0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tandpasta

  Tandpasta voor mensen met een droge mond, ook wel xerostomie genoemd, is speciaal ontwikkeld om de mondgezondheid te verbeteren en ongemakken te verlichten die verband houden met een gebrek aan speekselproductie. Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Inhoud verpakking

  Prijs

  -
  4 Producten

  Wat is xerostomie?

  Xerostomie is een andere benaming voor een droge mond. Wanneer je te weinig speeksel produceert, spreek je van xerostomie. Speeksel speelt een cruciale rol bij het neutraliseren van zuren, het beschermen van tandglazuur en het voorkomen van tandbederf. Wanneer iemand last heeft van een droge mond, kan dit leiden tot een verhoogd risico op tandheelkundige problemen.

  Welke kenmerken heeft tandpasta voor de droge mond?

  • Bevochtigend: Tandpasta voor de droge mond bevat ingrediënten die helpen bij het bevochtigen van de mond. Dit kan het ongemak van een droge mond verminderen en de mond helpen om speeksel op een natuurlijke manier te produceren.
  • pH-balans: Deze tandpasta's hebben meestal een gebalanceerde pH-waarde om de zure omgeving in de mond te neutraliseren, wat helpt bij het voorkomen van tandbederf.
  • Fluoride: De meeste tandpasta's voor de droge mond bevatten fluoride, dat essentieel is voor tandheelkundige gezondheid. Fluoride versterkt het tandglazuur en helpt bij het voorkomen van gaatjes.
  • Mild: Tandpasta voor de droge mond is mild en vrij van agressieve ingrediënten die de gevoelige mondweefsels kunnen irriteren.
  • Antiplaque en antibacterieel: Tandpasta’s voor de droge mond bevatten antibacteriële ingrediënten om plaquevorming te verminderen en de mondgezondheid te verbeteren.

  Voorkom een droge mond met een goede mondverzorging

  Als je veel last hebt van een droge mond, is het raadzaam om jouw tandarts te raadplegen voordat je een specifieke tandpasta kiest. Je tandarts kan jou helpen bij het kiezen van de juiste tandpasta op basis van jouw individuele behoeften en medische geschiedenis.

  Naast het gebruik van speciale tandpasta, is het belangrijk om goed voor je mond te zorgen als je last hebt van een droge mond. Drink voldoende water, vermijd het gebruik van tabak en alcohol, en overweeg het gebruik van speekselvervangers of kauwgom om de speekselproductie te stimuleren. Een goede mondhygiëne, zoals regelmatig tandenpoetsen en flossen, is ook essentieel voor het behoud van een gezonde mond.