0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Monddouches

  Monddouches zijn een uitstekende aanvulling op het tandenpoetsen, want alleen poetsen met een (elektrische) tandenborstel is niet genoeg voor een volledige goede mondhygiëne. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Kenmerken

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  2 Producten

  Wat zijn monddouches?

  Een monddouche werkt met behulp van een pulserende waterstraal die als het ware onder druk tussen je tanden en de tandvleesrand wordt gespoten. Hierbij ontstaat een lichte druk. Dat heeft tot gevolg dat het tandvlees een stukje open gaat staan en daarna weer sluit. Op die manier kun je de tandvleesrand ook goed reinigen. Dat is fijn, omdat dat met een (elektrische) tandenborstel niet altijd even gemakkelijk gaat.

  Bij monddouches zitten vaak diverse opzetstukken en opzetborsteltjes om het reinigen nog grondiger te kunnen uitvoeren. Ook is de monddouche in verschillende formaten verkrijgbaar. Hierbij geldt: hoe groter de monddouche, hoe meer vermogen het apparaat heeft.

  Hoe vaak gebruik je een monddouche?

  Het reinigen met monddouches is te vergelijken met het flossen met flosdraad of het reinigen met tandenstokers of tandenragers. Bij al deze zaken geldt dat het pas effectief is als het een vast onderdeel wordt van je dagelijkse mondverzorging. Gebruik daarom minimaal één keer per dag de monddouche als aanvulling op je mondhygiëne.

  Wat is het verschil tussen een monddouche en een waterflosser?

  Zoals eerder gezegd werken monddouches met een pulserende straal water die onder druk in je gebit wordt gespoten. Waterflossers werken daarentegen op basis van luchtdruk waar water in verwerkt zit. Het is maar net wat je zelf het prettigste vindt om te gebruiken.

  Voor wie zijn monddouches bedoeld?

  In principe kan iedereen een monddouche gebruiken. Het is een goede aanvulling op je dagelijkse mondverzorging. Een monddouche vervangt dus niet het tandenpoetsen.

  Monddouches zijn ideaal te gebruiken voor de volgende groepen mensen:

  • Mensen die moeite hebben met flossen, stoken of ragen.
  • Mensen met een beugel.
  • Mensen met implantaten, kronen en/of bruggen.

  Extra informatie nodig?

  Wil je meer weten over monddouches? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en om je van advies te voorzien wanneer dat nodig is.