Terug

Yess! Direct 5% korting bij aanmelding nieuwsbrief

Kiesrijk's Keuzehulp voor tandenborstels

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische tandenborstel. Echter kan een manuele tandenborstel in veel situaties fijner zijn dan een elektrische tandenborstel. Bijvoorbeeld als je last hebt van gevoelige tanden of als je net een operatie in de mond hebt gehad.

Kies de juiste tandenborstel voor jou

Doordat wij een divers aanbod hebben van handtandenborstels, kan het assortiment wellicht wat overweldigend zijn. Daarom willen wij je graag helpen aan de beste tandenborstel voor jouw gebit aan de hand van Kiesrijk’s Keuzehulp voor Tandenborstels. In dit handige overzicht vind je alle soorten tandenborstels (medium, zacht en extra zacht), maar ook speciale tandenborstels voor mensen die een beugel dragen, kronen, bruggen of protheses hebben of net een operatie hebben gehad.

Om je te helpen in jouw zoektocht naar de beste tandenborstel voor jouw gebit is het handig om jezelf wat vragen te stellen met betrekking tot het soort tandenborstel dat je zoekt. Bijvoorbeeld:

 • Wil je een medium tandenborstel?
 • Wil je een zachte tandenborstel?
 • Wil je een extra zachte tandenborstel?
 • Wil je een single tuft tandenborstel?
 • Draag je een beugel of een ander orthodontisch apparaat?
 • Draag je een kunstgebit / -prothese?
 • Heb je kronen, bruggen of implantaten?
 • Heb je last van gevoelige tanden en/of ontstoken tandvlees?
 • Ben je recent geopereerd aan je gebit?
 • Wil je graag wittere tanden?
 • Wil je een duurzame tandenborstel?

 

Medium tandenborstels

De tandenborstels met een medium hardheid zijn de meest standaard tandenborstels in ons assortiment. Als je grondig je gebit wilt reinigen en geen last hebt van problemen rond de tanden of het tandvlees, dan is een medium tandenborstel een goede keus. De medium tandenborstel heeft een gemiddelde grootte met borstelharen die een gemiddelde hardheid hebben. Deze borstelharen geven niet zoveel mee als een zachte tandenborstel en zijn daardoor erg goed in het verwijderen van etensresten en bacteriën van het tandoppervlak en tandvlees. Er zijn verschillende merken met medium tandenborstels in het assortiment:

 • Oral-B tandenborstel: Oral-B heeft de Oral-B 123 Classic Care Medium Tandenborstel, het standaard model tandenborstel welke geschikt is voor volwassenen die geen last hebben van mondproblemen. De Oral-B 123 Indicator 35 Medium Tandenborstel heeft speciale blauwe borstelharen welke verkleuren wanneer het tijd is om de tandenborstel te vervangen zodat je nooit te lang kunt blijven poetsen met dezelfde tandenborstel.
 • Lactona tandenborstel: De meest standaard medium tandenborstel van Lactona is de Lactona M40 Medium Tandenborstel Zonder Tip welke gemaakt is met vier rijen met middelharde borstelharen en stevig slank design. De Lactona IQ Medium Tandenborstel is gemaakt met topkwaliteit Tynex borstelharen en door de extra lange steel kan je ook je achterste kiezen eenvoudig bereiken. De Lactona Tandenborstel IQ Easycomfort Medium heeft een ergonomisch design waardoor hij beter in de hand ligt en gebruiksvriendelijker is dan de andere tandenborstels van Lactona.
 • Jordan tandenborstel: Jordan heeft de Jordan Total Clean Medium Tandenborstel welke drie kleurige multifunctionele borstelharen bevat. De gele haren reinigen beter tussen moeilijk bereikbare plaatsen, de blauwe reinigen het tandvlees en de witte verwijderen bacteriën en zorgen voor een frisse adem. De Jordan Tandenborstel Expert Clean - Medium is een premium tandenborstel met GumCare borstelharen met variërende lengte voor grondige reiniging op alle hoekjes en randjes van het gebit zodat zelfs je achterste kiezen grondig gereinigd worden.
 • Elmex tandenborstel: de Elmex Anti-Cariës Tandenborstel Medium heeft gekruiste en afgeronde borstelharen waardoor je zorgt voor een zachte en optimale reiniging van de tanden.
 • TePe tandenborstel: de Tepe Select Medium Tandenborstel is een kwalitatief hoogwaardige tandenborstel ket een taps toelopende borstelkop met afgeronde borstelharen waarmee alle tanden en kiezen eenvoudig bereikt kunnen worden.
 • Bekijk alle medium tandenborstels.

 

Zachte tandenborstels

De tandenborstels met een zachte hardheid bieden minder weerstand dan medium hardheid tandenborstels. Als je soms last hebt van gevoelig tandvlees of vatbaar bent voor ontstekingen, dan kan een zachte tandenborstel fijner poetsen dan een medium tandenborstel. Doordat de borstelharen zachter zijn en meer meegeven, voorkom je schade aan het tandvlees. Wanneer je last hebt van bloedend tandvlees bij het poetsen ga dan na of je niet te hard poetst, is dit niet het geval dan kan je het beste kiezen voor een zachte of extra zachte tandenborstel. Er zijn verschillende merken die zachte tandenborstels in hun assortiment hebben:

 • GUM zachte tandenborstel: GUM heeft de GUM Tandenborstel Classic Soft 311 wat een zachte tandenborstel is met kleine borstelkop. De nylon borstelharen staan recht op het handvat voor een praktische poetservaring. De GUM Tandenborstel Classic Soft 411 lijkt op de 311 alleen heeft deze een grotere borstelkop met meer borstelharen. De nylon borstelharen hebben een variërende lengte zodat je efficiënter kunt poetsen. Ook bevat deze tandenborstel een latex-vrije stimulator tip om het tandvlees mee te masseren. De GUM Tandenborstel Classic Compact Soft 409 is een compactere versie van de 411 tandenborstel waardoor hij handig is om mee te nemen op reis maar wel dezelfde poetskwaliteit garandeert.
 • Jordan zachte tandenborstel: De Jordan Tandenborstel Advanced Soft heeft zachte borstelharen van variërende lengtes zodat alle hoekjes en randen van het gebit goed gereinigd worden. De Jordan Tandenborstel Expert Clean – Soft is een premium zachte tandenborstel met GumCare borstelharen van variërende lengte die gehoekt op elkaar staan voor, daarnaast zorgt de ActiveTip van deze tandenborstel voor effectieve reiniging van zelfs de achterste kiezen. De Jordan Tandenborstel Individual Clean Soft bevat een middelgrote borstelkop en extra breed handvat voor optimaal comfort en grip. Het bovenste puntje van de tandenborstel bevat tevens een ActiveTip zodat kiezen goed gepoetst kunnen worden. De Jordan Tandenborstel Individual Reach Soft heeft een smallere borstelkop met zachte borstelharen waardoor je optimaal kunt reinigen, zelfs op lastige plekken in de mond. De Jordan Total Clean Soft Tandenborstel is een zachte tandenborstel gemaakt met drie kleurige multifunctionele borstelharen. De gele haren reinigen beter tussen moeilijk bereikbare plaatsen, de blauwe reinigen het tandvlees en de witte verwijderen bacteriën en zorgen voor een frisse adem.
 • Lactona zachte tandenborstel: de Lactona IQ Soft Tandenborstel heeft een compacte, multi-tufted borstelkop met topkwaliteit zachte Tynex borstelharen. De Lactona Tandenborstel IQ Easycomfort Soft heeft dezelfde compacte borstelkop maar een comfortabelere grip zodat effectief poetsen eenvoudiger wordt. De Lactona M31 Soft Tandenborstel heeft een smallere borstelkop met drie rijen zachte nylon borstelharen. De Lactona M39 Soft Tandenborstel heeft een grotere borstelkop met vier rijen afgeronde gepolijste multi-tufted nylon borstelharen. De Lactona M39 Soft Tandenborstel Met Tip is identiek aan de M39, enkel heeft deze tandenborstel een rubberen tip aan het einde van de steel welke geschikt is om het tandvlees mee te masseren zodat je een optimale mondgezondheid creëert.
 • TePe zachte tandenborstel: TePe heeft de TePe Select Compact Soft Tandenborstel wat een compacte tandenborstel is met een taps toelopende borstelkop zodat je overal in de mond goed kunt reinigen. De TePe Select Soft Tandenborstel is het normale formaat en heeft een iets grotere borstelkop en langere steel. De TePe Supreme Tandenborstel helpt met efficiënt reinigen tussen tanden, kiezen en langs de tandvleesrand. Zachte borstelharen op twee niveaus kunnen overal bij zodat geen plek wordt overgeslagen. De hals van de tandenborstel is buigzaam waardoor je hem overal efficiënt kunt gebruiken.
 • Curaprox zachte tandenborstel: de Curaprox CS 1560 Soft Tandenborstel heeft stevige maar flexibele polyester borstelharen welke efficiënt de tanden reinigen zonder te veel druk uit te oefenen.
 • Meridol zachte tandenborstel: de Meridol Tandenborstel is gemaakt om tandvlees te beschermen. De conische borstelharen zijn zo zacht als penselen en beschadigen daardoor het tandvlees niet terwijl alle tandoppervlaktes en het tandvlees wel gereinigd wordt.
 • Bekijk alle zachte tandenborstels in ons assortiment.

 

Extra zachte tandenborstels

Wanneer je snel last hebt van ontstoken tandvlees, vatbaar bent voor ontstekingen of pijnklachten hebt tijdens het poetsen, dan kan een extra zachte tandenborstel fijn zijn. Deze tandenborstels met een extra zachte borstelharen bieden minder weerstand dan zachte en medium tandenborstels. Doordat de borstelharen zachter zijn en meer meegeven dan andere soorten tandenborstels voorkom je schade aan het tandvlees. Er zijn verschillende merken die zachte tandenborstels in hun assortiment hebben:

 • Bluem tandenborstel: de Bluem Tandenborstel Ultra Soft is super zacht en bevat 4 rijen afgeronde nylon borstelharen van hoge kwaliteit zodat je de mond niet kan beschadigen. De steel van de tandenborstel is lang, taps toelopen, ergonomisch en met brede grip zodat je comfortabel kan poetsen. De borstelharen zijn zo zacht dat deze tandenborstel zelfs na een operatie gebruikt kan worden.
 • Curaprox tandenborstel: de Curaprox CS 3960 Super Soft Tandenborstel heeft extra zachte borstelharen die bijzonder dicht op elkaar staan waardoor al het tandplak en vuil van je tanden en kiezen verwijdert wordt. De Curaprox CS 5460 Ultra Soft Tandenborstel heeft nóg meer zachte borstelharen waardoor hij extra krachtig is maar zeker niet minder zacht. Door het grote oppervlak vol borstelharen heb je een groot bereik. De Curaprox Smart Ultra Soft Tandenborstel heeft nog meer borstelharen die zijn samengepakt in een compacte borstelkop met korter handvat voor meer controle tijdens het poetsen.
 • Lactona tandenborstel: de Lactona IQ Extra Soft Tandenborstel heeft een compacte multi-tufted borstelkop met Tynex borstelharen van topkwaliteit. Door de lange steel kan je ook bij je achterste kiezen eenvoudig reinigen. De Lactona M38 Extra Soft Tandenborstel heeft 4 rijen afgeronde gepolijste multi-tufted nylon borstelharen met een normaal formaat borstelkop waardoor je een groot bereik in de mond hebt. De Lactona Tandenborstel IQ Easycomfort Extra Soft heeft een zeer compacte borstelkop met zachte borstelharen en een comfortabele grip voor effectief poetsen. De Lactona Tandenborstel IQ Easycomfort Ultra Soft heeft nog zachtere borstelharen en kan gebruikt worden na tandheelkundige ingrepen.
 • TePe tandenborstel: de TePe Select Compact Extra Soft Tandenborstel heeft een compacte borstelkop met extra zachte borstelharen met extra grip. Deze tandenborstel is ideaal voor mensen die snel last hebben van braakreflexen, ook wel kokhalzen genoemd. De TePe Select Extra Soft Tandenborstel heeft een wat grotere borstelkop dan de TePe Select Compact welke taps toeloopt wat zorgt voor een betere toegankelijkheid.
 • Bekijk alle extra zachte tandenborstels.

 

Single tuft tandenborstels

De beste reiniging bereik je met een single-tufted tandenborstel. Deze tandenborstel hebben een single tuft, oftewel een enkele tuft met borstelharen in plaats van meerdere tufts in rijen op een brede borstelkop. Doordat je maar één tuft borstelharen hebt, kan je heel erg precies reinigen. Deze tandenborstels zijn daarom uitermate geschikt achterin de mond bij de kiezen voor het verwijderen van achtergebleven etensresten en bacteriën. Maar ook voor het reinigen van openingen tussen tanden of tanden die gedraaid staan is deze single tuft tandenborstel geschikt. Doordat je zo precies kunt reinigen wordt een single tuft tandenborstel aangeraden aan mensen die een beugel, kunstgebit of implantaat dragen. Tevens kunnen de randen rondom kronen en bruggen gereinigd worden met een single tuft tandenborstel. Als je last hebt van braakreflexen of kokhalzen, dan kan een single tuft tandenborstel ook een uitkomst zijn doordat deze een minder grote borstelkop heeft dan andere tandenborstels. Er zijn verschillende merken die naast de standaard tandenborstels ook een single tuft tandenborstel in het assortiment hebben:

 • Curaprox single tuft tandenborstel: Curaprox heeft twee verschillende single tuft tandenborstels in het assortiment. De Curaprox Tandenborstel 1006 Single heeft een kleine en korte borstelkop met korte borstelharen van 6 mm waardoor je dicht op de tanden zit en zo heel precies kunt poetsen. De Curaprox Tandenborstel 1009 Single heeft iets langere borstelharen van 9mm maar dezelfde korte borstelkop.
 • GUM single tuft tandenborstel: de GUM End Tuft Tandenborstel heeft nylon borstelharen die in het midden langer zijn dan aan de randen waardoor je ook tussen de tanden goed kan reinigen. Het handsvat is gebruiksvriendelijk en zorgt voor een stevige grip.
 • Lactona single tuft tandenborstel: de Lactona Double Single-Tuft 27BB heeft een lange steel met aan beide uiteindes een single tuft borstelharen. Hierdoor gaat de tandenborstel twee keer zo lang mee dan andere tandenborstels.
 • Piksters single tuft tandenborstel: bij de Piksters Reverse Focus Tip Brush staat de single tuft erg scherp gekanteld waardoor het de ideale tandenborstel is om de achterkant van de snijtanden grondig mee te reinigen. Alle moeilijke bereikbare plaatsen zijn dichterbij met deze tandenborstel. Denk aan plekken als de ruimte tussen tandwortels bij teruggetrokken tandvlees, bij verstandskiezen en voor mensen met een spalkje of slotjes.
 • TePe single tuft tandenborstel: de TePe Compact Tuft heeft een compacte en stompe borstelkop waardoor je makkelijker bij moeilijk te bereiken plaatsen kan reinigen.
 • Bekijk alle single tuft tandenborstels.

 

Beugel tandenborstels

Wanneer je een beugel draagt, is het enorm belangrijk dat je je tanden goed verzorgt. Door de beugel loop je namelijk een verhoogd risico op verkleuringen en gaatjes. Door goed je gebit én je beugel te poetsen, kan je gaatjes en verkleuringen voorkomen. Er zijn speciaal ontwikkelde tandenborstels voor beugels en andere orthodontische apparaten. Door hier mee te poetsen ben je verzekerd van de juiste tools om zowel je gebit als je beugel grondig te reinigen. Er zijn verschillende merken die speciale tandenborstels voor beugels ofwel ortho tandenborstels in het assortiment hebben:

 • Curaprox beugel tandenborstel: de Curaprox CS 5460 Ortho Ultra Soft Tandenborstel is speciaal gemaakt voor het poetsen met een slotjesbeugel door de borstelkop. De buitenste borstelharen zijn lang en poetsen de tanden terwijl de binnenste haren korten zijn en de slotjes van de beugel reinigen. Ook de single tuft tandenborstels van Curaprox zijn geschikt voor het poetsen met een beugel. De Curaprox Tandenborstel 1006 Single heeft een kleine en korte borstelkop met korte borstelharen van 6 mm waardoor je dicht op de tanden zit en zo heel precies kunt poetsen. De Curaprox Tandenborstel 1009 Single heeft iets langere borstelharen van 9mm maar dezelfde korte borstelkop.
 • GUM beugel tandenborstel: de GUM Specials Orthodontische Tandenborstel is ideaal voor het reinigen rond slotjes (brackets), bandjes en metaaldraad bij vaste orthodontische beugels. Deze tandenborstel heeft een kleine v-vormige borstelkop met zeer zachte borstelharen.
 • Lactona beugel tandenborstel: de Lactona Orthodontic Tandenborstel is ontwikkeld voor het bereiken van lastige hoekjes in de mond zodat je niet alleen je tanden en kiezen goed schoon houdt, maar ook je beugel. De tandenborstel heeft een smalle ronde borstelkop met afgeronde gepolijstje multi-tufted nylon borstelharen aan de ene kant en een single tuft borstel aan de andere kant. Ook de single tuft Lactona Double Single-Tuft 27BB is geschikt voor beugels.
 • Oral-B beugel tandenborstel: de Oral-B Orthodontic Tandenborstel heeft v-vormige borstelharen waarmee je gemakkelijk plak en etensresten verwijdert van je tanden en beugel. Ideaal voor het reinigen van de draden en haakjes van losse beugels, hoofdbeugels en andere orthodontische apparaten.
 • TePe beugel tandenborstel: de TePe Orthodontieborstel heeft een extra kleine en flexibele borstelkop met twee rijen zachte borstelharen wat het gemakkelijker maakt om orthodontische draden te reinigen.
 • Vitis beugel tandenborstel: de Vitis Orthodontic Tandenborstel is speciaal ontwikkeld voor mensen die een beugel of ander orthodontisch apparaat dragen. Door de kleine borstelkop met v-groef kan je ook effectief tussen de beugel reinigen.
 • Bekijk alle tandenborstels voor beugels.

 

Kunstgebit tandenborstels

Wanneer je een kunstgebit of prothese draagt, is het erg belangrijk dat je deze goed onderhoudt zodat je zorgt voor een schone en gezonde mond. Wanneer je het kunstgebit regelmatig poetst met een speciale protheseborstel dan voorkom je dat bacteriën zich kunnen ophopen tussen de randjes van het kunstgebit. Wanneer je dit niet doet, kan dit leiden tot geïrriteerd tandvlees, een slechte adem of andere problemen. Er zijn verschillende merken die een tandenborstel voor het kunstgebit ofwel prothese tandenborstel maken:

 • GUM kunstgebit tandenborstel: de GUM Protheseborstel heeft een grote rechte borstelkop om de oppervlaktes van het kunstgebit te reinigen. Aan de andere kant van de tandenborstel zit een kleine taps toelopende borstelkop voor de moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Jordan kunstgebit tandenborstel: met de Jordan Protheseborstel houd je je kunstgebit schoon. De grote kop heeft een gebogen vorm die precies past op de vorm van een kunstgebit waardoor je effectief kan poetsen. De kleinere kop is met zijn stevige haren en kleine kop ontworpen om voedselresten te verwijderen op minder bereikbare plekken.
 • Lactona kunstgebit tandenborstel: de Lactona Protheseborstel is geschikt voor de dagelijkse reiniging van uitneembare gebitsprotheses. De borstelkop is tweezijdig met een grote en een kleine borstel voor de reiniging van zowel de gehele prothese als specifieke plaatsen.
 • Oral-B kunstgebit tandenborstel: de Oral-B Protheseborstel heeft twee borstelkoppen, zodat je de binnen- en buitenkant van de prothese grondig kan reinigen. De rechte kop met hoge dichtheid van borstelharen gebruik je om de buitenkant van de prothese te reinigen. En de taps toelopende kop gebruik je voor de binnenkant van de prothese.
 • TePe kunstgebit tandenborstel: de TePe Protheseborstel heeft zachte borstelharen in twee rijen op een extra smalle borstelkop. Hierdoor kan je beter reinigen bij de moeilijk bereikbare plekken in de mond.
 • Bekijk alle tandenborstels voor het kunstgebit.

 

Kronen, bruggen en implantaten tandenborstels

Wanneer je kronen, bruggen of implantaten hebt, kunnen er gemakkelijk gebitsproblemen ontstaan als je je tanden, kiezen en tandvlees niet goed verzorgt. Denk hierbij aan ontstoken tandvlees en gaatjes. Daarom is het erg belangrijk om goed voor je gebit te zorgen. Door te poetsen met een speciale tandenborstel kun je de bacteriën rondom kronen, bruggen en implantaten verwijderen. Er zijn meerdere merken die tandenborstels hebben welke geschikt zijn voor kronen, bruggen en implantaten:

 • Bluem tandenborstel: de Bluem Tandenborstel Ultra Soft is super zacht en bevat 4 rijen afgeronde nylon borstelharen van hoge kwaliteit zodat je de mond niet kan beschadigen. De steel van de tandenborstel is lang, taps toelopen, ergonomisch en met brede grip zodat je comfortabel kan poetsen. De zachte haren zijn geschikt om kronen, bruggen en implantaten mee te reinigen.
 • Curaprox tandenborstel: de Curaprox Surgical Mega Soft Tandenborstel is eigenlijk ontwikkeld om na operaties gebruikt te worden doordat deze tandenborstel zeer zachte borstelharen heeft. Maar ook na het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten is dit een fijne tandenborstel om mee te starten. Ook de single tuft tandenborstels van Curaprox zijn geschikt voor het poetsen met een beugel. De Curaprox Tandenborstel 1006 Single heeft een kleine en korte borstelkop met korte borstelharen van 6 mm waardoor je dicht op de tanden zit en zo heel precies kunt poetsen. De Curaprox Tandenborstel 1009 Single heeft iets langere borstelharen van 9mm maar dezelfde korte borstelkop.
 • GUM tandenborstel: de GUM End Tuft Tandenborstel heeft nylon borstelharen die in het midden langer zijn dan aan de randen waardoor je rondom kronen, bruggen en implantaten goed kunt reinigen. Het handsvat is gebruiksvriendelijk en zorgt voor een stevige grip.
 • Lactona tandenborstel: de Lactona Double Single-Tuft 27BB heeft een lange steel met aan beide uiteindes een single tuft borstelharen. Deze is uitstekend te gebruiken om kronen, bruggen of implantaten mee te reinigen. Alternatief kan je kiezen voor een zachte tandenborstel zoals de Lactona M38 Extra Soft Tandenborstel welke 4 rijen afgeronde gepolijste multi-tufted nylon borstelharen heeft met een normaal formaat borstelkop waardoor je een groot bereik in de mond hebt. De Lactona Tandenborstel IQ Easycomfort Extra Soft heeft een zeer compacte borstelkop met zachte borstelharen en een comfortabele grip voor effectief poetsen. De Lactona Tandenborstel IQ Easycomfort Ultra Soft heeft nog zachtere borstelharen en kan ook gebruikt worden na het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten.
 • Oral-B tandenborstel: de Oral-B Interspace Handtandenborstel is speciaal ontworpen voor intensieve reinigen tussen tanden en kiezen. Dit maakt hem ook ideaal om te reinigen rondom kronen, bruggen en implantaten.
 • Piksters tandenborstel: bij de Piksters Reverse Focus Tip Brush staat de single tuft erg scherp gekanteld waardoor het de ideale tandenborstel is om de achterkant van de snijtanden grondig mee te reinigen. Alle moeilijke bereikbare plaatsen zijn dichterbij met deze tandenborstel waardoor je ook makkelijker kunt poetsen met kronen, bruggen en implantaten.
 • TePe tandenborstel: de TePe Universal Care is een innovatieve tandenborstel met een unieke gebogen nek. Ontworpen voor mensen met implantaten waardoor deze tandenborstel ideaal is voor het reinigen van de achterkant van de implantaten. De borstelkop is extra dun zodat je overal bij kan en dankzij de zachte borstelharen is het reinigen van implantaten eenvoudig en pijnloos.
 • Vitis tandenborstel: de steel van de Vitis Gingival Tandenborstel is flexibel en kan dus verbogen worden. Hierdoor bereik je iedere plek in je mond. De zachte Tynex borstelharen zijn geschikt voor gevoelige tanden en zorgen voor een grondige reiniging, ook rondom kronen, bruggen en implantaten. De Vitis Implant Sulcular Tandenborstel is speciaal ontwikkeld voor de aanvullende mondzorg rondom implantaten. De zachte Tynex borstelharen staan in 2 smalle rijen zodat tandimplantaten extra goed gereinigd worden. Het antislip handvat kan naar eigen wens verbogen worden zodat je overal goed bij kan.
 • Bekijk alle tandenborstels voor kronen, bruggen en implantaten.

 

Tandenborstels voor gevoelige tanden/ontstoken tandvlees

Heb je last van gevoelige tanden of ontstoken tandvlees? Een zachte tandenborstel of sensitive tandenborstel is geschikt wanneer je snel last hebt van gevoeligheid of ontstekingen in de mond. Deze tandenborstels zijn zachter voor je tanden dan andere tandenborstels waardoor je minder last hebt van gevoeligheid en ontstekingen niet verergeren door te harde borstelharen. Er zijn verschillende merken die tandenborstels hebben welke geschikt zijn voor gevoelige tanden en/of ontstoken tandvlees:

 • Curaprox tandenborstel: de Curaprox CS 1560 Soft Tandenborstel heeft zachte maar stevige polyester borstelharen die met grote dichtheid op een gewoon formaat borstelkop staan. De Curaprox CS 3960 Super Soft Tandenborstel heeft extra zachte borstelharen die bijzonder dicht op elkaar staan waardoor al het tandplak en vuil van je tanden en kiezen verwijdert wordt. De Curaprox CS 5460 Ultra Soft Tandenborstel heeft nóg meer zachte borstelharen waardoor hij extra krachtig is maar zeker niet minder zacht. Door het grote oppervlak vol borstelharen heb je een groot bereik. De Curaprox Smart Ultra Soft Tandenborstel heeft nog meer borstelharen die zijn samengepakt in een compacte borstelkop met korter handvat voor meer controle tijdens het poetsen.
 • Elmex tandenborstel: de Elmex Sensitive Professional Tandenborstel heeft extra zachte borstelharen die de tanden op een zachte en effectieve manier reinigen zonder blootliggende tandhalzen te beschadigen. Dit maakt de tandenborstel geschikt voor mensen met gevoelige tanden. Doordat de borstelharen in een X-vorm staan worden er meer bacteriën verwijderd.
 • GUM tandenborstel: GUM heeft de GUM Tandenborstel Classic Soft 311 wat een zachte tandenborstel is met kleine borstelkop. De nylon borstelharen staan recht op het handvat voor een praktische poetservaring. De GUM Tandenborstel Classic Soft 411 lijkt op de 311 alleen heeft deze een grotere borstelkop met meer borstelharen. De nylon borstelharen hebben een variërende lengte zodat je efficiënter kunt poetsen. Ook bevat deze tandenborstel een latex-vrije stimulator tip om het tandvlees mee te masseren. De GUM Tandenborstel Classic Compact Soft 409 is een compactere versie van de 411 tandenborstel waardoor hij handig is om mee te nemen op reis maar wel dezelfde poetskwaliteit garandeert.
 • Jordan tandenborstel: de Jordan Advanced Soft Tandenborstel heeft zachte borstelharen in variërende lengtes. Hierdoor worden alle hoekjes en randjes van het gebit goed gereinigd. De borstelharen verkleuren wanneer het tijd is om de tandenborstel te vervangen. De Jordan Target Sensitive ultraSOFT Tandenborstel heeft een kleine borstelkop en hele fijne borstelharen van 0,01 mm. Hierdoor kan je eenvoudig achter in de mond poetsen in zeer smalle ruimtes. Door de zachte borstelharen is deze tandenborstel geschikt voor gevoelige tanden en ontstoken tandvlees.
 • TePe tandenborstel: de TePe Select Compact Extra Soft Tandenborstel heeft een compacte borstelkop met extra zachte borstelharen met extra grip. Deze tandenborstel is ideaal voor mensen die gevoelige tanden of ontstekingen hebben. De TePe Select Extra Soft Tandenborstel heeft een wat grotere borstelkop dan de TePe Select Compact welke taps toeloopt wat zorgt voor een betere toegankelijkheid. De TePe Special Care Tandenborstel heeft 12.000 ultrazachte borstelharen en wordt aanbevolen na operaties of voor mensen die gevoelig of ontstoken tandvlees hebben.
 • Vitis tandenborstel: de Vitis Sensitive Tandenborstel is ontworpen voor mensen met gevoelige tanden of gevoelig tandvlees. Het is een zachte tandenborstel met kleine borstelkop zodat je gemakkelijk achterin de mond kunt reinigen.
 • Bekijk alle tandenborstels voor gevoelige tanden en ontstoken tandvlees.

 

Post operatie tandenborstels

Wanneer je net bent geopereerd, is het vaak lastig om je tanden te poetsen omdat de hele mond nog pijnlijk is van de chirurgische ingreep. Het is echter ontzettend belangrijk om goed te blijven poetsen, ook na een operatie. De plek waar geopereerd is, zal zeer vatbaar zijn voor infecties. Dus wanneer bacteriën blijven zitten, loop je een verhoogd risico op infecties en ontstekingen. Door te poetsen met een speciale tandenborstel na operaties kun je alle bacteriën uit de mond verwijderen, zodat je geen verhoogd risico loopt zonder dat je je tanden of mond verder kunt beschadigen. Er zijn verschillende post operatie tandenborstels beschikbaar van verschillende merken:

 • Curaprox tandenborstel: de Curaprox Surgical Mega Soft Tandenborstel is een extra zachte tandenborstel speciaal voor na operaties in de mond. Wanneer elke tandenborstel te hard is om te poetsen dan is de Curaprox Surgical een ideale uitkomst. Met 12.000 borstelharen van 0,06 mm doorsnede is deze tandenborstel niet alleen ultra zacht, maar ook ultra goed in het reinigen van de tanden.
 • TePe tandenborstel: de TePe Special Care Tandenborstel heeft 12.000 ultrazachte borstelharen en wordt aanbevolen als eerste stap qua tandenpoetsen na operaties. De borstelkop heeft een normale grootte en dankzij het stevige handvat heb je extra controle tijdens het poetsen.
 • Vitis tandenborstel: de steel van de Vitis Gingival Tandenborstel is flexibel waardoor je het handvat kan buigen naar eigen wens. De zachte Tynex borstelharen verwijderen bacteriën zonder het gebit na een chirurgische ingreep verder te irriteren. De tandenborstel heeft een hygiënische beschermkap waardoor je het risico op infecties verkleint.

 

Whitening tandenborstels

Wil je graag wittere tanden? Veel mensen willen wittere tanden zonder dat zij hiervoor naar de tandarts moeten gaan om hun tanden te laten bleken. Tanden kunnen verkleuren wanneer je dranken als thee, koffie of rode wijn drinkt. Ook bij kleurhoudende gerechten kunnen je tanden verkleuren. Dit komt door het zuurgehalte wat in deze dranken en etenswaren zit, het zuur tast je tanden aan en veroorzaakt een gele aanslag. Met een speciale tandenborstel voor witte tanden kan je de gekleurde aanslag verwijderen. Er zijn verschillende whitening tandenborstels van verschillende merken:

 • Curaprox whitening tandenborstel: de Curaprox Black is White Tandenborstel past perfect bij de Curaprox Black is White Tandpasta. Met vijf rijen zachte borstelharen op een compacte borstelkop is deze tandenborstel ideaal voor het verwijderen van verkleuringen op de oppervlaktes van je tanden.
 • Jordan whitening tandenborstel: de Jordan Target White Tandenborstel bevat WhiteTech borstelharen. Deze helpen bacteriën te verwijderen en verkleuringen tegen te gaan. Dankzij het smalle handvat kan je eenvoudig overal poetsen zowel voor als achterin de mond.

 

Duurzame tandenborstels

Het wordt voor steeds meer mensen belangrijk om rekening te houden met het klimaat en te kiezen voor duurzame opties, ook binnen de mondverzorging. Duurzame tandenborstels zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled plastic of bamboe. Door te poetsen met een duurzame tandenborstel ben je verzekerd van een schoon en fris gebit zonder dat je hier het milieu extra mee belast. Er zijn verschillende merken die duurzame tandenborstels in het assortiment hebben:

 • Jordan duurzame tandenborstel: de Jordan Green Clean Tandenborstel Medium heeft een ergonomisch handvat en medium hardheid borstelharen die het glazuur niet aantasten. De gebruikte materialen zijn duurzaam: de borstelharen zijn gemaakt van plantaardig nylon verkregen uit duurzame bronnen. Het handvat is gemaakt van 100% gerecycled plastic en de verpakking is gemaakt van gerecyclede papiervezels. De Jordan Green Clean Tandenborstel Soft is gemaakt van dezelfde materialen maar heeft zachtere borstelharen.
 • Piksters duurzame tandenborstel: de Piksters Bamboo Classic Tandenborstel is verpakt in gerecycled karton met bedrukking op basis van soja. De tandenborstel heeft een kleine borstelkop met zachte borstelharen. Het handvat is gemaakt van duurzaam geteeld bamboe wat 100% biologisch afbreekbaar is. De borstelharen kunnen verwijderd worden van het handvat zodat het handvat in de groene bak en de borstelkop bij het restafval gesorteerd kunnen worden.
 • TePe duurzame tandenborstel: de TePe Good Regular Soft Tandenborstel is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De normale borstelkop is taps toelopend zodat je ook eenvoudig achterin de mond kan reinigen. De tandenborstel is gemaakt van 96% biobased plastic wat gemaakt wordt met onder andere ricinusolie en suikerriet. De TePe Good Compact Soft Tandenborstel heeft dezelfde duurzame achtergrond alleen is de borstelkop kleiner dan die van de Regular. Een kleinere borstelkop betekent een verbeterde toegang tot de mond. De TePe Good Mini Extra Soft Tandenborstel is nog een stukje kleiner dan de Compact en geschikt voor kinderen of mensen met een kleine mond.
 • Bekijk alle duurzame tandenborstels.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Kiesrijk.nl 9.1 / 10 - 4900 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »