0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Tongschrapers

  Een tongschraper wordt een steeds bekender reinigingsmiddel voor een gezonde mond. Door dagelijks de tong te schrapen met een tongschraper verwijder je slechte bacteriën. Dit is een effectieve oplossing voor een betere mondgezondheid. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  10 Producten

  Is het goed om je tong te schrapen?

  Een tongschraper gebruiken draagt bij aan een gezonder en sterk gebit. Als je regelmatig je tong schraapt en reinigt, bevorder je de groei van goede bacteriën. We zetten alle voordelen van een tongreiniger voor je op een rijtje:

  • Een tongschraper gaat een slechte adem tegen.
  • De smaakbeleving verbetert, doordat vuil de smaakpapillen niet langer belemmert.
  • Het zorgt voor een betere spijsvertering.
  • Er ontstaat minder tandplak, waardoor je minder gaatjes krijgt.

  De gebruiksaanwijzing voor een tongschraper

  Wanneer je voor het eerst een tongschraper gebruikt, kan dit erg wennen zijn. Veel mensen vinden het namelijk erg vervelend om de tong te reinigen. Daarom is het van belang om de juiste tongschraper voor jouw mond te kiezen. Let op: gebruik geen tandenborstel als alternatief maar echt een tongreiniger.

  1. Buig een stukje naar voren.
  2. Steek je tong zover mogelijk uit.
  3. Maak de tongreiniger nat met wat lauw water.
  4. Plaats de tongschraper achter op je tong en adem rustig door.
  5. Schraap de tongreiniger zachtjes naar voren. Adem uit tijdens het naar voren halen van de tongreiniger. Zo voorkom je kokhalzen.
  6. Herhaal dit met het brede uiteinde van de tongreiniger in totaal drie keer.
  7. Het middelste deel van je tong reinig je met het smalle gedeelte van de tongschraper.
  8. Spoel de mond eventueel nog na met een mondspoeling.
  9. Maak na gebruik de tongreiniger goed schoon.

  Hoe vaak mag je een tong schraper gebruiken?

  Het reinigen van je tong met een tongschraper zou een dagelijks onderdeel van je mondverzorging moeten zijn. De reden hiervoor is dat je de slechte bacteriën van je tong verwijdert met een tongschraper en op die manier minder kans hebt op gebitsproblemen. Denk hierbij aan bloedend tandvlees, een slechte adem, tandplak en gaatjes. Gebruik daarom één keer per dag een tongreiniger.

  Welke tongschraper is het beste?

  Voor iedere tong bestaat er een passende tongschraper. Tongreinigers bestaan in allerlei soorten en maten:

  • Een smalle tongschraper voor de aanslag in het midden op de tong.
  • Een bredere tongschraper voor een bredere tong en als de aanslag zich meer achterin op de tong bevindt.
  • Een geboden tongschraper als je een diepe tonggroef hebt.

  Kiesrijk.nl verkoopt onder meer de volgende tongschrapers:

  GUM Halicontrol Tongschraper: de GUM Halicontrol tongschraper heeft een dubbelzijdige werking met een schraapkant en borstelkant. Verwijder dubbel zoveel aanslag van de tong met een frisse adem tot gevolg.

  Halita Tongreiniger: met de Halita tongreiniger wordt de tong mechanisch gereinigd. Deze tongschraper is erg plat, waardoor je minder neigingen tot kokhalzen hebt.

  Lactona Tongschraper: de voordelige Lactona tongschraper heeft een klein en behendig schraapoppervlak. Dit oppervlak bestaat uit zacht materiaal.

  Piksters Tongschraper: de Piksters Tongschraper heeft een smalle, compacte pasvorm. Hierdoor is de tongschraper ideaal om kokhalzen te voorkomen, maar kun je toch goed het achterste van je tong bereiken.

  TePe Good Tongschraper: de duurzame TePe tongschraper komt overeen met de natuurlijke vorm van de tong, zodat je eenvoudig de achterkant van je tong kunt schoonmaken. De slanke vorm van de TePe tongschraper vermindert kokhalzen.

  Curaprox Tongreiniger: de Curaprox tongreiniger met dubbel reinigingsvlak is ergonomisch gevormd, speciaal om misselijkheid tijdens gebruikt te verkleinen.

  Advies nodig over tongschrapers?

  Bij Kiesrijk.nl staan we voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Mail ons op [email protected]. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord van ons. Plaats je bestelling op werkdagen vóór 16:00 uur, dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Op naar een gezonde en schone tong!