Terug

Wanneer vervang jij je opzetborstel?

Wanneer vervang jij je opzetborstel?

Vervang jij iedere maand je opzetborstel of doe je dit pas zodra de borstelharen helemaal krom staan? Vanuit experts wordt aangeraden om iedere drie maanden de opzetborstel te vervangen. Maar waarom? We leggen het je graag uit zodat jij je gebit optimaal kunt blijven reinigen.

 

Waarom moet je de opzetborstel iedere drie maanden vervangen?

Voor een gezond gebit is het belangrijk dat je twee keer per dag twee minuten je tanden poetst om tandplak van je tanden te verwijderen. De tandplak bevat ontzettend veel bacteriën en deze bacteriën zorgen er voor dat de opzetborstel langzaamaan poreus wordt. Na zo’n 10 tot 12 weken zijn de borstelharen aangetast door de bacteriën waardoor ze een stuk zachter zijn geworden. Doordat de borstelharen hun stugheid zijn verloren kan de opzetborstel niet langer goed je tanden schoonmaken en je moet steeds meer druk gaan uitoefenen op de opzetborstel om goed te poetsen.

De minder effectieve borstelharen kunnen niet al het tandplak meer wegpoetsen en dit kan leiden tot de vorming van tandsteen, dit trekt weer meer tandplak aan en zo vergroot je de kans op gaatjes. Maar ook zal je sneller last krijgen van je tandvlees met een te oude opzetborstel. Doordat er meer bacteriën achterblijven in de mond krijg je eerder last van ontstoken tandvlees of gevoelige tanden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om na 3 maanden met een nieuwe opzetborstel te gaan poetsen.

 

Opzetborstels die je vertellen wanneer je moet vervangen

Wist je dat de Oral-B CrossAction, FlossAction, 3D White en Precision Clean opzetborstels je vertellen wanneer je de opzetborstel moet vervangen? Dankzij de CleanMaximiser technologie die in de borstelharen verwerkt zit kleuren de groene borstelharen geel zodra het tijd is om de opzetborstel te vervangen.

 

Wisselen tussen verschillende types opzetborstels

Veel mensen blijven hetzelfde type opzetborstel gebruiken als wat meegeleverd werd tijdens de aankoop van hun elektrische tandenborstel. Maar wist je dat je gebit er ontzettend veel profijt van kan hebben om te wisselen tussen verschillende types opzetborstels? Er zijn veel verschillende soorten die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Zoek de opzetborstel die bij jouw wensen past en poets eens met een andere opzetborstel. Door opzetstukjes te gebruiken die bij jouw gebit passen, verbeter je de gezondheid van je mond.

 

Welke opzetborstel heb ik nodig?

Om een opzetstukje te kiezen wat bij je past, is het belangrijk dat je jezelf eerst een aantal vragen stelt. Heb je bijvoorbeeld gevoelige tanden? Daar past een andere opzetborstel bij dan als je extra grondig wilt reinigen. Voor een compleet overzicht van alle verschillende Oral-B opzetborstels hebben wij Kiesrijk’s keuzehulp voor Oral-B opzetborstels opgezet, hier worden alle opzetborstels uitgelegd en zo kan jij snel de opzetborstel kiezen die het best bij jouw gebit past!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Kiesrijk.nl 9.1 / 10 - 5016 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »