0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Beste middelen tegen ontstoken tandvlees

  Het behandelen van ontstoken tandvlees, ook bekend als gingivitis, is belangrijk om verdere complicaties, zoals parodontitis, te voorkomen. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel kies jij?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Type rager

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  26 Producten

  Wat helpt bij de behandeling van ontstoken tandvlees?

  • Dagelijkse mondhygiëne: Een goede mondhygiëne is essentieel. Poets je tanden tweemaal daags gedurende minstens twee minuten met fluoride-tandpasta. Gebruik een zachte tandenborstel en zorg ervoor dat je alle tandoppervlakken en je tandvlees zachtjes poetst.
  • Tanden flossen: Flossen is belangrijk om voedselresten en tandplak tussen de tanden te verwijderen. Dagelijks flossen kan helpen om ontstekingen te verminderen.
  • Mondspoelmiddel: Spoel je mond met een antibacterieel mondspoelmiddel. Dit kan helpen bij het doden van bacteriën die ontstekingen veroorzaken. Zorg ervoor dat het mondspoelmiddel alcoholvrij is om irritatie te voorkomen.
  • Interdentale reiniging: Gebruik interdentale borstels of tandzijde om tussen de tanden te reinigen. Dit verwijdert tandplak en voorkomt ontstekingen.
  • Bezoek aan de tandarts: Regelmatige tandheelkundige controles en professionele reinigingen zijn cruciaal voor het behandelen van ontstoken tandvlees. Je tandarts kan tandplak en tandsteen verwijderen en eventuele tandheelkundige problemen opsporen.
  • Een gezonde levensstijl: Roken kan ontstoken tandvlees verergeren, dus stoppen met roken is een goede stap. Een gezond dieet rijk aan fruit en groenten kan ook bijdragen aan een gezond tandvlees.
  • Vermijd suikerhoudende snacks en dranken: Suiker kan tandplak en tandsteen bevorderen, dus probeer suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken te beperken.
  • Stressmanagement: Stress kan het immuunsysteem verzwakken en ontstekingen bevorderen. Probeer stress te verminderen door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie.
  • Medicatie op voorschrift: In sommige gevallen kan je tandarts antibiotica voorschrijven als de ontsteking ernstig is.

  Zorg goed voor je gebit!

  Het is belangrijk dat het herstel van ontstoken tandvlees enige tijd kan vergen. Als je symptomen aanhouden of verergeren, raadpleeg dan altijd je tandarts of mondhygiënist voor professioneel advies en behandeling. Ontstoken tandvlees kan leiden tot ernstigere tandheelkundige problemen als het niet adequaat wordt behandeld. Zorg goed voor jezelf én voor je gebit!

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »