0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Kim | Kiesrijk.nl - Dinsdag 15 Augustus 2023

  Hoe verzorg je je kunstgebit het beste?

  Het goed verzorgen van een kunstgebit is essentieel om de levensduur ervan te verlengen en mondgezondheidsproblemen te voorkomen.

  Waar moet je op letten bij het verzorgen van je gebitsprothese?

  Hier zijn enkele belangrijke stappen om je kunstgebit op de juiste manier te verzorgen:

  • Dagelijkse reiniging: Verwijder je kunstgebit na elke maaltijd om voedselresten te verwijderen.
   Spoel het kunstgebit af onder stromend water om losse deeltjes te verwijderen.
  • Poetsen: Gebruik een speciale protheseborstel om je kunstgebit grondig te poetsen. Gebruik geen gewone tandpasta, omdat deze schurende deeltjes kan bevatten die het kunstgebit kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan speciale prothesereiniger. Poets alle oppervlakken van je kunstgebit, inclusief je tanden en kiezen, het gehemelte en de kauwvlakken. Zorg ervoor dat je alle hoeken en gaten bereikt.
  • 's Nachts weken: Laat je kunstgebit 's nachts weken in een speciale prothese-reinigingsoplossing of in water. Dit houdt het kunstgebit vochtig en voorkomt uitdroging, wat kan leiden tot kromtrekken. Volg de aanbevelingen op de verpakking van de reinigingsoplossing voor de juiste verdunning en duur van het weken.
  • Vermijd warm water: Gebruik nooit heet water om je kunstgebit te reinigen, want dit kan de vorm ervan veranderen.
  • Reguliere controles: Plan regelmatig afspraken bij je tandarts of tandprotheticus in voor controles en aanpassingen van je kunstgebit. Ze kunnen eventuele problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren.
  • Voorzichtigheid bij hanteren: Behandel je kunstgebit altijd voorzichtig om beschadiging te voorkomen. Laat het niet vallen, en gebruik geen scherpe voorwerpen om het schoon te maken, omdat dit krassen kan veroorzaken.
  • Mondhygiëne: Vergeet niet om je natuurlijke tanden en kiezen en je tandvlees te poetsen als je nog gedeeltelijk natuurlijke tanden hebt. Reinig je tong en tandvlees ook met een zachte tandenborstel.
  • Reserveprothese: Overweeg om een reservekunstgebit te laten maken voor noodgevallen, zodat je niet zonder tanden komt te zitten als je primaire kunstgebit gerepareerd moet worden.
  • Raadpleeg een professional: Als je kunstgebit beschadigd is, loszit of ongemak veroorzaakt, raadpleeg dan onmiddellijk een tandprotheticus of tandarts voor reparatie of aanpassing.

  Bezoek regelmatig de specialist

  Het is belangrijk om consequent zorg te dragen voor je kunstgebit en regelmatige afspraken te maken met een tandarts of tandprotheticus om ervoor te zorgen dat je gebitsprothese goed past en in goede staat verkeert. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kunstgebit comfortabel zit en je mondgezondheid behouden blijft.

  Bestel je mondverzorgingsproducten bij Kiesrijk.nl

  Bij Kiesrijk.nl ben je aan het juiste adres voor mondverzorgingsproducten voor je kunstgebit. Bekijk onze speciale pagina hiervoor en zie alle producten direct bij elkaar staan. Heb je nog vragen of wil je ergens meer informatie over weten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een antwoord.

  Tips & adviezen voor een effectieve gebitsverzorging

  Recente artikelen