0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Baby’s

  Mondverzorging is belangrijk, zelfs voor baby's. Het is belangrijk om vanaf het eerste moment dat er een tandje doorbreekt bij een baby te gaan poetsen. Toon meer

  Merken

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Prijs

  -
  17 Producten

  Wat is belangrijk bij mondverzorging voor baby’s?

  • Reiniging van het tandvlees: Je kunt eventueel al beginnen met mondverzorging nog voordat de tandjes doorkomen. Veeg na elke voeding of maaltijd zachtjes het tandvlees van je baby af met een zachte, vochtige doek of een speciale babytandenborstel zonder tandpasta. Dit helpt bij het verwijderen van bacteriën en voedselresten.
  • Doorkomende tandjes: Wanneer de tandjes beginnen door te komen, gemiddeld rond de leeftijd van zes maanden, kun je overstappen op een speciale babytandenborstel met zachte haren. Gebruik een tandenborstel zonder tandpasta in het begin. Poets de nieuwe tandjes voorzichtig twee keer per dag.
  • Tandpasta: Zodra je baby één jaar oud is, kun je beginnen met het gebruik van een kleine hoeveelheid fluoridehoudende tandpasta (ongeveer de grootte van een erwt). Gebruik een tandenborstel met zachte haren en poets de tandjes van je baby tweemaal per dag. Zorg ervoor dat je baby de tandpasta niet doorslikt.
  • Regelmatige tandartsbezoeken: Het is belangrijk om je baby vroeg kennis te laten maken met de tandarts. Neem je baby alvast mee naar jouw tandartsbezoeken, zodat hij of zij aan de omgeving van de tandarts kan wennen. De tandarts kan je advies geven over mondverzorging en eventuele vragen beantwoorden.
  • Vermijd het geven van zoete dranken in een flesje: Als je baby overdag of 's nachts nog een flesje krijgt, vul het dan niet met zoete dranken zoals sap. Het constante contact van suiker met de tanden kan tandbederf veroorzaken, zelfs bij melktanden.
  • Geef gezonde voeding: Een gezond voedingspatroon draagt bij aan de mondgezondheid van je baby. Beperk de consumptie van suikerhoudende snacks en dranken en stimuleer het eten van groenten, fruit en andere voedzame voedingsmiddelen.

  Ga meteen vanaf jonge leeftijd voor een gezond gebit

  Onthoud dat mondverzorging voor baby's een belangrijk onderdeel is van hun algehele gezondheid. Door goede mondhygiëne te bevorderen, kun je helpen bij het ontwikkelen van gezonde tanden en kiezen en een gezonde mond voor je baby. Begin vanaf jonge leeftijd met een goede mondverzorging en zorg ervoor dat je kindje daar de rest van zijn of haar leven profijt van heeft.