlees serieus te nemen, omdat ontstekingen leiden tot ernstige tandheelkundige problemen als je deze niet snel genoeg behandelt. Mondwater tegen ontstoken tandvlees kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van verdere schade aan het tandvlees en de tanden. Let op dat je een mondwater uit kiest met antibacteriële of antiseptische eigenschappen, aangezien niet elk mondwater dit heeft.

  Antibacterieel mondwater

  Niet alle mondwater of mondspoeling is per definitie antibacterieel. Mondwater en mondspoelingen variëren sterk in hun samenstelling en doelstellingen. Terwijl sommige mondspoelingen inderdaad antibacteriële eigenschappen hebben, zijn er ook andere soorten mondspoelingen die zich richten op het verminderen van tandplak, het verfrissen van de adem, of het verminderen van gevoeligheid.

  Het is belangrijk om de etiketten van mondwater en mondspoelingen te lezen en te kijken naar specifieke claims zoals "antibacterieel", "tegen tandplak" of "voor gevoelige tanden" om te bepalen welke mondspoeling antibacterieel is. 

  Fluoride mondspoeling

  Een van de meest voorkomende ingrediënten in mondwater is fluoride, een mineraal dat bekendstaat om zijn vermogen om tandbederf te voorkomen en het tandglazuur te versterken. Bij regelmatig gebruik van fluoridehoudend mondwater wordt de vorming van gaatjes verminderd en de algemene mondgezondheid verbeterd. Er staat vaak niet in de productnaam of er fluoride in het mondwater zit, dus als je op zoek bent naar een mondspoeling met fluoride moet je altijd even de beschrijving lezen zodat je zeker weet dat je niet per ongeluk misgrijpt.

  Mondwater tegen amandelstenen

  Mondwater is ook een nuttig hulpmiddel bij het voorkomen van amandelstenen, ook wel tonsillolieten genoemd. Amandelstenen ontstaan vaak door de ophoping van bacteriën, voedseldeeltjes en dood weefsel in de kleine kuiltjes van de amandelen. Door regelmatig mondwater tegen amandelstenen te gebruiken, kunnen bacteriën die deze ophopingen veroorzaken, worden verminderd of geëlimineerd. Bovendien kan mondwater helpen bij het verwijderen van voedselresten en bacteriën die zich ophopen op het oppervlak van de amandelen, waardoor de kans op de vorming van amandelstenen afneemt. Let dus goed op dat je een antibacterieel mondwater of chloorhexidine mondspoeling hebt die de ophoping van bacteriën tegen gaat.

  Mondspoeling tegen aften

  Mondspoeling is ook een effectief hulpmiddel bij het verlichten van ongemak veroorzaakt door aften, kleine zweren of zweertjes in de mond. Mondspoelingen tegen aften helpen bij het verminderen van deze ontsteking en het bevorderen van genezing. Veel mondspoelingen bevatten ingrediënten zoals antibacteriële middelen en ontstekingsremmende stoffen, die samenwerken om aften te verzachten en de genezing te versnellen.

  Door regelmatig mondwater tegen aften te gebruiken, kunnen de symptomen, zoals pijn en irritatie, verminderen, waardoor het comfort tijdens het eten en praten wordt verbeterd. Bovendien kunnen sommige mondspoelingen een beschermende laag vormen over de zweertjes, waardoor verdere irritatie wordt voorkomen en het genezingsproces wordt bevorderd.

  Mondwater merken bij Kiesrijk.nl 

  Bij Kiesrijk.nl vind je verschillende soorten en diverse merken mondwater, waaronder:

  Wil je meer weten over mondwater? Of heb je vragen welk type mondwater het beste bij jou past? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected]. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord. Plaats je bestelling op werkdagen voor 16:00 uur en het wordt dezelfde dag verzonden.