0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Tandvleesontsteking

  Tandvleesontsteking is vervelend én slecht voor de gezondheid. Het wordt veroorzaakt door tandplak, dus een goede reiniging is de oplossing voor het probleem. Bij Kiesrijk vind je de beste producten voor deze aandoening. Toon meer

  Merken

  Welke opzetborstel past bij jou?

  Type tandenborstel

  Kenmerken

  Type rager

  Kies op kleur

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  63 Producten

  Tandplaque is de veroorzaker van tandvleesontsteking, ook wel gingivitis genoemd. Tandplaque is een wit-gelig laagje, wat ontstaat na eten en drinken. Het bestaat uit speeksel, voedselresten en bacteriën. Tandplak ontstaat met name op de kauwvlakken, tussen de tanden en langs de tandvleesrand. Als deze plaque langs de tandvleesrand niet goed wordt verwijderd, dan kunnen de bacteriën in de mond het tandvlees ontsteken.

  Gezond tandvlees is mooi roze van kleur en bloed niet bij poetsen of bij aanraking. Als het tandvlees ontstoken raakt is het rood, gezwollen en bloedt het zomaar. Dit hoeft niet gepaard te gaan met pijn. Als je last hebt van tandvleesontsteking, dan kan dit voorkomen in de gehele mond maar het kan ook plaatselijk voorkomen. Daarnaast kan ontstoken tandvlees een vieze smaak in de mond geven of een slechte adem veroorzaken.

  Op naar gezond tandvlees

  Om het tandvlees weer gezond te maken is het belangrijk dat alle plaque goed wordt verwijderd, want alleen op die manier zal de ontsteking verdwijnen. Een goede mondhygiëne kun je bereiken door 2 keer per dag 2 minuten goed te poetsen en 1 keer per dag goed tussen de tanden te reinigen met behulp van tandenstokers, flossdraad of ragers. Jouw tandarts of mondhygiënist kan je hierover advies en uitleg geven.

  Als er niets wordt gedaan aan de tandvleesontsteking, dan kan de ontsteking zich verder uitbreiden naar het kaakbot. Hierdoor kunnen tanden of kiezen los komen te staan en kun je ze uiteindelijk zelfs verliezen. Deze aandoening heet parodontitis. 

  Kiesrijk.nl is dé specialist voor de dagelijkse mondverzorging. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de gezondheid van de mond een grote invloed heeft op de rest van ons lichaam. Een gezonde mond is de basis voor een gezond lichaam.

  Advies nodig?

  Bestel je op werkdagen voor 16.00 uur? Dan heb je morgen de bestelling in huis! 

  Koop bij de specialist in mondverzorging en investeer in je gezondheid. Op Kiesrijk.nl vind je een ruim aanbod met mondverzorgingsproducten. Wij staan voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Mail ons op [email protected]