0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Tandenborstels 9+

  Tandenborstels zijn een essentieel hulpmiddel voor het onderhouden van een goede mondgezondheid bij kinderen vanaf 9 jaar. Ze helpen bij het verwijderen van tandplak, voedselresten en bacteriën uit onze tanden en het tandvlees. Toon meer

  Merken

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  4 Producten

  Manueel of elektrisch poetsen?

  Er zijn verschillende soorten tandenborstels beschikbaar voor kinderen van 9 jaar en ouder, waaronder handtandenborstels en elektrische tandenborstels. Handtandenborstels hebben een borstelkop met zachte nylonharen die in verschillende patronen kunnen zijn gerangschikt, zoals de klassieke platte borstelharen of de afgeronde borstelharen. Het is belangrijk om een tandenborstel 9+ te kiezen met zachte haren om beschadiging van het tandvlees en het tandglazuur te voorkomen.

  Elektrische tandenborstels zijn populair vanwege hun vermogen om efficiënter te reinigen dan handtandenborstels. Ze hebben een oscillerende of roterende borstelkop die automatisch beweegt om tandplak te verwijderen. Sommige elektrische tandenborstels hebben ook extra functies, zoals een timer om ervoor te zorgen dat je lang genoeg poetst en een druksensor die waarschuwt als je te hard op je tanden drukt.

  Hoe kun je het beste tandenpoetsen met een tandenborstel 9+?

  Bij het tandenpoetsen is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken.

  1. Plaats de tandenborstel 9+ in een hoek van 45 graden ten opzichte van het tandvlees en maak kleine cirkelvormige bewegingen om alle tandoppervlakken en het tandvlees zachtjes te reinigen.
  2. Poets gedurende minimaal twee minuten, tweemaal per dag, bij voorkeur 's ochtends en 's avonds.
  3. Let op: blijf bij je kind napoetsen tot het 10e levensjaar?

  Zorg goed voor je tandenborstel 9+

  Het is belangrijk om je tandenborstel goed te onderhouden. Kinderen van 9 jaar en ouder zijn al vrij zelfstandig op het gebied van tandenpoetsen. Toch is het belangrijk om als volwassene mee in de gaten te houden dat de kindertandenborstel goed gebruikt wordt. Spoel na elk gebruik de tandenborstel grondig af met water en laat hem rechtop drogen. Bewaar tandenborstels op een droge plaats en zorg ervoor dat ze niet in contact komen met andere tandenborstels om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

  Het is tot slot ook belangrijk om regelmatig de tandenborstel 9+ te vervangen. Over het algemeen wordt aanbevolen om elke drie maanden je tandenborstel te vernieuwen, of eerder als de borstelharen versleten of uitgespreid zijn. Een versleten tandenborstel reinigt minder effectief en kan bacteriën vasthouden.