0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Opzetborstels voor ontstoken tandvlees

  Bij ontstoken tandvlees heb je vaak last van een donkerrode, opgezwollen huid rondom de tanden. Het tandvlees kan zelfs gaan bloeden of tijdens eten en drinken veel pijn veroorzaken. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  37 Producten

  Ontstoken tandvlees wordt vaak veroorzaakt door een slechte mondhygiëne. Wat te doen tegen ontstoken tandvlees? Met speciale opzetborstels kun je de staat van je gebit verbeteren en ontstoken tandvlees verhelpen.

  Wat zijn oorzaken van ontstoken tandvlees?

  Ontstekingen ontstaan in het tandvlees doordat er bacteriën achterblijven in de mond en een ontsteking veroorzaken in het tandvlees. Er zijn vier zaken die direct invloed hebben op je tandvlees en de oorzaak kunnen zijn van ontstoken tandvlees:

  • Slechte mondhygiëne.
  • Hormonale veranderingen door puberteit, zwangerschap of overgang.
  • Ouder worden.
  • Stress.

  Hoe behandel je ontstoken tandvlees?

  Het is fijn om zo snel mogelijk ontstoken tandvlees te verhelpen. Er zijn verschillende tips om ontstoken tandvlees te genezen en een nieuwe ontsteking van het tandvlees te voorkomen:

  • Poets met een elektrische tandenborstel die meer tandplak verwijdert dan een gewone tandenborstel.
  • Gebruik opzetborstels die extra grondig reinigen.
  • Poets twee keer per dag minimaal twee minuten.
  • Gebruik een tandpasta die fluoride bevat (zoals de Bluem tandpasta met fluoride).
  • Verwijder bacteriën in de mond met een mondwater zonder alcohol (zoals Bluem mondwater zonder alcohol).
  • Gebruik een tandenstoker, tandenrager of flosdraad om tussen de tanden te reinigen.
  • Verwijder bacteriën van de tong met een tongschraper.

  Opzetborstels voor ontstoken tandvlees

  • Oral B opzetborstels

  Bij Kiesrijk.nl hebben wij een ruim aanbod van opzetstukjes die helpen bij ontstoken tandvlees. Oral-B heeft een breed aanbod van opzetborstels die grondig de tanden en het tandvlees reinigen. Wil je voor een gewone reiniging gaan? Dan kies je voor de Oral-B Precision Clean opzetstukjes. Met de Oral-B Cross Action opzetborstels reinig je iets grondiger doordat de borstelharen in een scheve hoek staan. Voor een ultra grondige reiniging kies je de Oral-B Trizone opzetborstel. De Oral-B Floss Action opzetstukjes hebben langere borstelharen die makkelijker tussen kiezen en tanden kunnen komen en verwijderen hierdoor meer tandplak wat bijdraagt aan gezond tandvlees.

  Gebruik je een specifieke elektrische tandenborstel zoals de Oral-B Pulsonic of Oral-B iO elektrische tandenborstels? De pulserende borstelkop zorgt voor een goede reiniging van de mond. De Oral-B Pulsonic opzetstukjes zorgen voor een grondige reiniging van het gebit. De iets grondige versie hiervan is de Oral-B Pulsonic Clean. Voor de Oral-B iO elektrische tandenborstel hebben wij de Oral-B iO Ultimate Clean opzetborstels. Deze verwijderen niet alleen tandplak maar reinigen ook tot diep tussen de tanden en kiezen.

  • GUM opzetborstels

  GUM heeft twee verschillende soorten elektrische tandenborstels met elk een eigen soort opzetborstel. De GUM Activital Sonic opzetborstels weerspiegelen de vorm van een traditionele handtandenborstel en de GUM PowerCare opzetborstels hebben een ronde kop. Beide verwijderen tandplak van de tanden en dragen bij aan gezonder tandvlees.

  • Waterpik Tips

  Het merk Waterpik heeft verschillende soorten opzetborstels, ofwel tips, voor hun monddouche. De meest gebruikte tips zijn de Classic Jet Tips en de Classic High-Pressure Jet Tips waarbij de High-Pressure tips extra diep reinigen. De Plaque Seeker Tips zijn gespecialiseerd in het verwijderen van tandplak.

  Advies nodig over opzetborstels en opzetstukjes voor ontstoken tandvlees?

  Heb je vragen over Oral B opzetborstels voor ontstoken tandvlees? Bij Kiesrijk.nl staan we voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Mail ons op [email protected] en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

  Kiesrijk.nl is dé specialist voor de dagelijkse mondverzorging. Uit onderzoek blijkt dat de mondgezondheid een grote invloed heeft op de rest van het lichaam. Een gezonde mond vormt dus het begin van een gezond lichaam. Op Kiesrijk.nl vind je een ruim aanbod aan opzetstukjes voor ontstoken tandvlees, zodat je nooit zonder komt te zitten.