0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Kindertandenborstels

  Kindertandenborstels zijn speciaal ontwikkeld voor de kleine mondjes van baby’s en kinderen. Met een kleine borstelkop en zachte haren is het aangenaam reinigen voor kindermondjes. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  56 Producten

  Kindertandenborstels voor een gezond melkgebit

  Kindertandenborstels zijn speciaal ontworpen voor de kleine mondjes en tanden van kinderen. Het is belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met het aanleren van een goede poetsroutine. Niet alleen om te zorgen voor langer behoud van het melkgebit, maar ook ter bevordering van de mondgezondheid op latere leeftijd. Het gebruik van een kindertandenborstel die is afgestemd op de behoeften van jonge kinderen is daar perfect voor. Het is belangrijk om een kindertandenborstel - of opzetborstel voor een elektrische kindertandenborstel - net als bij volwassenen regelmatig te vervangen. Idealiter doe je dit elke 3 maanden of eerder als de zachte borstelhaartjes versleten zijn. In ons assortiment aan kindertandenborstels nemen wij enkel tandenborstels op van bekende merken zoals Lactona, TePe en Oral-B zodat je zeker kan zijn van kwaliteitsproducten.

  Tips voor kindertandenborstels en een gezond kindergebit

  Als het eerste tandje is doorgekomen, is het belangrijk om direct aan de slag te gaan voor een gezond kindergebit. Wij geven je hiervoor graag een aantal praktische tips:

  • Poets zorgvuldig met een speciale tandenborstel voor kinderen en kindertandpasta, het liefst een kindertandpasta met fluoride. Bij deze kindertandpasta is de fluoride afgestemd op het kindergebit.
  • Poets twee keer per dag de tanden van je kindje en poets het minimaal één keer per dag na totdat je kind 10 jaar is.
  • Leer je kindje zo vroeg mogelijk om uit een drinkbeker te drinken voor een beter behoud van het melkgebit. De meeste baby’s kunnen vanaf 9 maanden oefenen met drinken uit een (oefen)beker.
  • Geef geen flesje (melk) mee naar bed om tandbederf na het tandenpoetsen te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat poetsen met kindertandenborstels een leuke ervaring voor je kind is. Ga bijvoorbeeld samen poetsen, zing een liedje tijdens het tandenpoetsen en kijk een grappig filmpje dat minimaal twee minuten duurt. Zo zorg je ervoor dat poetsen een leuk en gezellig ritueel wordt.
  • Om jouw kind er op een iets oudere leeftijd bewust te maken van hoe goed ze poetsen, raden wij aan om 1 keer per week plakverklikkers te gebruiken. Zo kan je in één opslag je kind laten zien waar ze nóg beter moeten poetsen.

  Voordelen van tandenborstels voor kinderen

  Het melkgebit van kinderen heeft een andere, mildere mondverzorging nodig dan het gebit van volwassenen, omdat het melkgebit en het tandvlees van kinderen gevoeliger zijn voor schade en tandvleesontsteking. De melktanden zijn niet alleen kleiner, maar ook minder sterk dan het “volwassenen gebit”. Dit maakt het melkgebit gevoeliger voor tandbederf en beschadigingen door te hard poetsen. Kindertandenborstels zijn speciaal gemaakt om dit te voorkomen en bieden de volgende voordelen:

  • Zachte haren: Kindertandenborstels hebben zachte borstelharen die het kwetsbare tandvlees van kinderen niet beschadigen en het glazuur niet aantasten.
  • Kleine borstelkop: Tandenborstels voor kinderen hebben een kleinere borstelkop. Dit maakt het mogelijk om zelfs de moeilijk bereikbare plekken grondig te reinigen.
  • Leeftijdscategorieën: Kindertandenborstels worden ontworpen met een bepaalde leeftijdscategorie in gedachten. Kijk dus goed naar de verschillende categorieën die te vinden zijn op onze website, waarin wij alvast alles netjes op een rij hebben gezet, of klik op de desbetreffende links onderaan deze alinea.
  • Maak het leuk: Bijna alle kindertandenborstels hebben leuke kleuren, patronen of figuren om het poetsen leuker te maken voor kinderen. Dit kan ze aanmoedigen om het poetsen beter op te pakken, dus laat ze hun tandenborstel het liefst zelf kiezen!
  • Comfortabel handvat: Vooral voor kinderen waarbij de motoriek nog niet helemaal is ontwikkeld zijn kindertandenborstels erg handig. Door hun aangepaste vorm kunnen kinderen ze makkelijker vasthouden met hun kleine handen en uiteindelijk dus ook beter poetsen.

  Wij hebben alle kindertandenborstels alvast ingedeeld in baby tandenborstels, dreumes tandenborstels, peuter tandenborstels en kleuter tandenborstels. Hierdoor weet je altijd dat je een tandenborstel kiest die geschikt is voor het gebit van jouw kind.

  Nog vragen over kindertandenborstels?

  Op Kiesrijk.nl willen wij graag alles doen om het zo makkelijk mogelijk te maken om een goede mondverzorging bij te houden. Dit begint al vanaf het eerste tandje. Vandaar dat je bij ons allerlei soorten kindertandenborstels kan vinden zodat jouw kind opgroeit met een gezond gebit. Als je nog vragen hebt over onze tandenborstels voor kinderen kan je ons bereiken op [email protected] of een berichtje sturen via onze chatfunctie. We proberen binnen 24 uur te reageren op werkdagen!