0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Kiesrijks Keuzehulp voor kinderen

  Hoe jonger je iets aanleert, hoe makkelijker het is om de routine vol te houden. Daarom is het belangrijk om te starten met tandenpoetsen vanaf de doorbraak van het eerste tandje. Om je te helpen in het selecteren van de beste producten voor kinderen hebben wij een handig overzicht gemaakt van het gehele assortiment mondgezondheidsproducten voor kinderen.

   

  Ontwikkeling melkgebit

  Bij de meeste baby’s breekt het eerste tandje door als zij tussen de 5 en 8 maanden oud zijn. Vaak begint dit bij de voortanden onderin het gebit. Hierna volgen de voortanden bovenin het gebit en zo volgen alle andere tanden en kiezen tot er na zo’n 2,5 jaar een volledig melkgebit is doorgekomen. De nieuwe melktanden zijn erg fragiel, doordat het tandglazuur nog niet is uitgehard. Hierdoor is het belangrijk dat je goed de tanden van je kindje poetst zodat de melktanden gezond en sterk blijven.

  Tussen de 5-6 jaar begint de wisselfase met de doorbraak van de eerste volwassen kiezen achter de melkkiezen; de voortanden gaan dan los staan. De nieuwe kiezen zijn erg kwetsbaar en gevoelig voor gaatjes dus moet het gebit goed gepoetst worden, minimaal twee keer twee minuten per dag. Beweging binnen de mond zorgt er voor dat melktanden los gaan staan en uiteindelijk uitvallen. Het wisselen is meestal voltooid rond de 13/14 jaar..

   

  Tandenpoetsen bij kinderen

  Meestal poetsen kinderen niet zelf hun tanden. Dit kunnen zij pas doen vanaf een jaar of 10 omdat dan de fijne motoriek voldoende ontwikkeld is. Tot die tijd is het belangrijk dat iemand anders de tanden goed poetst. Het is goed voor kinderen om voor die tijd al te oefenen met tandenpoetsen maar dan samen met een volwassene. Poets eerst de tanden van je kind gedurende minimaal twee minuten waarbij je iedere kant van de tand poetst. Vervolgens laat je je kind nog eens grondig napoetsen, zodat het gebit goed schoon is en zij ook leren hoe ze moeten poetsen. Je kan het poetsen leuker maken door bijvoorbeeld een liedje op te zetten dat minimaal twee minuten duurt.

   

  Tandenborstel en tandpasta voor Baby’s (0-2 jaar)

  Wanneer het eerste tandje doorbreekt, kun je gaan poetsen met een tandenborstel en tandpasta voor baby’s.

  Een tandpasta welke geschikt is voor baby’s is de Jordan Kids Tandpasta die geschikt is tussen de 0-5 jaar. Deze tandpasta beschermt de nieuw doorkomende tanden, doordat het de aanbevolen hoeveel fluoride bevat voor deze leeftijdscategorie. De tandpasta heeft een milde fruitige smaak en staat garant voor een prettige poetservaring.

  De Vitis Baby Tandenborstel heeft extra zachte Tynex borstelharen die de tandjes schoonmaken zonder het omliggende tandvlees te irriteren. De Elmex Leertandenborstel heeft een smalle borstelkop met zachte afgeronde haren ter bescherming van het tandvlees. De gekleurde haren geven de ideale hoeveelheid tandpasta aan. De TePe Good Mini Extra Soft is een duurzame optie, geschikt vanaf het eerste tandje en volledig gemaakt van biobased plastic. De Jordan Step By Step Tandenborstel 0-2 jaar Geel/Roze is ontworpen voor de mond van baby’s. De korte hals voorkomt dat de tandenborstel dat de tandenborstel door kan schieten en kan zelfs gebruikt worden als bijtring zodat je baby een positieve associatie heeft met de tandenborstel. Deze tandenborstel is ook beschikbaar in het Blauw/Groen.

   

  Tandenborstel en tandpasta voor kinderen (2-5 jaar)

  Vanaf 2-jarige leeftijd is het melkgebit volledig doorgekomen en kun je een andere tandenborstel en tandpasta gaan gebruiken.

  De Jordan Kids Tandpasta is geschikt tot 5 jaar oud en beschermt de melktanden door de juiste hoeveelheid fluoride. Dankzij de milde fruitige smaak is poetsen een fijne ervaring voor kinderen. De Vitis Kids Gel is een tandgel met een fijne kersensmaak en is iets dunner qua structuur dan een tandpasta. Dankzij de xylitol en natriumfluoride voorkom je de vorming van tandplak en gaatjes.

  De Elmex Kindertandenborstel heeft een kleine borstelkop met zachte afgeronde borstelharen welke toegankelijk is voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Het ergonomische handvat bevat hulplijntjes die alle verschillende manieren van vasthouden ondersteunt. De Vitis Kids Tandenborstel heeft een beschermkapje en handzaam antislip handvat wat voor zowel kinderen als volwassenen ergonomisch is. De TePe Kids Soft Tandenborstel heeft een ideale borstelkop voor het melkgebit, breder aan de onderkant en taps toelopend naar de bovenkant. De zachte haren zijn mild maar effectief. Nog zachtere borstelharen? Dat kan met de TePe Kids Extra Soft Tandenborstel. De Lactona Kidsbrush is zacht voor het gebit van kinderen en leuk en praktisch op te bergen dankzij de unieke zuignap onderaan de tandenborstel. De Jordan Step By Step Tandenborstel 3-5 jaar Roze/Geel is ontworpen voor kleine kinderen en nodigt uit om te leren tandenpoetsen. De kleine ronde kop met zachte haren zorgt voor een grondige reiniging van de melktanden. Het handvat is voor zowel de kleine kinderhandjes als die van volwassenen fijn in gebruik. Deze tandenborstel is ook beschikbaar in het Blauw/Groen.

   

  Tandenborstel en tandpasta voor junioren (5+ jaar)

  Vanaf 5/6-jarige leeftijd beginnen de tanden te wisselen en komen de eerste volwassen tanden in het gebit. Deze tanden hebben een ander soort glazuur wat steviger is dan het glazuur van de melktanden. Daarom is het belangrijk om op deze leeftijd met een speciale tandenborstel en tandpasta voor junioren te gaan poetsen.

  De Vitis Junior Gel is een tandgel wat een dunnere substantie heeft dan tandpasta waardoor het makkelijker over het gehele gebit verspreid. Het bevat natriumfluoride en xylitol wat het tandglazuur versterkt en gaatjes voorkomt, terwijl het toegevoegde panthenol het tandvlees beschermt en verzorgt. Door de lekkere tutti-frutti smaak is poetsen geen probleem! De Jordan Junior Tandpasta is ideaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar door de aanbevolen hoeveelheid fluoride die de melktanden beschermt tegen gaatjes. De formule is mild en heeft een fruitige smaak waardoor hij aangenaam is in gebruik. De Jordan Green Clean Junior 6+ Tandpasta is een duurzame tandpasta op basis van natuurlijk ingrediënten. Het beschermt de melktanden door fluoride en xylitol én is 100% vegan! Ook de verpakking is gemaakt van gerecycled materiaal.

  De Elmex Junior Tandenborstel is speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse verzorging van het wisselgebit. De lange afgeronde borstelharen in x-vorm reinigen grondig, ook tussen de tanden. De Curaprox Smart Ultra Soft Tandenborstel is voor volwassenen gemaakt, maar door de vele zachte haren en compacte borstelkop is hij ook ideaal voor kinderen vanaf 5 jaar die graag met een zachte borstel poetsen. De Vitis Junior Tandenborstel reinigt extra grondig door de speciale monotip. Hij wordt geleverd met beschermkap zodat er minder bacteriën op de tandenborstel komen. De Lactona M30 Junior heeft zachte borstelharen op een smalle borstelkop, hierdoor heb je een makkelijke toegang tot de mond wat reinigen eenvoudiger maakt. De Lactona Toby Fruity Tandenborstel heeft een leuke opdruk van een fruitsoort met bijbehorende gekleurde borstelharen, door de korte steel kunnen kinderen ook makkelijker zelf poetsen. De Jordan Green Clean Kids Extra Soft Tandenborstel is de perfecte combinatie tussen functionaliteit rondom het wisselgebit en duurzaamheid. Met extra zachte borstelharen kan je mild en grondig reinigen, het nylon is van duurzame aard. Het handvat is gemaakt van gerecycled plastic en ook de verpakking is gerecycled en met duurzame inkt bedrukt.

   

  Elektrische tandenborstel voor kinderen

  Elektrisch poetsen is een goede optie voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen vinden elektrisch poetsen vaak leuk doordat het geluid maakt en voor ouders is het handig doordat de tandenborstel zelf roteert en je enkel nog langs alle tanden hoeft te bewegen in plaats van de tanden individueel te poetsen. De elektrische tandenborstels van Oral-B zijn er in verschillende designs met Disney figuurtjes zodat poetsen leuker wordt, zoals:

   

  Opzetborstels en opzetstukjes voor kinderen

  Het is belangrijk om iedere drie maanden een nieuwe opzetborstel op de elektrische tandenborstel te zetten, anders gaat de effectiviteit van de tandenborstel achteruit en loopt je kind een verhoogd risico op tandvleesproblemen of gaatjes.

   

  Gebit controleren met plakverklikkers

  Wanneer je je kind wil aanleren hoe ze goed hun tanden moeten poetsen of het poetsgedrag wil controleren, zijn plakverklikkers ideaal. Deze kleurtabletten laten heel eenvoudig zien waar er nog tandplak op de tanden zit zodat je weet waar je beter moet poetsen. De plakverklikkers worden vaak door de tandarts gebruikt bij kinderen, maar nu kan je deze extra controle zelf in huis halen. Wanneer de tanden gepoetst zijn kauw je op een plakverklikker totdat deze volledig is opgelost, gebruik vervolgens je tong om langs je tanden de plakverklikker goed in te laten werken. Spoel de mond met water en kijk in de spiegel om te zien hoe het aanwezige tandplak rood kleurt.

  Met de GUM Red-Cote Plakverklikkers kan je snel en eenvoudig zien of je goed genoeg gepoetst hebt en waar je beter zou moeten poetsen. De TePe Plakverklikkers doen hier nog een schepje bovenop, tandplak kleurt rood, maar tandplak wat al langer dan 12 uur aanwezig is kleurt blauw. Hierdoor kan je zien wat probleempunten op je tanden zijn waar je meer aandacht aan moet besteden.