0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Opzetborstels voor beugel reiniging

  Als je een beugel draagt is het extra belangrijk dat je goed je tanden poetst. Er kunnen namelijk sneller verkleuringen en gaatjes ontstaan als je een beugel draagt. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  12 Producten

  Om gaatjes te voorkomen is het belangrijk om zowel de beugel als je gebit goed schoon te houden. De speciale opzetstukjes voor beugels zijn door experts ontwikkeld voor een grondige reiniging van gebit en beugel.

  Waarom elektrisch poetsen met een beugel?

  Met een elektrische tandenborstel kan je prima poetsen terwijl je een beugel hebt. Een elektrische tandenborstel verwijdert namelijk meer tandplak dan een gewone tandenborstels en kunnen beter op moeilijk te bereiken plekken komen. Sommige elektrische tandenborstels hebben ook een speciale functie om beugels te poetsen, in deze modus roteert en pulseert de tandenborstel op een lagere frequentie zodat je zowel je beugel als je gebit extra verzorgt.

  Speciale opzetstukjes voor beugel

  Er bestaan speciale opzetborstels voor beugels. Deze zijn ontworpen om extra grondig schoon te maken rond de beugel en deze opzetborstels komen op plekken waar je met de normale Oral B opzetstukjes niet goed kan komen. De Oral B Ortho Kit bevat bijvoorbeeld drie opzetstukjes; twee Ortho Care opzetborstels die zachte borstelharen bevatten en die gespecialiseerd zijn in het schoonmaken van vaste beugels, en een Interspace opzetborstel die drie kleine groepen borstelharen bevat waardoor je goed kunt reinigen tussen de tanden en rondom implantaten.

  Gebruik je een Waterpik monddouche? Dan heb je de Waterpik Orthodontic Tips nodig. Deze hebben een speciale tip welke geschikt is voor een grondige reiniging van tanden, tandvlees, beugels kronen en bruggen. Door de waterdruk wordt het tandplak verwijdert er spoel je bacteriën eenvoudig weg.

  Hoe kan je het beste je beugel schoonmaken?

  Als je een beugel hebt, moet je deze grondig schoonmaken zodat er geen bacteriën op je gebit achterblijven. De manier van poetsen is hierdoor ook iets anders:

  1. Verwijder de elastiekjes of andere verwijderbare onderdelen van je beugel.
  2. Gebruik een elektrische tandenborstel om de beugel te reinigen. Poets zorgvuldig over alle draden en slotjes en blijf per plekje een 2 tot 3 seconden poetsen.
  3. Poets vervolgens je tanden zoals je dit gewend bent. Het wordt geadviseerd om minimaal 2 minuten te poetsen en secuur tand voor tand te poetsen. Zorg er voor dat je alle kanten van de tanden gepoetst hebt en dat ook de overgang tussen tand en tandvlees goed gepoetst wordt.
  4. Bekijk in een spiegel je gebit en beugel en controleer of je geen plekken bent vergeten waar nog etensresten of tandplak zit.

  Wil je jouw beugel nog grondiger reinigen of vind je het lastig om onder de draden van je beugel te poetsen? Probeer dan een tandenrager, bijvoorbeeld de TePe EasyPick XS/S. Ragers zijn ideaal om tussen je tanden schoon te maken en rondom de slotjes en draden van je beugel.

  Wil je advies over opzetborstels en opzetstukjes voor beugels?

  Heb je een vraag over het gebruik van een opzetstuk voor jouw beugel? Of wil je advies welke opzetborstel bij jou past. Mail ons dan op [email protected] en we geven je zo snel mogelijk antwoord. 

  Kiesrijk.nl is dé specialist voor de dagelijkse mondverzorging. Uit onderzoek blijkt dat een goede mondverzorging bijdraagt aan de algemene gezondheid van het lichaam. Een gezond gebit leidt tot een gezond lichaam.