0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rianna | Kiesrijk.nl - Zaterdag 26 Juni 2021

    Wanneer vervang jij je opzetborstel?

    Waarom moet je de opzetborstel iedere drie maanden vervangen?

    Voor een gezond gebit is het belangrijk dat je twee keer per dag twee minuten je tanden poetst om tandplak van je tanden te verwijderen. De tandplak bevat ontzettend veel bacteriën en deze bacteriën zorgen er voor dat de opzetborstel langzaamaan poreus wordt. Na zo’n 10 tot 12 weken zijn de borstelharen aangetast door de bacteriën waardoor ze een stuk zachter zijn geworden. Doordat de borstelharen hun stugheid zijn verloren kan de opzetborstel niet langer goed je tanden schoonmaken en je moet steeds meer druk gaan uitoefenen op de opzetborstel om goed te poetsen.

    De minder effectieve borstelharen kunnen niet al het tandplak meer wegpoetsen en dit kan leiden tot de vorming van tandsteen, dit trekt weer meer tandplak aan en zo vergroot je de kans op gaatjes. Maar ook zal je sneller last krijgen van je tandvlees met een te oude opzetborstel. Doordat er meer bacteriën achterblijven in de mond krijg je eerder last van ontstoken tandvlees of gevoelige tanden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om na 3 maanden met een nieuwe opzetborstel te gaan poetsen.

     

    Opzetborstels die je vertellen wanneer je moet vervangen

    Wist je dat de Oral B opzetborstels zoals de CrossAction, FlossAction, 3D White en Precision Clean je vertellen wanneer je de opzetborstel moet vervangen? Dankzij de CleanMaximiser technologie die in de borstelharen verwerkt zit kleuren de groene borstelharen geel zodra het tijd is om de Oral B opzetborstel te vervangen.

    Nieuw technologie: IO serie

    De opzetborstels van de Oral-B iO serie zijn ontworpen met het oog op optimale prestaties en comfort. Ze hebben een ronde borstelkop die zich aanpast aan de vorm van elke tand, iedere kies en elk tandvleesgebied, zodat je gemakkelijk alle moeilijk bereikbare plekken kunt reinigen. De borstelharen zijn zacht en fijn, waardoor ze zacht voor het tandvlees zijn maar tegelijkertijd effectief tandplak kunnen verwijderen.


    Oral B opzetborstels voor kinderen

    Oral b heeft een ruim assortiment opzetborstels voor kinderen. Bij Kiesrijk.nl koop je de leukste personages uit Disney, zoals Cars, Frozen, Mickey Mouse en Starwars. 

     

    Wisselen tussen verschillende types opzetborstels

    Veel mensen blijven hetzelfde type opzetborstel gebruiken als wat meegeleverd werd tijdens de aankoop van hun elektrische tandenborstel. Maar wist je dat je gebit er ontzettend veel profijt van kan hebben om te wisselen tussen verschillende types opzetborstels? Er zijn veel verschillende soorten die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Zoek de opzetborstel die bij jouw wensen past en poets eens met een andere opzetborstel. Door opzetstukjes te gebruiken die bij jouw gebit passen, verbeter je de gezondheid van je mond.

     

    Welke opzetborstel heb ik nodig?

    Om een opzetstukje te kiezen wat bij je past, is het belangrijk dat je jezelf eerst een aantal vragen stelt. Heb je bijvoorbeeld gevoelige tanden? Daar past een andere opzetborstel bij dan als je extra grondig wilt reinigen. Voor een compleet overzicht van alle verschillende Oral-B opzetborstels hebben wij Kiesrijk’s keuzehulp voor Oral-B opzetborstels opgezet, hier worden alle opzetborstels uitgelegd en zo kan jij snel de opzetborstel kiezen die het best bij jouw gebit past!

    Tips & adviezen voor een effectieve gebitsverzorging

    Recente artikelen